reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

37+2 to moim zdaniem dobry czas, będziesz już miała donoszą ciąże :) Nie ma też co za długo czekać z tym :) Jak widzisz to loteria, możesz urodzić w ten sam dzień albo przenosić :)
Pierwsze dziecko urodziłam w 37tc, dokładnie 37+0 i wydaje mi się, ze nie było gotowe do przyjścia na świat :p poród był wywoływany i później się strasznie męczyłam - żółtaczka, brak apetytu- w ogóle się nie budziło dziecko na karmienie, budzik miałam ustawiony. Takie całe było apatyczne...

reklama
Pierwsze dziecko urodziłam w 37tc, dokładnie 37+0 i wydaje mi się, ze nie było gotowe do przyjścia na świat :p poród był wywoływany i później się strasznie męczyłam - żółtaczka, brak apetytu- w ogóle się nie budziło dziecko na karmienie, budzik miałam ustawiony. Takie całe było apatyczne...
Może zależy od dziecka 🙂 nie ma co się źle nastawiać. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką , która akurat leży na patologi ciąży . Przetrzymali dziewczynę , bo chcieli żeby wskoczył 37tydzień i niestety dziecko urodziło się z dużym niedotlenieniem ....coraz więcej takich historii ...ja stwierdziłam , że czasami lepiej wcześniej niż za późno ..
Zmykam na wizytę , bo wczoraj się tylko wysiedziałam ...lekarz musiał pilnie wracać do szpitala ...mam nadzieję , że dzisiaj doczekam się na swoją kolej 😝

Może zależy od dziecka 🙂 nie ma co się źle nastawiać. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką , która akurat leży na patologi ciąży . Przetrzymali dziewczynę , bo chcieli żeby wskoczył 37tydzień i niestety dziecko urodziło się z dużym niedotlenieniem ....coraz więcej takich historii ...ja stwierdziłam , że czasami lepiej wcześniej niż za późno ..
Zmykam na wizytę , bo wczoraj się tylko wysiedziałam ...lekarz musiał pilnie wracać do szpitala ...mam nadzieję , że dzisiaj doczekam się na swoją kolej 😝
Masz racje!
Początki były ciężkie ale teraz mam diabła wcielonego - pełno go wszędzie :p
Daj znać jak sytuacja - czy się np ujście otwiera czy coś :D

No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni 🙂 niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk😁 pozdrawiamy serdecznie
Brawooooooo! 🥳🥳 Witamy na świecie!!! Przytulamy i uściskujemy wirtualnie z całych sił!!!! <3 <3

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
No i mamy kolejne nowe duszyczki na świecie! Witajcie! 🥳🥳 Buziaki i przytulaki ślemy! <3 <3

O, a przy okazji, powiedz mi proszę, skąd wiedziałaś, że to wody płodowe? Bo mam wrażenie, że przeciekam, ale mam takie wrażenie od prawie początku ciąży 😅 Dr przy każdej wizycie mówi, że mam prawidłową ilość wód płodowych. I szyjkę też mam długą i zamkniętą. To czym ja przeciekam? 😂😂😅

No i mamy kolejne nowe duszyczki na świecie! Witajcie! 🥳🥳 Buziaki i przytulaki ślemy! <3 <3

O, a przy okazji, powiedz mi proszę, skąd wiedziałaś, że to wody płodowe? Bo mam wrażenie, że przeciekam, ale mam takie wrażenie od prawie początku ciąży 😅 Dr przy każdej wizycie mówi, że mam prawidłową ilość wód płodowych. I szyjkę też mam długą i zamkniętą. To czym ja przeciekam? 😂😂😅
Może masz po prostu taka wodnista wydzieline :) Też mi się zdarzyło kilka razy, lekarz badał tymi testami specjalnymi, ale nic się nie dzieje :)

No i ja po wizycie.
Pakuje się do szpitala. 😣
Jeszcze dzisiaj mam być na oddziale. Duże ciśnienie...lekarz rozważa cesarkę , bo nerki też powoli mi wysiadają ...kończę 35tydzień...jestem załamana .

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
Śliczny jest :) ogromne gratulacje!!

Ja też uważam że lepiej rozwiązać ciaze szybciej niż czekać aż coś się wydarzy złego....

No i ja po wizycie.
Pakuje się do szpitala. 😣
Jeszcze dzisiaj mam być na oddziale. Duże ciśnienie...lekarz rozważa cesarkę , bo nerki też powoli mi wysiadają ...kończę 35tydzień...jestem załamana .
Spokojnie, 35tc to już ładnie. A z ciśnieniem nie ma zartow. Maluch będzie bezpieczniejszy jak zrobią Ci teraz cc niż mają zeka aż coś się stanie.... dokładnie tak jak pisałaś wcześniej, kilka postów wyżej o przetrzymanej dziewczynie. Będzie dobrze :)

Śliczny jest :) ogromne gratulacje!!

Ja też uważam że lepiej rozwiązać ciaze szybciej niż czekać aż coś się wydarzy złego....

Spokojnie, 35tc to już ładnie. A z ciśnieniem nie ma zartow. Maluch będzie bezpieczniejszy jak zrobią Ci teraz cc niż mają zeka aż coś się stanie.... dokładnie tak jak pisałaś wcześniej, kilka postów wyżej o przetrzymanej dziewczynie. Będzie dobrze :)
A dziewczyny moja mała waży obecnie 2300...czy to nie za mało ?
Lekarz oglądał ostatnie pomiary i kręcił nosem , ale potem powiedział , że urosła .

reklama
A dziewczyny moja mała waży obecnie 2300...czy to nie za mało ?
Lekarz oglądał ostatnie pomiary i kręcił nosem , ale potem powiedział , że urosła .
Każde dziecko jest inne, ważne jest żeby był wzrost, a nie ze dziecko sie na jakimś etapie zatrzymuje. Jedne dzieci rodzą się 4.5kg a drugie 3kg i wszystko jest okej. A Wy jesteście wysocy czy raczej drobni?

Do góry