reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

37+2 to moim zdaniem dobry czas, będziesz już miała donoszą ciąże :) Nie ma też co za długo czekać z tym :) Jak widzisz to loteria, możesz urodzić w ten sam dzień albo przenosić :)
Pierwsze dziecko urodziłam w 37tc, dokładnie 37+0 i wydaje mi się, ze nie było gotowe do przyjścia na świat :p poród był wywoływany i później się strasznie męczyłam - żółtaczka, brak apetytu- w ogóle się nie budziło dziecko na karmienie, budzik miałam ustawiony. Takie całe było apatyczne...

reklama
Pierwsze dziecko urodziłam w 37tc, dokładnie 37+0 i wydaje mi się, ze nie było gotowe do przyjścia na świat :p poród był wywoływany i później się strasznie męczyłam - żółtaczka, brak apetytu- w ogóle się nie budziło dziecko na karmienie, budzik miałam ustawiony. Takie całe było apatyczne...
Może zależy od dziecka 🙂 nie ma co się źle nastawiać. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką , która akurat leży na patologi ciąży . Przetrzymali dziewczynę , bo chcieli żeby wskoczył 37tydzień i niestety dziecko urodziło się z dużym niedotlenieniem ....coraz więcej takich historii ...ja stwierdziłam , że czasami lepiej wcześniej niż za późno ..
Zmykam na wizytę , bo wczoraj się tylko wysiedziałam ...lekarz musiał pilnie wracać do szpitala ...mam nadzieję , że dzisiaj doczekam się na swoją kolej 😝

Może zależy od dziecka 🙂 nie ma co się źle nastawiać. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką , która akurat leży na patologi ciąży . Przetrzymali dziewczynę , bo chcieli żeby wskoczył 37tydzień i niestety dziecko urodziło się z dużym niedotlenieniem ....coraz więcej takich historii ...ja stwierdziłam , że czasami lepiej wcześniej niż za późno ..
Zmykam na wizytę , bo wczoraj się tylko wysiedziałam ...lekarz musiał pilnie wracać do szpitala ...mam nadzieję , że dzisiaj doczekam się na swoją kolej 😝
Masz racje!
Początki były ciężkie ale teraz mam diabła wcielonego - pełno go wszędzie :p
Daj znać jak sytuacja - czy się np ujście otwiera czy coś :D

No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni 🙂 niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk😁 pozdrawiamy serdecznie
Brawooooooo! 🥳🥳 Witamy na świecie!!! Przytulamy i uściskujemy wirtualnie z całych sił!!!! <3 <3

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
No i mamy kolejne nowe duszyczki na świecie! Witajcie! 🥳🥳 Buziaki i przytulaki ślemy! <3 <3

O, a przy okazji, powiedz mi proszę, skąd wiedziałaś, że to wody płodowe? Bo mam wrażenie, że przeciekam, ale mam takie wrażenie od prawie początku ciąży 😅 Dr przy każdej wizycie mówi, że mam prawidłową ilość wód płodowych. I szyjkę też mam długą i zamkniętą. To czym ja przeciekam? 😂😂😅

No i mamy kolejne nowe duszyczki na świecie! Witajcie! 🥳🥳 Buziaki i przytulaki ślemy! <3 <3

O, a przy okazji, powiedz mi proszę, skąd wiedziałaś, że to wody płodowe? Bo mam wrażenie, że przeciekam, ale mam takie wrażenie od prawie początku ciąży 😅 Dr przy każdej wizycie mówi, że mam prawidłową ilość wód płodowych. I szyjkę też mam długą i zamkniętą. To czym ja przeciekam? 😂😂😅
Może masz po prostu taka wodnista wydzieline :) Też mi się zdarzyło kilka razy, lekarz badał tymi testami specjalnymi, ale nic się nie dzieje :)

No i ja po wizycie.
Pakuje się do szpitala. 😣
Jeszcze dzisiaj mam być na oddziale. Duże ciśnienie...lekarz rozważa cesarkę , bo nerki też powoli mi wysiadają ...kończę 35tydzień...jestem załamana .

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
Śliczny jest :) ogromne gratulacje!!

Ja też uważam że lepiej rozwiązać ciaze szybciej niż czekać aż coś się wydarzy złego....

No i ja po wizycie.
Pakuje się do szpitala. 😣
Jeszcze dzisiaj mam być na oddziale. Duże ciśnienie...lekarz rozważa cesarkę , bo nerki też powoli mi wysiadają ...kończę 35tydzień...jestem załamana .
Spokojnie, 35tc to już ładnie. A z ciśnieniem nie ma zartow. Maluch będzie bezpieczniejszy jak zrobią Ci teraz cc niż mają zeka aż coś się stanie.... dokładnie tak jak pisałaś wcześniej, kilka postów wyżej o przetrzymanej dziewczynie. Będzie dobrze :)

Śliczny jest :) ogromne gratulacje!!

Ja też uważam że lepiej rozwiązać ciaze szybciej niż czekać aż coś się wydarzy złego....

Spokojnie, 35tc to już ładnie. A z ciśnieniem nie ma zartow. Maluch będzie bezpieczniejszy jak zrobią Ci teraz cc niż mają zeka aż coś się stanie.... dokładnie tak jak pisałaś wcześniej, kilka postów wyżej o przetrzymanej dziewczynie. Będzie dobrze :)
A dziewczyny moja mała waży obecnie 2300...czy to nie za mało ?
Lekarz oglądał ostatnie pomiary i kręcił nosem , ale potem powiedział , że urosła .

reklama
A dziewczyny moja mała waży obecnie 2300...czy to nie za mało ?
Lekarz oglądał ostatnie pomiary i kręcił nosem , ale potem powiedział , że urosła .
Każde dziecko jest inne, ważne jest żeby był wzrost, a nie ze dziecko sie na jakimś etapie zatrzymuje. Jedne dzieci rodzą się 4.5kg a drugie 3kg i wszystko jest okej. A Wy jesteście wysocy czy raczej drobni?

Do góry