reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni [emoji846] niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk[emoji16] pozdrawiamy serdecznie
Gratulacje!!! [emoji3526][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Cudne Dzieciątka, niech zdrowo rosną [emoji3059]
A Tobie życzę szybkiego powrotu do sił [emoji3526]

reklama
Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰

Załączniki

• IMG20210513103909.jpg
    IMG20210513103909.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 149
No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni 🙂 niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk😁 pozdrawiamy serdecznie
Gratulacje i zazdroszcze ze juz jesteś po!

Gratuluje przystojniaków [emoji3059] ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy [emoji3059]
Gratulacje [emoji3526][emoji3590][emoji3590] śliczny Dzidziuś niech się zdrowo chowa [emoji3059]

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
Gratulacje 🥰 Dużo zdrówka dla Was 🥰

Gratulacje! Piekny.

Jak tam u ciebie? Cisza nadal? :D
A dzięki że pytasz :) Narazie cisza prócz przepowiadających 🙈 Przechodzą po zmianie pozycji, gdy odpoczywam lub ciepłym prysznicu 😊 Coś czuję że z tydzień jeszcze poczekam ale mam nadzieję, że zacznie się tak żebym do szpitala pojechała we wtorek lub czwartek bo wtedy dyżur ma mój lekarz haha 🙈
A jak u Ciebie? Kiedy zdejmują Ci pessar?

A dzięki że pytasz :) Narazie cisza prócz przepowiadających 🙈 Przechodzą po zmianie pozycji, gdy odpoczywam lub ciepłym prysznicu 😊 Coś czuję że z tydzień jeszcze poczekam ale mam nadzieję, że zacznie się tak żebym do szpitala pojechała we wtorek lub czwartek bo wtedy dyżur ma mój lekarz haha 🙈
A jak u Ciebie? Kiedy zdejmują Ci pessar?
Za 1,5 tygodnia. Wtedy będzie 37+2. Lekarka nawet proponowała tydzień później, ale jakoś nie byłam przekonana a teraz w sumie zaczęłam wątpić - może ma racje i lepiej poczekać jeszcze tydzień 🤔

reklama
Za 1,5 tygodnia. Wtedy będzie 37+2. Lekarka nawet proponowała tydzień później, ale jakoś nie byłam przekonana a teraz w sumie zaczęłam wątpić - może ma racje i lepiej poczekać jeszcze tydzień 🤔
37+2 to moim zdaniem dobry czas, będziesz już miała donoszą ciąże :) Nie ma też co za długo czekać z tym :) Jak widzisz to loteria, możesz urodzić w ten sam dzień albo przenosić :)

Do góry