reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

I co lekarz na to? Czytałam wątki ale nie wiem czy pisałaś czy nie?

Super! Gratuluję [emoji5]

Tak co do ustępowania ciężarnym to powiem Wam tak, jak byłam w ciąży z synem to było ponad 6 lat temu, ludzie byli bardziej życzliwi, ustępowało, pomagali, nie patrzyli na kobiety spode łba. Było jakoś lepiej. A jak z córką byłam w ciąży ponad rok temu to już tragedia, słyszałam komentarze związane z 500+ itp. tak się zastanawiam czy to też nie jest tego efektem. Nie przepuszczają, udają że nie widzą. Nie ustępują, głupio komentują. Może teraz mniej bo każdy się przyzwyczaił , że jest to 500+ ale generalnie jest bardzo mało życzliwości wśród ludzi. Co raz mniej empatii, to jest smutne.

Duży? W jakim sensie?:D

Tak, też się cieszę, oby tak zostało. Dla mnie stresujący będzie 12 tydzień i dalej. Boję się znów powtórki z poprzedniej ciąży.
No właśnie pytałam lekarza czy z USG wychodzi starsza ciąża a on, że nie i pokrywa się z datą om. Ja chyba coś podkręciłam. Sama już nie wiem dokładnie który to tydzień . Ja obliczyłam, że dziś jest 5+7.
Spokojnie, będzie już widać:)

Mnie też ból głowy zaczyna męczyć, miałam tak w ciąży z synem, z córką zapomniałam co to ból głowy a teraz znów powtórka.
Tak, dziś same dobre wieści, oby już tylko takie były.
Najlepiej zainstalować sobie jakąś apke ciążową na telefonie. Ja mam preglife ale jest ich dużo [emoji5]️ wtedy samo się liczy i nie trzeba główkować [emoji6]

reklama
Zobacz załącznik 1196577
Jest i moje bobo, ma całe 2 cm, serduszko ładnie bije ale jeszcze mi nie puścił, widziałam jak pulsuje na usg, wszystko jest w porządku. Jest to 8+3 tc ❤
No pięknie! Dobry dziś dzień, super.

W sensie jak duże dzidzi :) moje 2,20:))
Duże? Naprawdę? Jak na ten tydzień 6 mm to standard chyba co?
Co prawda mi z om wychodzi dziś 6+0 ale serio, nie wiem kiedy doszlo do zapłodnienia. Na pewno nie w dni płodne wtedy kiedy miały być 🙈
Więc możliwe, że jest starsza.

Hej ja mam nie doła a lenia takiego mega. Nic a nic mi się nie chce.. Zrobiłam zakupy na 2tyg bo juz nic nie było w naszej lodówce :) i padam ze zmęczenia.. jutro przyjadą warzywa bo u nas można zamówić :) muszę wreszcie zrobić badania, ale podobno wszędzie kolejki :/

Hej:) u mnie aktualnie 9tc+5 . Mam pytanie co do zwolnienia l4. Pracuje w banku z klientami, stres w dodatku ta pandemia.. kiedy planujecie iść na l4? Ja chciałabym pracować jak najdłużej Ale trochę mnie sytuacja przeraża:)
Na L4 jestem od zeszłego poniedziałku (od 7tc+3). U mnie w pracy od października do grudnia zawsze jest dużo pracy. Trochę wystawiania faktur, ale jest też dźwiganie. Wolałam nie ryzykować.

A ja dziś mam jakiegoś stresa. Boję się czy z ciąża wszystko okej. Czytam was, te wasze objawy, mdłości.... ja wiem że każda ciąża inna i nie ma co porównywać, ale bardzo się denerwuje bo u mnie kompletnie nic się nie dzieje :( czasem brzuch zaboli, ale poza tym nawet senność minęła :(

A ja dziś mam jakiegoś stresa. Boję się czy z ciąża wszystko okej. Czytam was, te wasze objawy, mdłości.... ja wiem że każda ciąża inna i nie ma co porównywać, ale bardzo się denerwuje bo u mnie kompletnie nic się nie dzieje :( czasem brzuch zaboli, ale poza tym nawet senność minęła :(
Ja też nie mam żadnych objawów, a wszystko jest dobrze 😀

Hej hej koleżanko dwa głębokie oddechy i tylko spokój nas uratuje. Ja nie mam żadnych objawów a dzidziol rośnie i ma się dobrze. Koleżanka miała mdłości i wszystko i poroniła po in vitro puste jajo. Te objawy nic nie znaczą, teraz sama to widzę!

reklama
Dziewczyny nie ma co schizowac..to moja 3 ciąża i jest calkowicie inna niz dwie poprzednie.. w poprzednich bolal mnie prawoe non stop brzuch w tej tylko czasem mnie zaboli.. w poprzednich nie czulam sennosci teraz moglabym spac non stop a nie moge;) teraz mi caly czas zimno.. piersi bola tylko jak dotkne itd no i jest mi niesobrze ale naprawde niektore kobiety maja skąpie objawy i to jest norma!!:)

Do góry