reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
To chyba zależy od lekarza, bo ja np na początku pilam (w nie dużych ilościach ale jednak), lekarz nie miał nic przeciwko :D
Właśnie na wzdęcia około tydzień temu zrobiłam sobie dość mocną miętę (nie za bardzo pomogła, ale mniejsza z tym), potem stwierdziłam, że poczytam czy w ogóle można (w sumie nie wiem czemu nie pomyślałam o tym wcześniej...), a w internecie trafiłam na informacje, że można, z umiarem, ale warto skonsultować się z lekarzem, pytałam w piątek i powiedział, żeby nie pić...

Hej laski ja po wizycie. Dziś była papierologia założenie karty ciąży. USG prenatalne za tydzień. Lekarz nie badał mnie i nie oglądał dzidziusia
Ja jakoś nie mam zaufania do lekarzy kyorzy nie badają ciężarnych na wizycie. Pierwsza wizytę odbyłam w enelmedzie i tam też Lekarz podszedł do mnie jak do intruza... Wiec wybrałam innego lekarza.

Więc sama pappa może kosztować 200 zł aż? Wiem to co mówisz, ale jednak z drugiej strony słyszałam wiele razy że pappa tylko bardziej namieszała, bo to statystyka. Ale jednak teraz chyba zrobię...
Właśnie mi Pappa namieszała🙈 miałam ryzyko zespołu Edwardsa i skierowanie na amniopunkcję, ale nie poszłam po konsultacji z innym lekarzem, ale 2 tyg stresu było i płakania.. jednak teraz z lekarzem rozmawiałam i mówi, że same usg nie ma tyle skuteczności, że rozumie że mam obawy, ale że każda ciąża jest inna..
Koperek jest na wzdęcia. Muluszkom też podajemy na problemy brzuszkowe. A mamy które kp same powinny pić wtedy herbatę z kopru.
Oj nie szerzmy zabobonów z przed 20 lat... żadnego koperku nie podajemy, niemowlaki nic poza mlekiem nie powinny pić, po 6 miesiącu wodę dopiero

reklama
Nie wyobrażam sobie wizyty bez usg [emoji85][emoji85]
No to wyobraźcie sobie ze ja przez pierwsza ciąże miałam tylko usg prenatalne, połówkowe i w 3 trymestrze. Mój lekarz nie miał w gabinecie usg (na NFZ chodziłam).
Teraz mam innego lekarza (też na NFZ) i co wizytę (chwilowo były 3) robił mi USG [emoji16]

Do góry