reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny a posługujecie się terminem z miesiączki czy z usg? U mnie prawie tydzień roznicy i w sumie w karcie ciąży mam wpisany termin porodu z OM , a według usg ciaza młodsza.
Ja mam tak samo jak ty, posługuję się tym z USG, bo to się też mniej więcej zgadza z tym kiedy myślę że miałam owulacje

reklama
Strasznie mi przykro 😢 dobrze że z drugim dzieciątkiem jest dobrze.
A w którym tygodniu jesteś? Bardzo się boje że u mnie będzie podobnie. Dzisiaj o 18:00 idę na USG i modle się żeby nadal biły 2 serduszka.
W ogóle jest coś w tym że w 9 tygodniu nasilają się objawy. Do całodziennych mdłości doszły poranne wymioty 😕
Ja dzisiaj też umieram🤢🤢 nie jestem w stanie nawet wstać... A wymiotować też nie mam już czym...

Powiedzcie mi jak to jest z kawa w ciąży? Przed ciąża nie byłam wielkim kawoszem, od święta kubek kawy z mlekiem, teraz mnie nachodzi smak na kawę rozpuszczalna i pozwalam sobie na jedna filiżanke, ale tez nie jakoś często bo 2-3 razy w tygodniu 🤣 taki ze mnie miłośnik kawy haha

Powiedzcie mi jak to jest z kawa w ciąży? Przed ciąża nie byłam wielkim kawoszem, od święta kubek kawy z mlekiem, teraz mnie nachodzi smak na kawę rozpuszczalna i pozwalam sobie na jedna filiżanke, ale tez nie jakoś często bo 2-3 razy w tygodniu [emoji1787] taki ze mnie miłośnik kawy haha
Raz dziennie max 2 filiżanki można.
Ja piłam wcześniej 2 spore kubki kawy, a teraz ledwo biorę łyka. Tak mnie odrzuciło [emoji85]

Zdecydowanie gazowane odstaw.
Pij dużo wody, możesz spróbować herbatę miętową lub z imbirem. Ja meczyłam się że wzdęciami w 6/7 tyg teraz już ustąpiły [emoji85]
Jeju dziewczyny ja mam brzuchol ale to wzdecia, jestem już podłamana bo aż mam skurcze jelit [emoji53] już nie wiem co pić bo na herbatę za bardzo patrzeć nie mogę to samo gazowane soki też blee może trochę wody
Macie cis sprawdzonego na wzdecia?

reklama
Do góry