reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Widzę że dużo z nas jest grudniowych :) u mnie też urodziny 6.12, mój z 13.04. na szczęście raczej nie ma szans żeby powielić urodziny z maluchem, najbliżej urodziny ma moja mama, ale to nadal 11.05, więc mam nadzieję że ominiemy ta datę, to byłoby troszkę za wcześnie [emoji846]

reklama
Hej jestem już po wizycie. Tak jak. Mówiłam beta nie spadła bez powodu. Jeden z bliźniaków obumarł 💔 za to z drugim dzidziusiem wszystko w porządku
Strasznie mi przykro 😢 dobrze że z drugim dzieciątkiem jest dobrze.
A w którym tygodniu jesteś? Bardzo się boje że u mnie będzie podobnie. Dzisiaj o 18:00 idę na USG i modle się żeby nadal biły 2 serduszka.
W ogóle jest coś w tym że w 9 tygodniu nasilają się objawy. Do całodziennych mdłości doszły poranne wymioty 😕

Jak nigdy nie rozwazalam testow genetycznych tak dzis o tym mega mysle... czy jest sens wydawac 450 na pappa czy nifty pro nie lepiej od razu [emoji85][emoji85] widzialam ostatnio, ze duzo z Was mialo takie dylematy...
A pappa tyle kosztuje? Ja w pierwszej ciąży robiłam tylko usg prenatalne, bez pappy. Teraz myślę nad pappa też, ale nie patrzyłam kompletnie na ceny. Samo usg prenatalne kosztuje u mnie 250 zł

Lekarz to mi powiedział, że on przewiduje tam kolejnego Przemysława, także to ja marzę o babie :D
Ja też mam synka, ale myślę, że i fajnie będzie chłopak, ale dziewczynka to by była miła odmiana :)
A pappa tyle kosztuje? Ja w pierwszej ciąży robiłam tylko usg prenatalne, bez pappy. Teraz myślę nad pappa też, ale nie patrzyłam kompletnie na ceny. Samo usg prenatalne kosztuje u mnie 250 zł
Chyba Pappa i usg to około 400-500 zł, same usg prenatalne to tylko 60% ,,skuteczności” .

Mam pytanie do mam ktore mają już dzieci. Czy polecacie fotelik ten pierwszy 0-9kg z bazą? Dla córki miałam pożyczony Maxi Cosi City montowany pasem. Teraz jak mam córkę w foteliku do 36 kg na isofix wydaje mi się to bezpieczniejszą opcją. Myślę że szybciej się bedzie montować fotelik w samochodzie, ale czy on się bardzo rusza na bazie? Bo montowany na pasach jednak się przesuwa. Jedyny który miałam montowany oasem i ani drgnął to był Maxi Cosi Tobi 9-13 kg.
Ja miałam z bazą i teraz też taki kupię. Mega wygoda z wkładaniem do auta i jesy bardziej stabilny

Ja wybralam centrum badań prenatalnych w poznaniu i koszt usg to 250zl, a z pappa 400. Także nie zastanawiam się i robimy na pewno :D

Jeju dziewczyny ja mam brzuchol ale to wzdecia, jestem już podłamana bo aż mam skurcze jelit 😕 już nie wiem co pić bo na herbatę za bardzo patrzeć nie mogę to samo gazowane soki też blee może trochę wody
Macie cis sprawdzonego na wzdecia?

Cześć dziewczyny, z ciekawości .. jak tam u Was wyglądają brzuchy? Widzicie zmiany?

U mnie dzisiaj 8t3d no i nie powiem jak dla mnie od ~10 dni widzę delikatny brzuszek, takie jakby porządne wzdęcie. Internet mówi że to za wcześnie [emoji849][emoji3526]

Jak u Was?
U mnie nic nie widać, ale spodni nie zapinam jednak, więc minimalnie coś musi być [emoji16]

reklama
Czy tylko ja tutaj nie gram ?:D
Znaczy jak syn był młodszy to graliśmy z nim w planszowki ale już mu przeszło. A z mężem jakbym chciała to niestety ale czasu brak.
Kiedyś grałam, oj grałam, nocki zarywalam.
Ja tez nie gram [emoji16] w planszówki grywałam ze znajomymi na imprezach dawniej [emoji16]

Do góry