reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ogólnie to powiem wam, że w pierwszej ciąży na początku nie miałam forum i byłam spokojniejsza dzięki temu [emoji16] bo póki człowiek nie wie, że coś może się dziać, to o tym nie myśli. Ja np bety wtedy w ogóle nie robiłam. A może też miałabym niską[emoji16]
I chyba tak najlepiej. A tez jestem po jednej stracie, ale się nie nakręcam, co ma być to będzie.

dziewczyny, mam dziś pierwsze wyniki - 35 dc, progesteron 17, beta 646, zobaczymy jak powtórka w piątek, ale ogólnie z betą chyba nie jest źle, prawda? Progesteron tradycyjnie już dramat i wygląda na to, że duphaston zostanie ze mną na dłużej...
Brawo Ty😁 beta całkiem całkiem a nad progesteronem sie popracuje😁😁

A ja odebrałam wyniki tsh i pieknie spadlo z 3 na 2,19. I test obciążenia glukoza wyszedl na czczo 98 (norma do 92) a po godzinie i po dwóch sporo niżej niż norma także uspokoiłam się. Tak czy siak na czczo musze kontrolować. 7 października mam teleporade z diabetologiem. A jeszcze Wam cos powiem- wynikow wczorajszej bety nadal nie mam!! Gdyby nie to ze jestem skazana na ta Diagnostyke to bym juz tam więcej nie poszla💩

A ja odebrałam wyniki tsh i pieknie spadlo z 3 na 2,19. I test obciążenia glukoza wyszedl na czczo 98 (norma do 92) a po godzinie i po dwóch sporo niżej niż norma także uspokoiłam się. Tak czy siak na czczo musze kontrolować. 7 października mam teleporade z diabetologiem. A jeszcze Wam cos powiem- wynikow wczorajszej bety nadal nie mam!! Gdyby nie to ze jestem skazana na ta Diagnostyke to bym juz tam więcej nie poszla[emoji90]
Kochana to tak jak ja!! Co tam się u nich dzieje że czeka się tak dlugo??? [emoji2962]
Super że tsh spadło [emoji3526][emoji256]

Szok tyle czekać na bete :o
Chociaż ostatnio coraz więcej dziewczyn czeka tak długo na wyniki.. Ja bylam wkurzona jak nie były o 18 tylko 21 [emoji23] mam nadzieję że dziś się pospieszą
A ja odebrałam wyniki tsh i pieknie spadlo z 3 na 2,19. I test obciążenia glukoza wyszedl na czczo 98 (norma do 92) a po godzinie i po dwóch sporo niżej niż norma także uspokoiłam się. Tak czy siak na czczo musze kontrolować. 7 października mam teleporade z diabetologiem. A jeszcze Wam cos powiem- wynikow wczorajszej bety nadal nie mam!! Gdyby nie to ze jestem skazana na ta Diagnostyke to bym juz tam więcej nie poszla[emoji90]

Ogólnie to powiem wam, że w pierwszej ciąży na początku nie miałam forum i byłam spokojniejsza dzięki temu [emoji16] bo póki człowiek nie wie, że coś może się dziać, to o tym nie myśli. Ja np bety wtedy w ogóle nie robiłam. A może też miałabym niską[emoji16]

Dokładnie....same się nakręcamy 🤣🤣🤣🤭🤭

W pierwszej ciąży nie badałam ani bety, ani progesteronu....też poszłam prędzej i lekarz niczego nie widział...a teraz się nakręcam na wszystkie nieszczęścia świata 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Tak norma jest do 2,5 ale mi już 2 ginekologów i endokrynolog powiedzieli że musimy to zbic :) ale u mnie też antytg trochę Podwyższone
po wizycie zaczęłam już konkretnie krwawić.. lekarz nic nie widzi. Dzisiaj powtarzałam betę, jeśli będzie ponad tysiąc to podejrzenie pozamacicznej jeśli mniej niż pierwsza beta, która wynosiła 290 to poronienie samoistne. Mam wizytę o godzinie 13. Musze się pogodzić ze stratą, mam dość obfite krwawienie, ból brzucha.. pozdrawiam dziewczyny. Życzę wam wszystkiego dobrego 😘

reklama
Do góry