reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

hihi, a bo to jakoś tak wyszło, ja wciąż nowa na tym forum i próbuję się tu odnaleźć :D Jak świeżo zaszłam w ciążę, to szukałam miejsca dla siebie i niestety trafiłam na takie fora, że stwierdziłam, że to nie dla mnie, ja się do tego nie nadaję 🙈 A dopiero niedawno babyboom znalazłam i tu już zostałam :) A jestem w 30tc. Doktorka dziś powiedziała, że za 7 tyg rodzimy (ze względu na wiek, bliźniaki, pierwszy poród, cukrzyca ciążowa - będzie cc)
Mam nadzieję, że i ja wytrzymam jeszcze 3 tyg🙂 jutro może się dowiem na wizycie czegoś konkretnego bo przenoszę się już do poradni przyszpitalnej

reklama
Mam termin na początek czerwca, lekarz twierdzi, ze będzie to raczej koniec maja 🙈
Walizkę mam częściowo spakowana, nie mam jeszcze prowiantu :p
Ubrania wyprane częściowo, nic nie poprasowane. Łóżeczko i wózek czekają na pranie i odświeżenie - po starszym dziecku ;) także czasu coraz mniej a z robota jesteśmy w lesie 🙈😂
Mnie jeszcze czeka przeprowadzka przed porodem a termin 15.06 (planowa cesarka ze względu na poprzednią i na astmę) czasu coraz mniej, rzeczy nie wypranie ani nie wyprasowane. Na szczęście łóżeczko już kupione i wózek. Tak samo jestem w lesie 🙉 Szyjkę mam skróconą trochę, ale podobno dobrze trzyma dzięki luteinie. Mam nadzieję, że się mały za szybko nie urodzi i zdążę ogarnąć wszystko przed porodem 🙂 o walizce nawet jeszcze nie myślałam a pasowałoby mieć w pogotowiu🙈

Dziewczyny, a tak ogólnie to jesteście już spakowane tak konkretnie ? Ja wczoraj złożyłam zamówienie w aptece i na allegro i jak przyjdzie to wypiore resztę rzeczy i zacznę się chyba pakować. Stresuje mnie to jakoś. Pierwsze dziecko rodziłam szybciej z dnia na dzień i jakoś człowiek tak się nie zastanawial. Teraz ta pandemia, brak odwiedzin. Ja dodatkowo cukrzyca i z tego co wiem trzeba wziąć jedzenie żeby zjeść swoja ilość posiłków 🤷 a kolacja w szpitalu około 16-17
Tak, u mnie torba już czeka. Z tym że mi w poniedziałek ściągają pessar i ja mogę już urodzić w każdej chwili

Jestem spakowana od 32 tygodnia przez skracajaca sie szyjke, jutro konczymy 36 :)
Dziewczyny, a tak ogólnie to jesteście już spakowane tak konkretnie ? Ja wczoraj złożyłam zamówienie w aptece i na allegro i jak przyjdzie to wypiore resztę rzeczy i zacznę się chyba pakować. Stresuje mnie to jakoś. Pierwsze dziecko rodziłam szybciej z dnia na dzień i jakoś człowiek tak się nie zastanawial. Teraz ta pandemia, brak odwiedzin. Ja dodatkowo cukrzyca i z tego co wiem trzeba wziąć jedzenie żeby zjeść swoja ilość posiłków [emoji1745] a kolacja w szpitalu około 16-17

Ja mam spakowane wszystkie rzeczy dla małej. Dla siebie jeszcze nie. Na razie to wygląda tak:

Załączniki

• IMG_20210505_112423.jpg
    IMG_20210505_112423.jpg
    595,7 KB · Wyświetleń: 130
Tak, najpierw dokładne badanie, usg i potem ściągamy :) Ja prowadzę ciąże w medicover i tam też będę miała ściągnięty :)
Lekarz proponował mi ściągnięcie w szpitalu, gdybym miała urodzić zaraz po ściągnięci. Zastanawiam się jaka jest na to szansa :p
A ty w którym tygodniu jesteś?

reklama
Lekarz proponował mi ściągnięcie w szpitalu, gdybym miała urodzić zaraz po ściągnięci. Zastanawiam się jaka jest na to szansa :p
A ty w którym tygodniu jesteś?
Sciagany będę miała 36+3 :) Dziś mam 35+5 :) Ja mam szpital kawałek do medicover to najwyżej wezmę taxi 😂 Chociaż liczę że urodzę najwcześniej 11. 05 bo chce chociaż raz męża wykorzystać. Ten celibat mnie wykończy 😂

Do góry