reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Starlight ja też miałam skierowanie na badania genetyczne po dwóch stratach ale zrobiłam prywatnie bo na NFZ trzeba było czekać około 8m-cy. Lekarz również zalecił badania na zespół antyfosfolipidowy to co juz dziewczyny wspominały u mnie wyszedł nieznacznie podwyższony antykoagulant tocznia i prawdopodobnie on jest winowajcą moich strat. Trzymam kciuki na szybką diagnostykę i pomyślna ciążę wierzę ze tak będzie :*

reklama
Wlasnie nie wiem jak to teraz jest.. ostatnio bylam na badaniach stalam od 8.30 do 10 na dworzu... a w kolejce byla babka w zaawansowanej ciazy tak wiec nie wiem...
Ja myślę że zależy od laboratorium. W moim jest koordynatorka która wpuszcza do środka, tam jest około 10 miejsc siedzących i można czekać w środku ale szybko idzie. Ona kieruje kto do którego punktu pobrań wchodzi a są 4. Jak jest kobieta w ciąży, ktora robi na przykład krzywą to kieruje od razu, inne są załatwiane bez kolejki. To samo jak była osoba starsza która miała problemy z poruszaniem się czy ktoś z małym dzieckiem. Jakoś nikt się w kolejce nie buntował.
Ja sama przepuszczałam kobiety w ciąży bo one raczej się nie upominają same bo przecież seniorzy są strasznie roszczeniowi. A sama pamiętam jak to było i stać nawet pół godziny w kolejce z dużym brzuszkiem i w maseczce na dodatek wcale nie jest łatwo.

Z tymi kąpielami to chyba chodzi o to że gorąca woda rozluźnia mięśnie i może rozpulchnić szyjkę. Może to doprowadzić do poronienia.

Ja i tak najczęściej korzystam z prysznica. Ale generalnie mamy wannę z parawanem i kolumną prysznicową - taki kompromis bo mąż chciał prysznic a ja wannę bo córka miała już 3 lata jak robiliśmy remont, córka bała się prysznica i kąpała się na siedząco w wanience w kuchni na podłodze 😁 W nowym mieszkaniu powiedziałam jasno że musi być wanna.

I ja za Was też mocno trzymam kciuki 😊😊😊
Ja za to dzisiaj byłam w laboratorium oddac krew do badań, w kolejce byłam 28 a koniec końców pobrali mi 6 probówek 😵 Strasznie mi się słabo zrobiło, bo to jeszcze człowiek na czczo i w ciąży i sytuacja też się wcale nie poprawiła jak jechalam autem 🤢 Mam do Was pytanie, bo jak tak czekałam w tej kolejce, to była kartka z informacją, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Czy Wy korzystacie juz z tego przywileju? 🤔
Oczywiście, że tak. Tym bardziej jak się źle czuję to nie będę czekać np godziny w kolejce. W pierwszej ciąży na pierwszym pobraniu krwi bałam się odezwać bo same babcie były i tak się umęczyłam, bo nie dość, że na czczo to jeszcze te mdłości 🙄. Od tamtej pory zawsze kartę ciąży miałam naszykowaną w ręku i pchałam się do przodu 😁

reklama
A ja przespałam dziś prawie całą noc nie licząc pobudki na siku. Melisa na sen pomaga 😉 bo od przeszło tygodnia spałam po 4-5 godz... Bałam się głupia w nocy spać 🥺
Nie mam słów do starszej córki odnośnie porządku w pokoju. No taki ma syf... Powiedziałam że palcem nie kiwne bo mam już dosyć tam jak wchodzę to depresji dostaje. Jak ja poszłam obudzić bo e lekcje to nawet laptopa nie miała gdzie położyć 🙈😱 ale twarda jestem i liczę że dziś posprząta.
A właśnie - jak nie chce sprzątać, to nie dajesz jakichkolwiek kar? Nie znam się, zastanawiam się nad wychowaniem. Ile ma lat?

Do góry