reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Wlasnie mam wynik.. przypomne okres mam dostac 9pazdziernika a od 2 mi wyszedl juz test.. i nie wiem co myslec..
No i patrze ze tsh nie za fajne.. mam szybko zapisywac sie do gina? Bo teraz to nic nie zobaczy..

Załączniki

• SmartSelect_20201007-160741_Drive.jpg
    SmartSelect_20201007-160741_Drive.jpg
    53,9 KB · Wyświetleń: 89
reklama
mam dokładnie to samo, dzisiaj po tej wizycie jeszcze gorzej bo znowu mam te same czarne myśli jak poprzednio i po prostu czuje, że coś jest nie tak. Jeszcze w trakcie usg lekarka powiedziala, że jednak da mi ten duphaston, gdzie chwile wcześniej na mój progesteron 18,00 powiedziała, ze może być i nie trzeba suplementowac.
No wlasnie ja mialam takie zle przeczucia w poprzednich tez. Teraz o dziwo mam jakies dobre ale kto to wie.
A kiedy masz kolejna?

Wlasnie mam wynik.. przypomne okres mam dostac 9pazdziernika a od 2 mi wyszedl juz test.. i nie wiem co myslec..
No i patrze ze tsh nie za fajne.. mam szybko zapisywac sie do gina? Bo teraz to nic nie zobaczy..
No ewidentnie ciaza ale pamiętaj ze liczy sie przyrost. A z tsh to do endokrynologa na pewno przepisze leki na zbicie.

No ewidentnie ciaza ale pamiętaj ze liczy sie przyrost. A z tsh to do endokrynologa na pewno przepisze leki na zbicie.
Postaram sie isc jeszcze w piatek tak skoro dzis bylo pobrane? No wlasnie moj gin co go wybiore jest tez endokrynologiem ale chcialam isc dopiero do gina jak by cos bylo widac a teraz nie wiem..

Ale cudownie. To teraz będzie wysyp pierwszych wizyt. Już nie mogę się doczekać dobrych wieści od Was [emoji846] ja niestety muszę czekać do 19.10 [emoji19][emoji28]
Ja cały czas sprawdzam czy nie ma terminów na parę dni później niż mam, bo wiem, że idę za wcześnie. Ale nie ma nic. Więc trudno, zobaczę najwyżej sam pęcherzyk[emoji23][emoji16]

Postaram sie isc jeszcze w piatek tak skoro dzis bylo pobrane? No wlasnie moj gin co go wybiore jest tez endokrynologiem ale chcialam isc dopiero do gina jak by cos bylo widac a teraz nie wiem..
No tsh trzeba zbijac to bardzo wazne. Ja mialam juz 2 a w ciazy skoczylo mo do 3,72 i moja endo mi powiedziala ze dobrze zw jestem i biore 100 mg dziennie.
Tak zrob bete w piatek i bedziesz wiedziec czy przyrost jest ok :)

Może miałaś wcześniej owulację, innej opcji nie rozumiem [emoji16] ważne, że fajna beta :)
TSH trochę za wysokie chyba, umów się do gina lub endo

Od jakiego TSH w ciąży lekarz dał Wam leki?Ja miałam w piątek bodajże 2,28. W dokumentach z poprzedniej ciąży znalazłam że norma w 1 trymestrze jest do 2,32, więc jestem mega blisko. Zastanawiałam się czy na szybko się gdzieś umawiać czy już poczekać do 15.10 co gin powie. Zaznaczę że w pierwszej ciąży też miałam podwyższone i brałam euthyrox

reklama
Tsh do zbicia :D
Ja bylam u endo ale kazał zdecydować ginekologowi czy brać tabsy. Miałam tsh ok 2,6 i biorę letrox 50

Do góry