reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Zobaczymy co powie lekarz, ale czuję, że mała mi źle leży i chodzę jak kaczka, nie wspominając o bólu i dyskomforcie...
Przykro mi bardzo :( Mam nadzieję, że malutka się jakoś lepiej dla Ciebie wkrótce ułoży, byś nie miała takiego bólu i dyskomfortu, a lekarz okaże się jakiś normalny i wyśle na l4.
O której wizytuje cię w poniedziałek? Ja o 16 ;)
Pomiędzy 15.15 a 17-tą, to zależy która będę przy rejestracji. Bo w mojej przychodni wymyślone jest tak, że pomimo terminu wizyty i godziny(!), trzeba podejść do położnej i ona dopiero rejestruje do kolejki. Zatem kto pierwszy ;) Kiedyś przyszło mi czekać do 19-tej :( Myślałam, że umrę w tej poczekalni.
dziewczyny co juz macie? od czego zaczynacie kupowanie?
U mnie łóżeczko czeka na malowanie, ale się nie mogę zdecydować na kolory :D
Wczoraj dostałam paczkę od rodziców z masą ubranek i poczułam się jakbym nic już nie musiała kupować :D
A tak na poważne, to myślę, że zabiorę się za to na przełomie kwietnia-maja. W poniedziałek weszłam na chwilkę do centrum dla dzieci i było tego tyle, że sama nie wiem od czego zacznę.

Dziewczyny kłucie po prawej stronie nad biodrem ? Miałyście tak i tylko przy siedzeniu bo nie wiem czy biec do lekarza wszyscy mówią że narzady po prostu uciskam jak siedze.
Sama już nie wiem :(

Mnie też tak kuje jak dłużej siedzę. U mnie raczej jestem pewna, że to wiązadła, ale zawsze lepiej lekarza zapytać jak nie mamy pewności.

śmieszne jest to, że jak ciąży nie widać, to maximum złych objawów wtedy, a jak ładny brzuszek, to już się robi trochę lepiej. Ale z tym przepuszczaniem w kolejce to ciężko póki co.

Dokładnie ! Ja strasznie się czułam w pierwszym trymestrze, okropne nudności i wymioty a oczywiście w kolejce nikt nie przepuści bo też nic nie widać, a mi głupio prosić. Ale ostatnio w laboratorium babeczka z rejestracji sama mnie zawołała i powiedziała, że oni nie zawsze widzą, ale że w ciąży mam podchodzić bez kolejki a jak ktoś się będzie czepiał to mnie obronią :D.

dziewczyny co juz macie? od czego zaczynacie kupowanie?
Ja w sumie chyba już sporo mam :D
- ubranka od znajomych (tak 4 siatki)
- mebelki do pokoju
- kosz mojżesza
- materac
-pościel do łóżka i kosza mojżesza
- laktator
- podgrzewacz do butelek
- sterylizator
- smoczki
- wanienkę ze stelażem
- parę kocyków i pieluch tetrowych
- wózek
- zamówiony już mamy fotelik do auta powinien na dniach przyjść

Muszę wybrać rzeczy dla siebie do szpitala i kosmetyczne oprzyrządowanie (podkłady, wkładki laktacyjne). Niestety totalnie się na tym nie znam i liczę, że jakaś znajoma z małym dzieckiem mi podpowie :p

Zobaczymy co powie lekarz, ale czuję, że mała mi źle leży i chodzę jak kaczka, nie wspominając o bólu i dyskomforcie...

Mam nadzieję, że to nic poważnego. Kuzynka męża ostatnio podobnie chodziła, mówiła, że ją boli i niestety okazało się, że ma rozejście spojenia łonowego :(.

reklama
Do góry