reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Zobaczymy co powie lekarz, ale czuję, że mała mi źle leży i chodzę jak kaczka, nie wspominając o bólu i dyskomforcie...
Przykro mi bardzo :( Mam nadzieję, że malutka się jakoś lepiej dla Ciebie wkrótce ułoży, byś nie miała takiego bólu i dyskomfortu, a lekarz okaże się jakiś normalny i wyśle na l4.
O której wizytuje cię w poniedziałek? Ja o 16 ;)
Pomiędzy 15.15 a 17-tą, to zależy która będę przy rejestracji. Bo w mojej przychodni wymyślone jest tak, że pomimo terminu wizyty i godziny(!), trzeba podejść do położnej i ona dopiero rejestruje do kolejki. Zatem kto pierwszy ;) Kiedyś przyszło mi czekać do 19-tej :( Myślałam, że umrę w tej poczekalni.
dziewczyny co juz macie? od czego zaczynacie kupowanie?
U mnie łóżeczko czeka na malowanie, ale się nie mogę zdecydować na kolory :D
Wczoraj dostałam paczkę od rodziców z masą ubranek i poczułam się jakbym nic już nie musiała kupować :D
A tak na poważne, to myślę, że zabiorę się za to na przełomie kwietnia-maja. W poniedziałek weszłam na chwilkę do centrum dla dzieci i było tego tyle, że sama nie wiem od czego zacznę.

Dziewczyny kłucie po prawej stronie nad biodrem ? Miałyście tak i tylko przy siedzeniu bo nie wiem czy biec do lekarza wszyscy mówią że narzady po prostu uciskam jak siedze.
Sama już nie wiem :(

Mnie też tak kuje jak dłużej siedzę. U mnie raczej jestem pewna, że to wiązadła, ale zawsze lepiej lekarza zapytać jak nie mamy pewności.

śmieszne jest to, że jak ciąży nie widać, to maximum złych objawów wtedy, a jak ładny brzuszek, to już się robi trochę lepiej. Ale z tym przepuszczaniem w kolejce to ciężko póki co.

Dokładnie ! Ja strasznie się czułam w pierwszym trymestrze, okropne nudności i wymioty a oczywiście w kolejce nikt nie przepuści bo też nic nie widać, a mi głupio prosić. Ale ostatnio w laboratorium babeczka z rejestracji sama mnie zawołała i powiedziała, że oni nie zawsze widzą, ale że w ciąży mam podchodzić bez kolejki a jak ktoś się będzie czepiał to mnie obronią :D.

dziewczyny co juz macie? od czego zaczynacie kupowanie?
Ja w sumie chyba już sporo mam :D
- ubranka od znajomych (tak 4 siatki)
- mebelki do pokoju
- kosz mojżesza
- materac
-pościel do łóżka i kosza mojżesza
- laktator
- podgrzewacz do butelek
- sterylizator
- smoczki
- wanienkę ze stelażem
- parę kocyków i pieluch tetrowych
- wózek
- zamówiony już mamy fotelik do auta powinien na dniach przyjść

Muszę wybrać rzeczy dla siebie do szpitala i kosmetyczne oprzyrządowanie (podkłady, wkładki laktacyjne). Niestety totalnie się na tym nie znam i liczę, że jakaś znajoma z małym dzieckiem mi podpowie :p

Zobaczymy co powie lekarz, ale czuję, że mała mi źle leży i chodzę jak kaczka, nie wspominając o bólu i dyskomforcie...

Mam nadzieję, że to nic poważnego. Kuzynka męża ostatnio podobnie chodziła, mówiła, że ją boli i niestety okazało się, że ma rozejście spojenia łonowego :(.

reklama
Do góry