Nat Bluebell
Fanka BB :)
Na to wygląda i to ma sens, więc u mnie za dwa tygodnie a najwcześniej to którakolwiek z czerwca może być za ponad tydzień.Czyli 5 miesiąc zaczyna się od 18+1?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na to wygląda i to ma sens, więc u mnie za dwa tygodnie a najwcześniej to którakolwiek z czerwca może być za ponad tydzień.Czyli 5 miesiąc zaczyna się od 18+1?
Ja nie liczę tych miesięcy tylko tygodnie. Bo i tak wszędzie wszyscy pytają o tydzień ciąży. I przy porodzie tez beda liczyć od daty ostatniej miesiączki. Dlatego ja sobie nie zmieniam w aplikacji tydzien do przodu jak to zawsze mi z usg wychodzi.Na to wygląda i to ma sens, więc u mnie za dwa tygodnie a najwcześniej to którakolwiek z czerwca może być za ponad tydzień.
A twój syn ile ma lat?@lenka87
Hej! A jak zareagowal Twoj syn na wiadomosc o rodzenstwie? Ja nie moge zasnac myslac, co moj powie po przebudzeniu. Teraz "trawi" wiadomosc.
On się szybko domyślał, bo na komputerze coś czytałam o ciąży. Po pierwszej wizycie pokazalismy mu usg. Cieszy się. Prawie wszyscy kuzyna mają rodzeństwo. Wiem, że tego chciał. On wogole jest taki wrażliwy. Przytula się do brzucha i widzę, że go to cieszy.
No 6 latek to inny świat. Mój raz chciał raz nie. Jak zaszłam w ciąże i go podpytywalam to akurat chciał. Bo jego ulubioną ciocia pod koniec lipca urodziła córeczkę i się rozczulal. Był na świeżo z dzidziusia. Choć wiem,ze to duża różnica i raz będzie się dzieckiem interesować a raz nie. Ja mam brata 5 lat różnicy. Jesteśmy blisko,ale w dziecinstwie były okresy,ze byliśmy na tak różnym etapie, że kontakt był mniejszy.No to fajnie masz. U nas na dzien dzisiejszy mieszanina zaskoczenia, ciekawosci i niezadowolenia Co prawda najlepsi koledzy z klasy i gros przyjaciol z podworka ma mlodsze rodzenstwo, wiec temat powinien byc oswojony ale do sufitu nie skacze. Syn uwielbia zwierzeta i potrafi sie nimi opiekowac ale male dzieci to dla niego poki co inna bajka. Mamy czas do czerwca na oswojenie sie z tematem
Moj jest 3 lata mlodszy od Twojego.
Ha! Rozgryzlam, jak sie cytuje