reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :)
IMG_20181209_184608.jpg

Załączniki

• IMG_20181209_184608.jpg
    IMG_20181209_184608.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 306
Możliwe:)
Mi wstepnie ginekolog przepowiedział corke
Gdzieś mi umknęła wiadomość o córce ;-) Gratuluję :-)

Kurcze...za chwilę będę mieć skończony 13tydzień, a tak okropnie mnie dziś mdli, skręca w żołądku, pali zgaga i boli głowa jakbym była gdzieś w 7tyg :-\ Mam nadzieję, że to potrwa jeszcze max 1-2tyg i na Święta będę już w miarę normalnie funkcjonować.

Jejku ruchy, ruchami ale dzisiaj to mi wywaliło taki brzuch, ze sie w lustrze nie poznalam. Mam wrazenie, ze troche z przejedzenia bo zjadlam cala miche buraczkow taka mialam ochotę :)

Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Super wiesci :) i piękny bobas, fajne wurazne zdjęcie.

Ja zeby cos poczuc musze miec bezwgledna ciszę i sie skupic :)
Jak leze na brzuchu i poloze reke ma brzuch to czuje, ale nie pod reka jakby mi taka pilka w brzuchu pływała i jakby woda ja wypychala. Nie mam tego duzo, bo tylko momentami to czuje. Noe tak jak pozniej, ze normalnie można liczyć ruchy na godzinę, bo caly brzuch skacze.
W pierwszej zawsze wieczorem lapalismy z mezem brzuch i liczylismy ruchy :) konkursy byly do której ręki dzidziuś kopnie :)

Ja zeby cos poczuc musze miec bezwgledna ciszę i sie skupic :)
Jak leze na brzuchu i poloze reke ma brzuch to czuje, ale nie pod reka jakby mi taka pilka w brzuchu pływała i jakby woda ja wypychala. Nie mam tego duzo, bo tylko momentami to czuje. Noe tak jak pozniej, ze normalnie można liczyć ruchy na godzinę, bo caly brzuch skacze.
W pierwszej zawsze wieczorem lapalismy z mezem brzuch i liczylismy ruchy :) konkursy byly do której ręki dzidziuś kopnie :)
Bardzo trafnie to opisałaś, mam coś podobnego i faktycznie dzieje się to w ciszy i skupieniu i raczej późnym wieczorem. Dzisiaj jak na złość nic nie mogę wyczuć [emoji39]

A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Wspaniałe wiadomości i fajne bobo :)

Laski a jak wy te ruchy odczuwacie, w sensie jak to możecie opisac, porównać do czegos ? [emoji848]
Nie wiem, mam wrażenie takiego trzepotania, jak mała rybka, ale tylko chwilami i też głównie wieczorem jak już leżę.

reklama
Bardzo trafnie to opisałaś, mam coś podobnego i faktycznie dzieje się to w ciszy i skupieniu i raczej późnym wieczorem. Dzisiaj jak na złość nic nie mogę wyczuć [emoji39]
Mam to samo. Jakos nadzwyczajnie dzisiaj popołudniu czułam a teraz cisza. Chyba za bardzo chce :)
Za kilka miesiecy będziemy się tu zalic jak to w nocy spac nie mozemy przez kopniaki :)

Do góry