reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :)
IMG_20181209_184608.jpg

Załączniki

• IMG_20181209_184608.jpg
    IMG_20181209_184608.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 309
Możliwe:)
Mi wstepnie ginekolog przepowiedział corke
Gdzieś mi umknęła wiadomość o córce ;-) Gratuluję :-)

Kurcze...za chwilę będę mieć skończony 13tydzień, a tak okropnie mnie dziś mdli, skręca w żołądku, pali zgaga i boli głowa jakbym była gdzieś w 7tyg :-\ Mam nadzieję, że to potrwa jeszcze max 1-2tyg i na Święta będę już w miarę normalnie funkcjonować.

Jejku ruchy, ruchami ale dzisiaj to mi wywaliło taki brzuch, ze sie w lustrze nie poznalam. Mam wrazenie, ze troche z przejedzenia bo zjadlam cala miche buraczkow taka mialam ochotę :)

Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Super wiesci :) i piękny bobas, fajne wurazne zdjęcie.

Ja zeby cos poczuc musze miec bezwgledna ciszę i sie skupic :)
Jak leze na brzuchu i poloze reke ma brzuch to czuje, ale nie pod reka jakby mi taka pilka w brzuchu pływała i jakby woda ja wypychala. Nie mam tego duzo, bo tylko momentami to czuje. Noe tak jak pozniej, ze normalnie można liczyć ruchy na godzinę, bo caly brzuch skacze.
W pierwszej zawsze wieczorem lapalismy z mezem brzuch i liczylismy ruchy :) konkursy byly do której ręki dzidziuś kopnie :)

Ja zeby cos poczuc musze miec bezwgledna ciszę i sie skupic :)
Jak leze na brzuchu i poloze reke ma brzuch to czuje, ale nie pod reka jakby mi taka pilka w brzuchu pływała i jakby woda ja wypychala. Nie mam tego duzo, bo tylko momentami to czuje. Noe tak jak pozniej, ze normalnie można liczyć ruchy na godzinę, bo caly brzuch skacze.
W pierwszej zawsze wieczorem lapalismy z mezem brzuch i liczylismy ruchy :) konkursy byly do której ręki dzidziuś kopnie :)
Bardzo trafnie to opisałaś, mam coś podobnego i faktycznie dzieje się to w ciszy i skupieniu i raczej późnym wieczorem. Dzisiaj jak na złość nic nie mogę wyczuć [emoji39]

A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Wspaniałe wiadomości i fajne bobo :)

Laski a jak wy te ruchy odczuwacie, w sensie jak to możecie opisac, porównać do czegos ? [emoji848]
Nie wiem, mam wrażenie takiego trzepotania, jak mała rybka, ale tylko chwilami i też głównie wieczorem jak już leżę.

reklama
Bardzo trafnie to opisałaś, mam coś podobnego i faktycznie dzieje się to w ciszy i skupieniu i raczej późnym wieczorem. Dzisiaj jak na złość nic nie mogę wyczuć [emoji39]
Mam to samo. Jakos nadzwyczajnie dzisiaj popołudniu czułam a teraz cisza. Chyba za bardzo chce :)
Za kilka miesiecy będziemy się tu zalic jak to w nocy spac nie mozemy przez kopniaki :)

Do góry