reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Haha to na pewno [emoji14]

W ogole jak dzis znow sie najadlam [emoji7] rosolek, kluski śląskie, gulasz i surowka z pora i jabłka [emoji7] mniam
...ps. znow jestem glodna [emoji23]

Moze zjem grochowki ?[emoji848] [emoji14]Z tego co zazwyczaj slyszalam lekarz wystawia na okolo 30dni czyli mniej wiecej od wizyty do wizyty..
Ale ja sie nie znam, niech ktos madrzejszy sie wypowie[emoji6]
Mnie zwykle na 3tyg bo tak mam wizyty, teraz mam 4tyg bo 24.12 nie przyjmuje tylko dopiero 31.12

Może jednorazowo warto się z tym pokazać, a później to już będzie przedłużanie i wysyłane elektronicznie ;) dopytam lekarza na wizycie, powinien dokładnie wiedzieć jak to się odbywa.
Normalnie nie ma takiej potrzeby w ogóle, ja już miałam tak wystawiane i nic nie musisz robić

@Kaamilaaa u mnie to jest takie jakby lekkie pukanie w środku, albo jak dotyk, łaskotanie, ale taki głęboko w środku, ja mam łożysko na tylnej ścianie i w poprzedniej ciąży też już koło 13tyg czułam już tak samo ruchy
Lub tak jak Nat bluebell opisała takie jakby trzepotanie
U mnie to nie jest tak jak u dziewczyn że w skupieniu ale na pewno muszę siedzieć lub leżeć, przy chodzeniu nie czuję jeszcze nic
Z tym, że u mnie czwarta ciąża więc macica mocno porozciągana, więc to też inaczej ;)

@Lui :) gratulacje, słodki maluch :)

W ogóle to patrzcie jaka różnica jest między ranem i wieczorem, to z opisem jest z rana jak pewnie widać :D
Ps. Naklejki mam na każdym lustrze i niemam już gdzie zdjęcia robić ;)

IMG_20181209_074300.JPG

IMG_20181209_192802.JPG

Załączniki

• IMG_20181209_192802.JPG
    IMG_20181209_192802.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 231
  • IMG_20181209_074300.JPG
    IMG_20181209_074300.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 237
reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Wrzuć sobie zdjęcie na grupę ramzi skull nub po polsku, może po tym zdjęciu poznają płeć:)

Witam się i ja :)
Cały tydzień Was nadrabiałam i w końcu się udało :D
W środę miałam wizytę i w końcu po raz pierwszy zobaczyłam mojego fasolka :D ogolnie wszystko w porzadku, serduszko ładnie bije, dzidzia ma ok 6 cm. Ja za to mam anemie i musiałam zaopatrzeć się w zelazo :( mdłości mi minęły ale dla odmiany czasami mam odruchy wymiotne.
Następna wizyta 17 stycznia z ginekologiem i 30 stycznia mam usg połowkowe
Gratuluję Wam Mamusie udanych wizyt, poznania płci i pierwszych ruchow

Ale.fajnie macie z tymi ruchami;) ja w 1 ciazy poczułam w 21 tygodniu dopiero....no ale miałam łożysko na przedniej ścianie teraz mam z tylu.może będzie szybciej :) no i w środę mam wizytę to może poznam płeć :););)

Gdzieś mi umknęła wiadomość o córce ;-) Gratuluję :-)

Kurcze...za chwilę będę mieć skończony 13tydzień, a tak okropnie mnie dziś mdli, skręca w żołądku, pali zgaga i boli głowa jakbym była gdzieś w 7tyg :-\ Mam nadzieję, że to potrwa jeszcze max 1-2tyg i na Święta będę już w miarę normalnie funkcjonować.

Dziękuje:)
Mam nadzieje, ze szybciej Ci przejdzie :)

reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552

Gratulacje:)))

Do góry