reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Haha to na pewno [emoji14]

W ogole jak dzis znow sie najadlam [emoji7] rosolek, kluski śląskie, gulasz i surowka z pora i jabłka [emoji7] mniam
...ps. znow jestem glodna [emoji23]

Moze zjem grochowki ?[emoji848] [emoji14]Z tego co zazwyczaj slyszalam lekarz wystawia na okolo 30dni czyli mniej wiecej od wizyty do wizyty..
Ale ja sie nie znam, niech ktos madrzejszy sie wypowie[emoji6]
Mnie zwykle na 3tyg bo tak mam wizyty, teraz mam 4tyg bo 24.12 nie przyjmuje tylko dopiero 31.12

Może jednorazowo warto się z tym pokazać, a później to już będzie przedłużanie i wysyłane elektronicznie ;) dopytam lekarza na wizycie, powinien dokładnie wiedzieć jak to się odbywa.
Normalnie nie ma takiej potrzeby w ogóle, ja już miałam tak wystawiane i nic nie musisz robić

@Kaamilaaa u mnie to jest takie jakby lekkie pukanie w środku, albo jak dotyk, łaskotanie, ale taki głęboko w środku, ja mam łożysko na tylnej ścianie i w poprzedniej ciąży też już koło 13tyg czułam już tak samo ruchy
Lub tak jak Nat bluebell opisała takie jakby trzepotanie
U mnie to nie jest tak jak u dziewczyn że w skupieniu ale na pewno muszę siedzieć lub leżeć, przy chodzeniu nie czuję jeszcze nic
Z tym, że u mnie czwarta ciąża więc macica mocno porozciągana, więc to też inaczej ;)

@Lui :) gratulacje, słodki maluch :)

W ogóle to patrzcie jaka różnica jest między ranem i wieczorem, to z opisem jest z rana jak pewnie widać :D
Ps. Naklejki mam na każdym lustrze i niemam już gdzie zdjęcia robić ;)

IMG_20181209_074300.JPG

IMG_20181209_192802.JPG

Załączniki

• IMG_20181209_192802.JPG
    IMG_20181209_192802.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 228
  • IMG_20181209_074300.JPG
    IMG_20181209_074300.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 235
reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552
Wrzuć sobie zdjęcie na grupę ramzi skull nub po polsku, może po tym zdjęciu poznają płeć:)

Witam się i ja :)
Cały tydzień Was nadrabiałam i w końcu się udało :D
W środę miałam wizytę i w końcu po raz pierwszy zobaczyłam mojego fasolka :D ogolnie wszystko w porzadku, serduszko ładnie bije, dzidzia ma ok 6 cm. Ja za to mam anemie i musiałam zaopatrzeć się w zelazo :( mdłości mi minęły ale dla odmiany czasami mam odruchy wymiotne.
Następna wizyta 17 stycznia z ginekologiem i 30 stycznia mam usg połowkowe
Gratuluję Wam Mamusie udanych wizyt, poznania płci i pierwszych ruchow

Ale.fajnie macie z tymi ruchami;) ja w 1 ciazy poczułam w 21 tygodniu dopiero....no ale miałam łożysko na przedniej ścianie teraz mam z tylu.może będzie szybciej :) no i w środę mam wizytę to może poznam płeć :););)

Gdzieś mi umknęła wiadomość o córce ;-) Gratuluję :-)

Kurcze...za chwilę będę mieć skończony 13tydzień, a tak okropnie mnie dziś mdli, skręca w żołądku, pali zgaga i boli głowa jakbym była gdzieś w 7tyg :-\ Mam nadzieję, że to potrwa jeszcze max 1-2tyg i na Święta będę już w miarę normalnie funkcjonować.

Dziękuje:)
Mam nadzieje, ze szybciej Ci przejdzie :)

reklama
Cześć laski :)
Troche się nie odzywałem, bo właściwie to nie miałam weny twórczej. Stwierdziłam, że napiszę po wizycie :)
Dzisiaj mieliśmy wszystkie badania. NT 1,5 i kość nosowa obecna. Zrobiłam też dzisiaj test Pappa. Według usg mam 13+5 tc. Dzieciaczek ma 7,5 cm a z nogami 10 cm :)
Płci nie znamy, bo dziecię nie chciało pokazać. Następna wizyta 29 grudnia. Co do brzuszków to ja nie mam się czym chwalić bo w dalszym ciągu nic nie mam. W ciagu dnia jak dużo piję to brzuch się trochę powiększa, a tak to chyba znowu będę ciążę na placach nosić jak poprzednia..
A tu bobas :) Zobacz załącznik 923552

Gratulacje:)))

Do góry