reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej dziewczyny, czy orientujecie się może na ile max ginekolog może jednorazowo wystawić zwolnienie? Gdzieś wyczytałam, że max 30 dni, ale nie wiem czy to prawda. Nie wiem jak umawiać sobie przyszłe wizyty, niedługo planuję już zwolnienie, więc nie chciałabym zostawić jakiejś luki.
Hej dziewczyny, czy orientujecie się może na ile max ginekolog może jednorazowo wystawić zwolnienie? Gdzieś wyczytałam, że max 30 dni, ale nie wiem czy to prawda. Nie wiem jak umawiać sobie przyszłe wizyty, niedługo planuję już zwolnienie, więc nie chciałabym zostawić jakiejś luki.
Ja dostaje na 30 dni

reklama
Super :)) widać, że Pchełka pięknie rośnie.
....PS. a Ty razem z nią :D
Haha to na pewno [emoji14]

W ogole jak dzis znow sie najadlam [emoji7] rosolek, kluski śląskie, gulasz i surowka z pora i jabłka [emoji7] mniam
...ps. znow jestem glodna [emoji23]

Moze zjem grochowki ?[emoji848] [emoji14]
Z tego co zazwyczaj slyszalam lekarz wystawia na okolo 30dni czyli mniej wiecej od wizyty do wizyty..
Ale ja sie nie znam, niech ktos madrzejszy sie wypowie[emoji6]

Zazdroszczę ze już wiecie mi na prenatalnych w 12.5tc lekarz nic nie chciał powiedzieć , kazał czekać....mam nadzieję że jutro to ten dzień :-) :)
Ja tez bylam w 12+4 i lekarz pytal czy mowic [emoji14] powiedzial ze na ponad 90% dziewczynka [emoji14] tydzien pozniej moja gin potwierdzila [emoji14]mam nadzieje ze sie nie myla [emoji14]

No właśnie - pytanie czy około czy max 30 dni, wizytę mam na 18.12 a nasępną 22.01 i nie wiem czy będzie ok. U mojej gin z terminami ciężko więc muszę rezerwować z dużym wyprzedzeniem.

Haha to na pewno [emoji14]

W ogole jak dzis znow sie najadlam [emoji7] rosolek, kluski śląskie, gulasz i surowka z pora i jabłka [emoji7] mniam
...ps. znow jestem glodna [emoji23]

Ja też ciągle jestem głodna i gdyby nie rozsądne porcje to nie wiem co by się z moim ciałem obecnie działo [emoji23] mi dzisiaj (nie chwaląc sie oczywiście:D) wyszedł super krem z borowików z grzaneczkami, mniaaam. Teraz standardowo opycham się mandarynkami [emoji39]

No właśnie - pytanie czy około czy max 30 dni, wizytę mam na 18.12 a nasępną 22.01 i nie wiem czy będzie ok. U mojej gin z terminami ciężko więc muszę rezerwować z dużym wyprzedzeniem.
A gin ci nie wpisuje w karte ciazy kolejnego terminu i nie kaze sie od razu po wizycie umowic na nastepna ? Tym bardziej ze musisz miec ciaglosc w zwolnieniu ? [emoji848]

Moja np od razu na wizycie ustala kolejny termin i wpisuje w karte [emoji6]

Też się nad tym zastanawiam. A nie możesz umówić się z lekarzem żeby wypisał zwolnienie wcześniej, a Ty odbierzesz na przykład w recepcji, a na wizytę styczniową pójdziesz w zapisanym terminie?

reklama
Ja też ciągle jestem głodna i gdyby nie rozsądne porcje to nie wiem co by się z moim ciałem obecnie działo [emoji23] mi dzisiaj (nie chwaląc sie oczywiście:D) wyszedł super krem z borowików z grzaneczkami, mniaaam. Teraz standardowo opycham się mandarynkami [emoji39]
Mandarynki [emoji7] przypomnialas mi, znow sie wieczorem najem [emoji14] no co, zbiajaj mi cukier [emoji23]

Wiem ze musze jesc rozsadnie, poki co waga +1,3 (po drodze bylo +3 i spadek -1,5[emoji14]) no ale czasem trzeba zgrzeszyc [emoji85][emoji14]
Tym bardziej ze ja jak gotuje to nic mi tak nie smakuje jak wtedy kiedy tz mama i tato [emoji85]

Do góry