reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Tutaj w Angli też mówiły że jak co 5minut skurcze to żeby jechać ale co najlepsze nie przyjma cię do szpitala jak nie masz rozwarcia na 4cm- odesla do domu no chyba że coś się dzieje nie tak. Ja na szczęście mam szpital 5min drogi więc jest ok.

Judzia: ja też obserwuje od kilku dni więcej śluzu i mam nadzieję że w końcu mnie sieknie :-)
Witam ;)

nienadązam z czytaniem :p zrobilam obiad,pokrecilam sie po podwórku,i nie mam co robic,jest plan zeby zrobić pizze aleza to biorę sie aż po 18 :)
ciąza to jednak odbiera rozum,poszlam właczyć pranie,wrocilam po godzinie i dopiero mi się przypomnialo ze pralka nie dziala xd
czekam na pana od naprawy ale niestety miał jakas awarie samochodu :(
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

co do imion to u nas byliśmy nastawieni do 20 tc ze bd dziewczynka :) gdy na usg okazalo sie ze bd chłopiec to wielki szok :) ale przyznaje że od samego początku wiedzieliśmy ze jak bd chłopiec to chcemy Piotrusia a na dziewczynkę nie bylo pomyslu:)
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

Ja tez mam w nosie rozstępy bo i tak z gołym brzuchem nie latam [emoji23][emoji23]ale mogę załagodzić trochę ich srogi wygląd :p dla siebie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A mam pytanie kolezanki blizej termin od kiedy lekarz zaleca wykonac ktg?? Czy w dniu terminu jest ok?? Czy wamgane jest wczesniej. Chodze do dwoch gin jeden to juz od 1'5 wymaga a teraz to najlepiej zaraz co dwa dni (pewnie kasa bo ktg wiaze sie z wizyta).a drugi natomiast ze dopiero w dniu terminu. Ewentualnie raz w 39 tygodniu.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kropkaa ja ma dwa terminy 16 i 18. Ale 15 mamy święto. 14 w środę mam zrobić jeszcze raz morfologię i mocz. Ja chodzę prywatnie ale lekarz dał mi numer do przychodni przyszpitalu w którym pracuje i jak nie urodzi się to mam 19 jechać na ktg przy szpitalu. Jutro jadę do szkoły rodzenia mam odebrać wywiad położniczy to wypytam jeszcze położnej co i jak. No i mam GBS na plusie tak że jakby wody odeszły to już w szkole mówiła że mam jechać. Ja rodzę w Lublinie mam ok 60km

Ostatnia edycja:
reklama
A co do przepowiadaczy to nie wiem czy je mam [emoji848] brzuch mi twardnieje na pare min czasem i tak jakby skory brakuje ale nie wiem czy to to [emoji41] a ogólnie mam bóle okresowe często ale takie ciagle raczej promieniujące na uda i czasem aż takie prądy w pipce [emoji33][emoji33][emoji33]

Też mam ,a raczej miałam bo już mi przeszło :(, bóle okresowe. Myślałam,że coś się rozkręci a tu dupa zbita. Od kilku dni wszystko jak ręką odjął. Ale to z pewnością nie były skurcze bo nawet brzucha twardego wtedy nie miałam.

Myśle ze rozstępy to kwestia genetyki tez :) bo odżywiam się zdrowo nie leżę na kanapie ciagle a mimo to mam paskudne :) Moja mama ma identyczne po ciąży tylko wiadomo z biegiem lat są jaśniejsze :) tez będę szukać czegoś co je rozjaśni bo wiem ze zniknąć nie znikną nigdy [emoji43]

Moja mama też miała,ale ja sie nie porównuję bo Ona w ciąży przytyła 30kg a ja 8-9 kg . No ale mam tkie same bóle okresowe jakie Ona miała ,więc może mam to po niej . Ogólnie jestem podatna na rozstępy i nawet jak skóra nie jest bardzo rozciągnięta to potrafią mi wyskoczyć skurczybyki.

Ale jestem przykładem na to,że mogą zniknąć ;) smaruję się Elancylem i na piersiach już praktycznie żadnych nie ma a były dość duże ;)
co do imion to u nas byliśmy nastawieni do 20 tc ze bd dziewczynka :) gdy na usg okazalo sie ze bd chłopiec to wielki szok :) ale przyznaje że od samego początku wiedzieliśmy ze jak bd chłopiec to chcemy Piotrusia a na dziewczynkę nie bylo pomyslu:)

U nas też na początku miała być prawdopodobnie dziewczynka,ale lekarz uprzedzał,że to tylko prawdopodobnie bo różnie bywa i żeby pokoju narazie na różowo nie malować. No i po 20 tygodniu był juz prawdopodobnie chłopiec i tak zostało do teraz. Ale ja uwierzę jak się urodzi bo tyle już róznych przypadków słyszałam.

Do góry