reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Tutaj w Angli też mówiły że jak co 5minut skurcze to żeby jechać ale co najlepsze nie przyjma cię do szpitala jak nie masz rozwarcia na 4cm- odesla do domu no chyba że coś się dzieje nie tak. Ja na szczęście mam szpital 5min drogi więc jest ok.

Judzia: ja też obserwuje od kilku dni więcej śluzu i mam nadzieję że w końcu mnie sieknie :-)
Witam ;)

nienadązam z czytaniem :p zrobilam obiad,pokrecilam sie po podwórku,i nie mam co robic,jest plan zeby zrobić pizze aleza to biorę sie aż po 18 :)
ciąza to jednak odbiera rozum,poszlam właczyć pranie,wrocilam po godzinie i dopiero mi się przypomnialo ze pralka nie dziala xd
czekam na pana od naprawy ale niestety miał jakas awarie samochodu :(
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

co do imion to u nas byliśmy nastawieni do 20 tc ze bd dziewczynka :) gdy na usg okazalo sie ze bd chłopiec to wielki szok :) ale przyznaje że od samego początku wiedzieliśmy ze jak bd chłopiec to chcemy Piotrusia a na dziewczynkę nie bylo pomyslu:)
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

Ja tez mam w nosie rozstępy bo i tak z gołym brzuchem nie latam [emoji23][emoji23]ale mogę załagodzić trochę ich srogi wygląd :p dla siebie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A mam pytanie kolezanki blizej termin od kiedy lekarz zaleca wykonac ktg?? Czy w dniu terminu jest ok?? Czy wamgane jest wczesniej. Chodze do dwoch gin jeden to juz od 1'5 wymaga a teraz to najlepiej zaraz co dwa dni (pewnie kasa bo ktg wiaze sie z wizyta).a drugi natomiast ze dopiero w dniu terminu. Ewentualnie raz w 39 tygodniu.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kropkaa ja ma dwa terminy 16 i 18. Ale 15 mamy święto. 14 w środę mam zrobić jeszcze raz morfologię i mocz. Ja chodzę prywatnie ale lekarz dał mi numer do przychodni przyszpitalu w którym pracuje i jak nie urodzi się to mam 19 jechać na ktg przy szpitalu. Jutro jadę do szkoły rodzenia mam odebrać wywiad położniczy to wypytam jeszcze położnej co i jak. No i mam GBS na plusie tak że jakby wody odeszły to już w szkole mówiła że mam jechać. Ja rodzę w Lublinie mam ok 60km

Ostatnia edycja:
reklama
A co do przepowiadaczy to nie wiem czy je mam [emoji848] brzuch mi twardnieje na pare min czasem i tak jakby skory brakuje ale nie wiem czy to to [emoji41] a ogólnie mam bóle okresowe często ale takie ciagle raczej promieniujące na uda i czasem aż takie prądy w pipce [emoji33][emoji33][emoji33]

Też mam ,a raczej miałam bo już mi przeszło :(, bóle okresowe. Myślałam,że coś się rozkręci a tu dupa zbita. Od kilku dni wszystko jak ręką odjął. Ale to z pewnością nie były skurcze bo nawet brzucha twardego wtedy nie miałam.

Myśle ze rozstępy to kwestia genetyki tez :) bo odżywiam się zdrowo nie leżę na kanapie ciagle a mimo to mam paskudne :) Moja mama ma identyczne po ciąży tylko wiadomo z biegiem lat są jaśniejsze :) tez będę szukać czegoś co je rozjaśni bo wiem ze zniknąć nie znikną nigdy [emoji43]

Moja mama też miała,ale ja sie nie porównuję bo Ona w ciąży przytyła 30kg a ja 8-9 kg . No ale mam tkie same bóle okresowe jakie Ona miała ,więc może mam to po niej . Ogólnie jestem podatna na rozstępy i nawet jak skóra nie jest bardzo rozciągnięta to potrafią mi wyskoczyć skurczybyki.

Ale jestem przykładem na to,że mogą zniknąć ;) smaruję się Elancylem i na piersiach już praktycznie żadnych nie ma a były dość duże ;)
co do imion to u nas byliśmy nastawieni do 20 tc ze bd dziewczynka :) gdy na usg okazalo sie ze bd chłopiec to wielki szok :) ale przyznaje że od samego początku wiedzieliśmy ze jak bd chłopiec to chcemy Piotrusia a na dziewczynkę nie bylo pomyslu:)

U nas też na początku miała być prawdopodobnie dziewczynka,ale lekarz uprzedzał,że to tylko prawdopodobnie bo różnie bywa i żeby pokoju narazie na różowo nie malować. No i po 20 tygodniu był juz prawdopodobnie chłopiec i tak zostało do teraz. Ale ja uwierzę jak się urodzi bo tyle już róznych przypadków słyszałam.

Do góry