reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja dziś z męzem zrobilam przeszło 200km, tesciowa stwierdzila ze po takiej trasie bd umierać ale odpukać jest okey,do tego tesciowa tak mnie pilnuje ze dziś nam w pokoju poodkurzała i podłogę zmyła ,chce zebym do konca dotrwała a to mi się nie widzii, mama ,kuzynki ,ciotki dzwonią dzień dnia i dopytują kiedy koniec :D
wizytę mam dopiero w ptk,jesli do tej pory dam rade z zaciśniętymi nogami to pewnie wtedy dostane skierowanie do szpitala ,bo mój lekarz prowadzący stwierdził ze nie da mi urodzić dziecka powyzej3500g.
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

moja pełnia podziała na małą :) to już coraz blizej :)
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png
Ja mam nadzieje hehe [emoji16] moja ulubiona polozna ma dyzur na oddziale w srode a moj lekarz w czwartek na nocke ma i powiedzial ze albo sroda albo czwartek widzimy sie na oddziale i mam rodzic zeby na 10 byc już w domu hehe [emoji16] powiedzial ze juz odpowiedni czas bo 40 tydzien juz to ile ja moge chodzic hehe[emoji2]

Ehhh a ja miałam jechać tylko na ktg i po zwolnienie,a jutro kładą mnie do szpitala,bo ciśnienie mi skacze i podejrzenie hipotrofii- mała jest poniżej 10centyla...;( jestem załamana,bo szpital to dla mnie największa kara :(

Oby to tylko błąd pomiaru.

Jaka waga im wyszła (i który tydzień dokładnie u ciebie?)

Trzymam kciuki [emoji110]️

74703e3kkwoaumma.png

Oby to tylko błąd pomiaru.

Jaka waga im wyszła (i który tydzień dokładnie u ciebie?)

Trzymam kciuki [emoji110]️

74703e3kkwoaumma.png
No mam nadzieję..
U mnie 38+4 a waga na dzisiaj to 2706 a jak robiłam ostatnio usg prywatnie(11dni temu)to było 2640.
Boję się,żeby nie chcieli mi cesarki robić :(

No mam nadzieję..
U mnie 38+4 a waga na dzisiaj to 2706 a jak robiłam ostatnio usg prywatnie(11dni temu)to było 2640.
Boję się,żeby nie chcieli mi cesarki robić :(

może to błąd pomiaru, ale te skoki ciśnienia to już groźnie brzmią hmm

Jeśli przepływy będą ok i ciśnienie, a maluch będzie rósł to pewnie poczekają z decyzją o cięciu - ale nawet jakby było to lepiej tak niż jakby coś nie tak miało byc - ale rozumiem cię, bo ja sama robię co mogę by cięcia nie mieć

74703e3kkwoaumma.png

usg w szpitalu moze troche sfałszowało wynik,moja kuzynka w dzien porodu rano byla u swojego gin w szpitalu i wyszlo ze Bartek wazy 3500g a gdy urodziła ok 22 to okazało sie ze 4200 ..
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

reklama
An93... moja w 39tc przy porodzie miała 2740g.
Hipotrofię została wykluczona. Sprawdzili historie ciąży, moje choroby, wagę synka, ile traci po porodzie- tyle wiem. Na co jeszcze zwracali uwagę nie wiem. Najważniejsze ze w 3 dobie zaczęła przybierać.
Nie martw sie na zapas. Bedzie dobrze.

Do góry