reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

arya mamy bardzo podobne podejście i chyba doświadczenia. Mnoe pierwsza ciąża też nauczyła pokory, bardzo. Lekarz mi nie robił badań w kierunku zatrucia a moim zdaniem powinien. Ale tu w De lekceważą wiele dolegliwosci. Urodziłam w skończonym 41tc a na porodówkę ledwo szłam, mąż chciał mi wózek załatwić ale plakalam, że nie jestem kaleką;) Ą byłam przez te opuchlizne. Poród też tragiczny, potem połóg. Gorzej być już nie może więc jestem spokojna;) I też się boję starszaka zostwic, to będzie jego pierwsza noc beze mnie. Ale damy radę. Chciałabym tylko urodzić do jego drugich urodzinek, a ma 11go czerwca. Już dzisiaj zamowilismy pakiet urodzinowy że Strazakiem Samem;)))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam dziś termin z OM który się nie liczy a w piątek z usg więc będzie wizyta a pewnie znowu mi zapakuje paluchy [emoji19] porodu nie przewiduje ani ja ani lekarz [emoji23] jestem ciekawa kiedy wyśle mnie na wywołanie.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dzis 39+ 4 dni i tez sie nic nie dzieje. Czasem brzuch troche pospina i tyle. Licze na to, ze zacznie sie nagle po prostu. Tez sie boje przenosic, bo raz ze nie chce starszego synka zostawiac na dluzej niz to konieczne, a dwa ze boje sie o wage córci :p.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na pewno bedzie dowozil... ;) ja mam wymagania ! ;) Jako zona kucharza ;) szpitalne jedzenie mnie nie zadowoli [emoji23] [emoji23] [emoji23]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ja pamietam ja po porodzie smakowało mi szpitalne jedzenie [emoji23][emoji23] conajmniej jakbym w restauracji byla [emoji23][emoji23] [emoji33]

5djylbetecfse5n6.png

Ja ogarnęłam cale mieszkanie, przygotowałam łóżeczko dla córeczki i teraz odpoczywam na ławeczce w parku słuchając śpiewu ptaków i kontemplując moje życie oraz to jak się ono zmieni w poniedziałek:) Wieczorem wyskoczymy jeszcze na drobne zakupy i najlepsze lody w mieście:)

Ja pamietam ja po porodzie smakowało mi szpitalne jedzenie [emoji23][emoji23] conajmniej jakbym w restauracji byla [emoji23][emoji23] [emoji33]

5djylbetecfse5n6.png

Rozumiem, że taka głodna byłaś, że jadłaś co dawali? Bo ja tak robię [emoji23]To, że mi nie smakuje to jedno, ale wiem, że siły muszę mieć, dziecko wykarmić i trzymać się na nogach bo w domu czeka Starszak i nie ma, że mama wróci i będzie bez sił - gilganie i zabawy same się nie zrobią ;)
Eh niestety lekko podwyższone CRP, więc zamówienie na posiłki zrobione, bo na pewno pobędę tu... ciekawe tylko ile :(

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

5djylbetecfse5n6.png
O mi to samo! Zreszta nawet w domu w srodku nocy potrafilam zimne ziemniaki z lodowki wyjadac [emoji39] . A zaraz po porodzie prosilam meza zeby mi choc sucha bulke przyniosl ze sklepu, ale niestety to byla niedziela, godzina 5 i wszystko pozamykane. Teraz jestem madrzejrza i chociaz bulki sniadaniowe z Biedronki mam spakowane do torby [emoji39]

Ja ogarnęłam cale mieszkanie, przygotowałam łóżeczko dla córeczki i teraz odpoczywam na ławeczce w parku słuchając śpiewu ptaków i kontemplując moje życie oraz to jak się ono zmieni w poniedziałek:) Wieczorem wyskoczymy jeszcze na drobne zakupy i najlepsze lody w mieście:)
Z jednej strony fajnie tak miec dokladna date i wiedziec kiedy powita sie maluszka [emoji4]. Z drugiej chyba wiekszy stres.

reklama
Jeśli któraś z was <zwłasza Ty Zajączku> nudzicie sie to zapraszam do mnie na sprzątanie po remoncie. Do sprzątania 3pokoje, łazienka i korytarz. :-p

A końcem miesiąca będę mieć meble na wymiar do sypialni wiec znów będzie sprzątania.

Do góry