reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No ja dzis zaczynam ostatni- mam taka cicha nadzieje - 40 tc... [emoji6] oczywiscie juz standardowo: bole brzucha jak na okres falami przez caly dzien do tego spinanie sie brzuszka czasami nie bolesne ale zazwyczaj boli i nic poza tym... [emoji30] mam wrazenie ze ostatnie 2 tygodnie to jak miesiac

reklama
Arya ja też tym razem jestem bardziej cierpliwa bo dolegliwości albo są mniejsze albo ja już je znam. Chociaż nie spuchłam tak jak 2 lata temu i poruszam się jak człowiek a to dla mnie najwazniejsze. Puchne oczywiście ale w granicach normy, wtedy wydaje mi się że miałam zatrucie ciążowe które mój lekarz olał.
Zajączku spokojnir, im wie do się nakręcac tym gorzej, a jak przenosisz( czego Ci nie życzę) to dopiero będziesz się fatalnie czuła psychicznie. Do terminu jeszcze troszke, minie szybko;))
Ja mam nadzieje, że w ciągu tygodnia u mnie temat ciąży będzie zamknięty;) Chociaż tak fajnie się dzisiaj piło kawkę w ogródku z mężem i rodzicami... a tak to ja będę w szpitalu. Mogę jeszcze kilka fajnych porankow zaliczyc;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam w tej ciąży o wiele więcej pokory niż w I
Po coś te 40tyg. plus minus 2tyg. ciąża ma trwać :) do tego poprzednia ciąża była dla mnie taka okropna, że teraz też nastawiona byłam na powtórkę i okazuje się, że nie jest tak źle (może jest tak samo, ale już znam to i inaczej reaguję heh)
No i jednak poród oznacza rozłąkę ze starszakiem, no i ból i połóg i w ogóle więc jakoś nie spieszno mi hahaha poczekam tyle ile trzeba ;)
Opuchlizny też nie mam jak poprzednio, wtedy stać na stopach nie mogłam bo były ogromne, na prawdę badali mnie w kierunku zatrucia itd. bo słabo człowieka w ogole przypominałam - ale to też było juz w 39 tygodniu więc mam czas - ale oby zostało jak jest ;)
Jeśli te straszne przepowiadacze z I ciąży się nie powtórzą to dam radę

74703e3kkwoaumma.png

A ja mam wrazenie,ze przenosze [emoji853]nic kompletnie sie nie dzieje A to juz 39+0 [emoji15]wszystko pieknie nawet brzuch sie tak nie spina jak wczesniej ,czasem mam bole menstuacyjne ,ale takie mini pini pici.Bede chodzic w ciazy jak slonica 21 miesiecy[emoji24][emoji24][emoji24]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Mam to samo :-o

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam wrazenie,ze przenosze [emoji853]nic kompletnie sie nie dzieje A to juz 39+0 [emoji15]wszystko pieknie nawet brzuch sie tak nie spina jak wczesniej ,czasem mam bole menstuacyjne ,ale takie mini pini pici.Bede chodzic w ciazy jak slonica 21 miesiecy[emoji24][emoji24][emoji24]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
To ja mam termin na jutro i nic się nie dzieje...

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png

Bo Ty pojechalas z tym na ip, co Ci powiedzieli? Mam nadzieje ze to naciagajace ske wiezadla, a nie przepuklina ;)
Ja wlasnie niby wiem ze juz ten moment tak blisko ale straaaasznie sie ciagnie ta koncowka [emoji14] i tez zazdroszcze tym Mamuskom naszym! W ogole az sie wierzyc nie chce, ze tyle z nas juz urodzilo :D a dopiero co narzekalysmy na mdlosci itp :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic nie powiedzieli... tak musi byc, nic nie widac. dali zastrzyk z nospy i czopek rozkurczowy... i dwa dni pozniej tak samo jak sie pojawilo tak zniknelo.
Ale ja sie balam o lozysko bo sie glupot naczytalam, ze moze sie odklejac. Najwazniejsze ze ok.
Wez nospe moze przejdzie ?
Oj tak koncowka jest tragiczna... :(

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Nic nie powiedzieli... tak musi byc, nic nie widac. dali zastrzyk z nospy i czopek rozkurczowy... i dwa dni pozniej tak samo jak sie pojawilo tak zniknelo.
Ale ja sie balam o lozysko bo sie glupot naczytalam, ze moze sie odklejac. Najwazniejsze ze ok.
Wez nospe moze przejdzie ?
Oj tak koncowka jest tragiczna... :(

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Wlasnie tez sobie wkrecam jakies lozysko odlejajace itd. Ale jak sie Mala rusza normalnie to chyba jest ok, nie? :) a nospy nie chce brac zeby bron boze nie zahamowac jakis skurczy (potencjalnych) haha
Jak nie przejdzie do jutra to moze tez sie przejade, niech sprawdza :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry