reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja na wyjście pomyślałam o takich "jeansach" - mam takie mięciutkie i cienkie jak dresy, do tego body z długim - jakby był upał to rampers, jakby było zimno z kolei to body z krótkim do tego I zestawu plus bluza
no i czapeczka jakby była potrzebna

74703e3kkwoaumma.png

reklama
wróciłam ze szpitala bo mi dawali te sterydy .Tym razem byłam mega zaskoczona jak mnie potraktowali :) powiedziałam że dzidzia się coś mało rusza od rana bo taka była prawda .Zrobili mi KTG , zmierzyli ciśnienie , zważyli ,zmierzyli i nawet wymazy z pochwy pobrali .Moja kruszynka zaczęła tak wariować podczas KTG aż miło ,serduszko ładnie biło .Szyjka zamknięta jeszcze , w pochwie drobna infekcja :(.Czekając na pielęgniarkę zaproponowali mi obiad, chociaż byłam tam tylko 1,5 godz :) Wracając do tych sterydów podali je dlatego że dziecko które się rodzi przez zaplanowane cięcie cesarskie przed 39 tygodniem może mieć wodę w płucach , natomiast dziecko które się rodzi SN po pierwsze jest gotowe a po drugie w wyniku przechodzenia przez kanał rodny woda z płuc jest wyciskana naturalnie i wtedy się nie podaje sterydów .Takie mają procedury .Jak już wychodziłam pobiegła za mną położna i dała mi czopek na infekcję .

hej, nie mam szans nadgonic póki co, ale jeśli sa jakieś nowe dzieciaczki to gratuluje:)) u nas zaczęło sie bardziej moja intuicja i troszeńkę miałam różowawej wydzieliny ale to bardzo mało ok 14, pozniej ok 20 zaczęły sie skurcze ( pierwsze w ogóle w tej ciąży;)) i stawały sie coraz bardziej regularne i mocniejsze wiec 22 udaliśmy sie na ip, oczywiście badania itd jeszcze dali mi sterydy na wszelki wypadek formalności itd wiec chyba kolo 23:30 położyli mnie na porodówkę ale rozwarcie jeszcze 4 palce wiec troche ktg przebijanie pecherza bo wody nie odeszły i kolo 00:30 wyrobiłam meza i za 15 minut juz byl Julek:)) jestesmy juz w domku i zmagamy sie z nawalem pokarmu ale maluch ogólnie grzeczny dosyć dużo spi:)) najlepsza reakcja starszaczki jak zobaczyła ze karmie malucha prawie ze z płaczem ejjjj mamusia nie jest do jedzenia!!! Nie jesc mamusi!!! Juz sie teraz oswoiła i tylko jak widzi to mowi ze śmieszne to ze dzidziuś je mamusie;)

Dziewczyny wyszedł mi hemoroid Boże jak piecze masakra jakaś
emoji27.png
jakieś rady ?
dawno temu tez miałam hemoroidy , piekło to swoja droga ale mnie bardziej denerwowały wizyty w wc i takie pulsowanie .Lekarz polecił mi wymasować to miejsce z użyciem wazeliny i delikatnie palcem wcisnąć hemoroida w odbyt , tak robiłam wychodził na drugi dzień ale był duzo mniejszy .Po 3 dniach się wchłonął i już się nie pokazał. Pazurki trzeba przyciąć przed ;)Nie jest to inwazyjne i bez leków wiec bez obaw można spróbować.

Nie wiem jak u was ale u nas takii upał ze ledwo da się wytrzrymac od 11 do 15 bylismy u rodziny męza i tak mnie kręgosłup boli :( ja jakoś przed majówką byłam w Auchan i tam byly takie fajne rozciągliwe sukienki tuby,kupiłam dwie , kosztowały grosze bo cos ok 20 zł i w nich teraz śmigam na zmianę z spodenkami które kupilam w sh za kilka złotych ;) na komunie tydz temu i dziś kupialm sb ciązową w extra cytrynowym kolorku :D
wrzuucam zdj tej kiecki z Auchan jesli macie go u ssb w miescie to mysle ze warto się przejsć
ckaidqk3b3f86lfe.png

Załączniki

• 18600971_1051714698262805_1969174845_n.jpg
    18600971_1051714698262805_1969174845_n.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 134
U nas też upał! Ale ja lubię taka pogodę. :) Tak mnie szczulyscie tymi truskawkami ze kupiłam i ja cały kilogram :):) Do tego dwa magnumy (które już zjadłam ). Siedzę na działce a mój B buduje skrzynki na balkon. Żyć nie umierać cudowny dzień.:):) Żeby nie było tak leniwi rano cały dom wysprzatalam i wyprasowalam cała górę prania. I jeszcze przypomniało mi się że wnętrze wózka mam odpinane więc je wypralam. Ahhh i lenistwo i instynkt wicia gniazda zaspokojony. Aaa cudowny dzień :)

reklama
hej, nie mam szans nadgonic póki co, ale jeśli sa jakieś nowe dzieciaczki to gratuluje:)) u nas zaczęło sie bardziej moja intuicja i troszeńkę miałam różowawej wydzieliny ale to bardzo mało ok 14, pozniej ok 20 zaczęły sie skurcze ( pierwsze w ogóle w tej ciąży;)) i stawały sie coraz bardziej regularne i mocniejsze wiec 22 udaliśmy sie na ip, oczywiście badania itd jeszcze dali mi sterydy na wszelki wypadek formalności itd wiec chyba kolo 23:30 położyli mnie na porodówkę ale rozwarcie jeszcze 4 palce wiec troche ktg przebijanie pecherza bo wody nie odeszły i kolo 00:30 wyrobiłam meza i za 15 minut juz byl Julek:)) jestesmy juz w domku i zmagamy sie z nawalem pokarmu ale maluch ogólnie grzeczny dosyć dużo spi:)) najlepsza reakcja starszaczki jak zobaczyła ze karmie malucha prawie ze z płaczem ejjjj mamusia nie jest do jedzenia!!! Nie jesc mamusi!!! Juz sie teraz oswoiła i tylko jak widzi to mowi ze śmieszne to ze dzidziuś je mamusie;)

Gratuluję jeszcze raz! Pokaż nam koniecznie Juliana! :) Ty rodzilas w Częstochowie dobrze pamiętam???

Do góry