reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mnie jak boli to zazwyczaj dol brzucha jak na okres i jak w nocy sie przekrecam to tez dol brzucha od gory tylko spinanie bezbolesne

f2w3rjjg28c3of9g.png

reklama
Mi wyszedł dziad po porodzie i został ze mną, aż do tej ciąży - mojego niestety trzeba usunąć, jednak lekarz zalecił mi abym zajęła się tym po 2giej ciąży (porodzie), bo jak już raz wylazł to wyjdzie ponownie...
Jak w ciąży dokuczał mi to lekarz przypisał mi na to UniGel Procto 5czopków, które wystarczyły.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
U mnie tak samo, wyszedł po porodzie. Pierwsze wizyty w toalecie były okropne. Na razie nic się nie dzieje, ale zobaczymy teraz co bedzie. A to jakoś laserowo usuwają ?

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png

Mam nadzieję choć ona nawet nie spojrzała na wyniki.:)
Często ktg samo " wyje" jeśli coś jest nie tak.

wróciłam ze szpitala bo mi dawali te sterydy .Tym razem byłam mega zaskoczona jak mnie potraktowali :) powiedziałam że dzidzia się coś mało rusza od rana bo taka była prawda .Zrobili mi KTG , zmierzyli ciśnienie , zważyli ,zmierzyli i nawet wymazy z pochwy pobrali .Moja kruszynka zaczęła tak wariować podczas KTG aż miło ,serduszko ładnie biło .Szyjka zamknięta jeszcze , w pochwie drobna infekcja :(.Czekając na pielęgniarkę zaproponowali mi obiad, chociaż byłam tam tylko 1,5 godz :) Wracając do tych sterydów podali je dlatego że dziecko które się rodzi przez zaplanowane cięcie cesarskie przed 39 tygodniem może mieć wodę w płucach , natomiast dziecko które się rodzi SN po pierwsze jest gotowe a po drugie w wyniku przechodzenia przez kanał rodny woda z płuc jest wyciskana naturalnie i wtedy się nie podaje sterydów .Takie mają procedury .Jak już wychodziłam pobiegła za mną położna i dała mi czopek na infekcję .

Dokładnie tak słyszałam, że po CC więcej dzieci ma infekcje przez tą wodę w płucach.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Kurcze za tydz.o tej porze bede juz w szpitalu przygotowywac sie do poniedzialkowej cc..Strasznie zlecialo.Musze przyznac ze mimo mojego wieku 35l. nie bylo zadnych komplikacji ani z zajsciem ani w trakcie.Wszyscy straszyli ze niedoczynnosc+wysoka prolaktyna+wiek=Problemy z ciaza a tu takie zaskoczenie.Teraz aby coreczka byla zdrowa i aby dojsc szybko do siebie po cc to bedzie cudownie.

Kurcze za tydz.o tej porze bede juz w szpitalu przygotowywac sie do poniedzialkowej cc..Strasznie zlecialo.Musze przyznac ze mimo mojego wieku 35l. nie bylo zadnych komplikacji ani z zajsciem ani w trakcie.Wszyscy straszyli ze niedoczynnosc+wysoka prolaktyna+wiek=Problemy z ciaza a tu takie zaskoczenie.Teraz aby coreczka byla zdrowa i aby dojsc szybko do siebie po cc to bedzie cudownie.
Widzisz jak gladko poszlo :) obu tak do porodu i po porodzie :)
My tez dzis z M wspominalismy jak to latwo zaszlismy, pozniej bezproblemowe tygodnie i ksiazkowe wyniki i z mala wszystko w porzadku. Oby do konca :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Co do zajścia to ja przy drugim to z niedoczynnością i Hashimoto zaliczyłam wpadkę [emoji12][emoji23]

Zostawiłam ładowarkę u mamy, będę ją miała jutro koło południa, a bateria potrzyma jeszcze tylko trochę - odwyk od aplikacji w telefonie mam zapewniony...

Jeszcze mam skurcze... straszaki zapewne, ale nawet kibelek zaliczyłam kilka razy - co jak na mnie jest bardzo bardzo dziwne bo ja mogę kiszoną kapustę popić maślanką i nawet nie mam gazów potem ;)

74703e3kkwoaumma.png

Do góry