reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurna szoruje od 3 tygodni juz nie mam co [emoji12] dzis szafy cos tsm porobie i szafka w lazience. Poprasuje...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
U mnie sie znajdzie [emoji23][emoji23] jak chęci masz na szorowanie to ja mam CAŁE 40m. haha miło by było tak wejść do mieszkania wyspszatanego przez kogoś [emoji3][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Wiem ze kobiety jak sie bardzo boja porodu to go blokuja psychicznie i czesto temu przenosza ale kurcze jak czlowiek chce juz rodzic to nic sie nie dzieje

Dziewczyny od jakieś godziny mała ja się rusza to mam wrażenie ze ktoś mi szpilki w pochwie wbija! Aż krzyknelam normalnie za pierwszym razem bo nie wiedzialam co się dzieje. Ma któraś tak?

Ja tak mam już bardzo długi czas i są to ruchy maleństwa tam na dole.Nie ma to przełożenia na szyjkę. Przynajmniej u mnie,bo niektórych tak kłuje gdy szyjka się otwiera. Mnie tak kłuło przed samym okresem i było to właśnie chyba rozwieranie,ale ostatnio byłam u gina i wszystko zamkniete czyli te kłucia to ciągle ruchy małego bo one są w różnych miejscach u mnie.

Dziewczyny gadalam wlasnie z siora i ona mowila,ze tydzien przed terminem chodzila na ktg codziennie takie kontrole,u nas chyba sie tego nie praktykuje ..chyba ...a jak u was?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja mam KTG za tydzień,czyli będzie to 37+kilka dni czyli koniec 38 tygodnia,oczywiście jeśli wcześniej nie urodzę.
Kuzynka miała przed terminem co tydzień a później około terminu co 2 dni
Tak Was czytam i znow sie zalamuje. Wy tu ktg, skurcze, bole...a ja nic...raz zakuje, raz zaboli i finito...nigdy nie urodze...obym jutro uslyszala same dobre wiadomosci!
Dziewczyno to ,że są skurcze nie znaczy,że coś się dzieje ;) U Ciebie być może wystarczy kilka skurczów i zobaczysz Rozalę i będziesz się cieszyć,że tylko tyle skurczy było. A KTG będziesz mieć za tydzień-dwa ;)

Wiecie co to wszystko na odwrot..
Jak chcialam urodzic bo mialam zle wyniki i sie balam a lekarz mowil ze cc po 8 to nic sie nie dzialo..
Ostatnio przelozyl na 5 bo wtedy jest w szpitalu i moze mi sam zrobic cc to od rana mnie tak meczy, ze mozliwr iz nie dotrwam[emoji53]

Tak Was czytam i znow sie zalamuje. Wy tu ktg, skurcze, bole...a ja nic...raz zakuje, raz zaboli i finito...nigdy nie urodze...obym jutro uslyszala same dobre wiadomosci!

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ja w pierwszej ciąży miałam jedne skurcze przepowiadające dzień przed porodem. Nic tylko się cieszyć [emoji6] teraz się męczę od tygodnia a nic z tego nie wynika

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurna szoruje od 3 tygodni juz nie mam co [emoji12] dzis szafy cos tsm porobie i szafka w lazience. Poprasuje...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Zając....bo nie można za wcześnie szorować. Wszelkie wysiłki, schody i seksy od 38. Bo jest większy szok dla organizmu. Ponoć.

Ja dzis pierwszy dzień bez wspomagaczy. I mogę sie jeszcze wstrzymać z porodem bo czeka mnie najprzyjemniejsza część wywoływania (miziando [emoji7]).

tydzień [emoji21] cały czas bez zmian. boli z krzyża jak na okres i brzuch się spina co +/- 10 minut. Ale nie jest to coraz mocniejsze niestety

w57vyx8dubspq12k.png

Mialam wczoraj dokladnie tak samo... potem byly nawet co 5/6min ale nie wzmagaly na sile. Czekalam jak sie rozkreci... ale zasnelam hahah :D a dzisiaj juz od rana lepiej. Dalej mi sie brzuch spina i boli jak na okres ale delikatnie. Ciekawe jak u Ciebie sie rozkreci!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z Kornelka nie mialam żadnych surczy .nic a nic...a brzuch zaczął twardniec po masażu szyjki na porodowce...a wczesniej też nic! A udalo mi sie urodzić bardzo szybko i bez problemow, bez nacięcia i takich tam [emoji4]
Wiec Zajaczku nie załamuj sie bo to może dobra wróżba że nic sie u Ciebie nie dzieje [emoji4]

5djylbetecfse5n6.png

Do góry