reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No to ja zasypiam jak dziecko wieczorem a wstaję w nocy co chwilę i nie mogę znaleźć sobie pozycji do snu. A rano niby jestem wyspana a oczy jak 5zeta i muł na maksa

reklama
No to ja zasypiam jak dziecko wieczorem a wstaję w nocy co chwilę i nie mogę znaleźć sobie pozycji do snu. A rano niby jestem wyspana a oczy jak 5zeta i muł na maksa
Ja wirczorem to samo...scina mnie jak dzidziusia w 10 min [emoji23]

Za to rano 4.40 -5.00 i ja juz mam podpane...siku wstaje raz zazwyczaj takze nie jest zle..

Mnie mąż wczoraj pytał czy dobiłam już do 70kg powiedziałam że w czwartek mu powiem bo teraz wchodzę na wagę tylko jak mnie zmuszą czyli na wizycie [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ważyć nas będą jeszcze przy przyjęciu do szpitala [emoji28] przynajmniej u mnie tak jest. Ale co mnie obchodzi co sobie myślą obcy ludzie, ja czuję się świetnie, a mąż powtarza że pięknie wyglądam i ciąża mi służy [emoji7] mam już +16 i naprawdę nie wiem gdzie to się chowa! [emoji2]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

A no to ty masz po mnie tydzień,więc fakt byłoby dobrze wytrzymać jeszcze do końca maja. Ja brałam no spę i magnez na silniejszy skurcz,ale to i tak nie powodowało żadnego skracania itp,więc myślę iż nie musisz nic brać.

A no to ty masz po mnie tydzień,więc fakt byłoby dobrze wytrzymać jeszcze do końca maja. Ja brałam no spę i magnez na silniejszy skurcz,ale to i tak nie powodowało żadnego skracania itp,więc myślę iż nie musisz nic brać.
Jutro chyba pójdę do lekarza albo do niego zadzwonię. Szyjka ostatnio się skrocila i główka zaczęła schodzić do kanału rodnego dlatego lekarz zalecił odpoczynek. Nic nie robię, tylko leżę, a brzuch jak kamień. Skurczy nie czuje. Wzięłam na wszelki wypadek jedną nospe i magnez. Martwi mnie, że brzuch tak długo jest twardy i nie przechodzi mimo odpoczynku.

Mi w nocy biodra i pachwiny dokuczają zwłaszcza jak wstaje do toalety. Chwilę musze posiedzieć i dopiero ruszam do wc.

W weekend dostałam od szwagierki 3 kartony ciuszków od 56 do nawet 80. Od 8 rano siedziałam i przebieralam co się nadaje a co nie. Teraz druga pralka szaleje a mnie już tak kręgosłup napieprza ze musze się chwilę położyć. Mam dzisiaj chyba syndrom wicie gniazda [emoji39]

Wczoraj czytałam o objawach zbliżającego się porodu i ta bezsenność była też podana, że się organizm przygotowuje do nowego trybu życia po porodzie.
Dziś miałam swój 3 skurcz rano, się śmiałam do taty ze się zageszczaja bo między 1a 2 było 5 dni, a 3 już po 4 dniach, to teraz czekam na kolejny w piątek [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png
To u mnie odwrotnie [emoji23] ....czyli na poród sie nie zanosi bo zaczelam ostatnio lepiej spać [emoji23]

5djylbetecfse5n6.png

Ja się dziś ważyłam równo 70[emoji23][emoji23] ale wczoraj się mega objadłam wiec licze że jutro bd mniej xD tak czy siak dopiero +8kg u mnie. Ale za to rozstępów coraz więcej [emoji21]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Dzień dobry ;-)
Od wczoraj nie biorę luteiny i powiem Wam że mam wrażenie że spojenie i szyjka mniej boli :-o
Nie wiem czy to od tego, ale brałam ja 2x.dziennie od 8 tygodnia.
Miałam wrażenie że jak przestane brać to zacznę rodzic. Hehe

Dziś wizyta o 16, proszę o trzymanie magicznych [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Miłego dnia [emoji8]

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry