reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wyspalam się za wszystkie czasy. Nawet do łazienki wstalam tylko dwa razy. Wczoraj cały dzień leżałam z twardym brzuchem i bólami podbrzusza. Czuję główkę bardzo nisko. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać, no to odpoczywam i głównie leżę. Dziś znowu mam twardy brzuch i tak się zastanawiam czy brać np. nospe lub magnez? Bardzo chce wytrzymać do końca maja.

reklama
Powiem szczerze ze sama boje sie jak to bedzie gdy juz bedzie ta 3 osoba miedzy nami, przeciez to 1000 albo i więcej zmian i wyrzeczeń. Tyle pytan ale jeszcze rzadnej odpowiedzi i ta nie pewność czy aby napewno damy sobie rade w nowej roli bo w koncu bedziemy odpowiedzialni za innnego czlowieka, malego i bezbronnego [emoji2] ahh ale bym chciala miec juz mala przy sobie mimo wszystko [emoji4]
Każda z nas ma obawy, przed 1. też miałam jak to będzie w Trójkę, teraz mam jak to będzie w Czwórkę, ale to chyba normalne :) Na pewno będzie super, ale my kobity jak to my, musimy się pozakręcać [emoji6]

Dzien dobry :)

Dzis 22.05.2017r postanowily sie urodzic moje dziewczynki. Z lewej Izunia 2490g i 50cm, z prawej Uleńka 2500g 52cm

Przez cala noc meczyly mnie bole, o 5:50 odeszly mi wody i lozysko sie odklejalo, ale juz jest ok.

Porod 36t5d [emoji5][emoji5][emoji5]
1495435843-aaaaaa.jpeg

Gratki :) Śliczności [emoji7]

Ale wlasnie mi nie chodzi o to żeby przedstawiać samą sielankę. Nienawidzę np taki cukierkowych blogów parentingowych, piękne opisy macierzyństwa, ociekające lukrem zdjęcia po obróbce, dwójka dzieci uczesanych, pięknie ubranych siedzi z usmiechami przy stole na którym są kwiaty i sniadanie (oczywiście 4 opcje do wyboru) i to wszystko pół godz przed wyjściem do przedszkola..... yyyyy serio??? [emoji15][emoji15][emoji15] Wkurza mnie takie udawanie.
Chodziło mi o to że niektórzy sie zapędzają i mówią tylko o tych minusach, o tych złych momentach, zapominając że one idą w niepamięć gdy dziecko uśmiecha sie do ciebie albo przytula [emoji7] Po prostu ten opis rodzicielstwa trzeba wypośrodkować i mowić o tych dobrych i złych rzeczach a nie skupiać się tylko na jednych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, nie ważne jakie to macierzyństwo nie jest, nigdy nie jest tak, że jest usłane samymi złymi momentami, czy dobrymi.
A ile razy było tak, że Mała dała mi w kość, na noc, ale rano zobaczyłam ten jej cudny uśmiech i ze stanu -100 robo się +1000 [emoji16]
Mimo tego, że czekają nas znów nieprzespane noce, nie mogę się doczekać! [emoji16]

Aaa ja dziś jestem człowiekiem zombi, nie mogłam w nocy spać, a mój Skowronek dał radę tylko do 7. Pocieszające jest, że na 14 idę na USG i zobaczę naszą Antosię [emoji847]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Dziewczyny kłucia to i ja mam od ponad miesiąca ;) to nie wróży porodu tylko po prostu dzidzia się rusza i tak kłuje nasze delikatne miejsca ;) gdzieś pcha rączki gdzie nie trzeba :D
ja nawet czasami mam wrażenie ,że rączka wychodzi z pochwy a szyjka i tak długa i zamknięta.

Dziewczyny kłucia to i ja mam od ponad miesiąca ;) to nie wróży porodu tylko po prostu dzidzia się rusza i tak kłuje nasze delikatne miejsca ;) gdzieś pcha rączki gdzie nie trzeba :D
ja nawet czasami mam wrażenie ,że rączka wychodzi z pochwy a szyjka i tak długa i zamknięta.
Dokladnie :) ja bole podbrzusza i krzyza mam od 33-34 tygodnia i na pewno nie zwiastuja rychlego porodu [emoji16] fakt ze w ten sposob przygotowuje sie do porodu ale raczej nie mozemy sie spodziewać ze za chwile urodzimy [emoji6]

Wyspalam się za wszystkie czasy. Nawet do łazienki wstalam tylko dwa razy. Wczoraj cały dzień leżałam z twardym brzuchem i bólami podbrzusza. Czuję główkę bardzo nisko. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać, no to odpoczywam i głównie leżę. Dziś znowu mam twardy brzuch i tak się zastanawiam czy brać np. nospe lub magnez? Bardzo chce wytrzymać do końca maja.
A na kiedy termin? Ja mam na 18 czerwca i kazał mi odstawić wszystko co rozkurczowe i magnez i czekać na akcję. Ale u mnie już niby dziecko donoszone według USG.

Dokladnie :) ja bole podbrzusza i krzyza mam od 33-34 tygodnia i na pewno nie zwiastuja rychlego porodu [emoji16] fakt ze w ten sposob przygotowuje sie do porodu ale raczej nie mozemy sie spodziewać ze za chwile urodzimy [emoji6]
Dokładnie :) ja już myślałam,że coś się zacznie dziać bo takie mam bóle czasem jakbym okresu dostała albo by mi ktoś obręcz założył na pas a tu du.pa,wszystko pozamykane a główka wysoko,czego mogłam się spodziewać bo śmigam normalnie jakbym w 9 miesiącu nie była :D
Ale ja i przed okresem miałam ok tydzień takich zwiastujących bóli ,więc przed porodem to chyba jeszcze bardziej się ten okres wydłuża

A na kiedy termin? Ja mam na 18 czerwca i kazał mi odstawić wszystko co rozkurczowe i magnez i czekać na akcję. Ale u mnie już niby dziecko donoszone według USG.
Termin na 27 czerwca, ale kazał się nie kierować za bardzo tą datą. Ciąża i tak rozwija się szybciej , więc będzie donoszona 31 maja, wtedy według usg skończę 37 tc. A potem mam już zielone światło na wszelką aktywność i moge rodzić

Dokładnie :) ja już myślałam,że coś się zacznie dziać bo takie mam bóle czasem jakbym okresu dostała albo by mi ktoś obręcz założył na pas a tu du.pa,wszystko pozamykane a główka wysoko,czego mogłam się spodziewać bo śmigam normalnie jakbym w 9 miesiącu nie była :D
Ale ja i przed okresem miałam ok tydzień takich zwiastujących bóli ,więc przed porodem to chyba jeszcze bardziej się ten okres wydłuża
U mnie glowka jest juz nisko ale teraz jak już moglo by sie cos dziac to nic sie nie dzieje... czasami mam przepowiadacza i tyle czasami cos zaboli czy zakuje i koniec [emoji20] ja to w zasadzie nie wiem czy szyjka sie skrocila czy robi sie rozwarcie bo moj gin mi nie sprawdzil [emoji20]

Ja bym nie brała. Ale nie wiem ile ty masz jeszcze do końca.
Z resztą ty znasz swój organizm najlepiej. Jak wiesz że wcześniej tak nie miałaś a powinnaś jeszcze zaczekać 2 tygodnie to może ltknij magnez.
Ja od 2 tyg nie biorę magnezu i u mnie nic się nie dzieje. Ale każdy jest inny. :)

reklama
Zauważyłyście że im bliżej do porodu tym mniej mówimy o wadze czy rozstępach..:) Ja juz do konca raczej na wagę nie wejdę:p

Do góry