reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam 30stke ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ale ten czas leci... Ciagle nie moge uwierzyc, ze niedlugo zamieszka z nami Kornelka, ktora bedzie zdana tylko na nas i zrobi najwspanialsza rewolucje w naszym uporzadkowanym zyciu...juz sie nie mozemy doczekac [emoji5]

reklama
Dziewczyny któraś miała opryszczkę w ciąży i lekarz o tym wie ? Bo ja od wtorku zaczynam akcję HEVIRAN do 6 czerwca na pewno 5 x 1 tabletka normalnie koszmar w połączeniu z tabl od nadciśnienia nic innego nie będę robić tylko tabletki wcinać

Dziewczyny któraś miała opryszczkę w ciąży i lekarz o tym wie ? Bo ja od wtorku zaczynam akcję HEVIRAN do 6 czerwca na pewno 5 x 1 tabletka normalnie koszmar w połączeniu z tabl od nadciśnienia nic innego nie będę robić tylko tabletki wcinać
Mialam taka kuracje przed ciaza. W ciazy wyskoczyla mi opryszczka po raz enty w zyciu. Konsultowalam z gin. i kazala smarowac zowiraxem lub naklejac plasterki. Mowila, ze skoro to nie pierwszy raz w zyciu to mam sie nie przejmowac.

Ja miałam. Trzy razy [emoji17]
Przeszłam za pierwszym razem (za pierwszym razem w ciazy bo opryszczki mam od "zawsze") kuracje heviranem 5x1 14 dni, przy kolejnych 3x1 7 dni. Lekarz nic nie mowil o tym że trzeba powtórzyć przed porodem, ale zapytam jutro na wizycie.
Mnie tez przerazaly leki, ale opryszczka dla małych dzieci (tych w brzuchu i poza nim) jest bardzo niebezpieczna.....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam z opryszczką na wizycie ale chyba nie zauważył myslicie że powinnam o tym przypomnieć?

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

Zauważyłam że niektórzy ginekolodzy uważają że opryszczka w ciazy nie jest groźna (lek który prowadził moja pierwsza ciaze). Ten do którego teraz chodzę twierdzi że jest bardzo groźna i ma złe doświadczenia z pacjentkami ktore miały opryszczkę w ciazy. Ja wole chuchać na zimne wiec stosuje sie do jego zaleceń.

Kurcze a ja juz do cc nie dowiem sie co z córeczką i jaka waga. Poza tym jestem rozdarta miedzy uczuciem radości i strachu.Juz niedlugo zaczniemy nowy etap w zyciu nasze zycie juz nigdy nie bedzie takie samo..Najlepsze jest to ze znajomi ktorzy mieli dzieci chwalili jak to jest cudownie a teraz przed porodem zaczynają straszyć prawdą..jaki to hardcore.
Do tej pory los był łaskawy i ciaza przebiegala bez komplikacji..Oby córeczka okazała się spokojnym dzieckiem:)

reklama
Kurcze a ja juz do cc nie dowiem sie co z córeczką i jaka waga. Poza tym jestem rozdarta miedzy uczuciem radości i strachu.Juz niedlugo zaczniemy nowy etap w zyciu nasze zycie juz nigdy nie bedzie takie samo..Najlepsze jest to ze znajomi ktorzy mieli dzieci chwalili jak to jest cudownie a teraz przed porodem zaczynają straszyć prawdą..jaki to hardcore.
Do tej pory los był łaskawy i ciaza przebiegala bez komplikacji..Oby córeczka okazała się spokojnym dzieckiem:)

Bo dzieci są cudowne i wspaniałe! Nic i nikt nie daje tyle radości co one, naprawdę.
Tyle tylko, że to do końca nie jest taka sielana, że wszystko super i układa się tak jak sobie zaplanowałaś. Wydaje mi się że ludzie którzy mają dzieci rozmawiając z euforycznie nastawioną przyszłą mamą, tryskającą optymizmem, planami itd myślą sobie "mhmmmm, jeszcze zobaczysz", niektórzy tylko nie potrafią ugryźć się w język i od razu opowiadają o tych nieprzespanych nocach, kolkach, buntach i planach które zweryfikowało ich dziecko. Nie wiem tylko po co to mówią?
Wiec nie trać tej radości i pozytywnego nastawienia, twoje życie naprawdę będzie piękniejsze a dzięki temu dobremu podejściu lepiej się zorganizujesz i odnajdziesz w roli matki! Bo pozytywne myślenie to połowa sukcesu [emoji106]

Do góry