reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Szalejecie z tym wiesiolkiem itp, a ja sie boje [emoji39] tzn. boje sie cos przyspieszać, bo chyba obawiam sie tego momentu jak sie juz zacznie. Z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej... szkoda mi mojego starszaka zostawiac

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I co naturalnie dasz rade czy cc? Mow mow bo moja tez moze byc duza.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Naturalnie. A ja jestem drobna bardzo . [emoji4]

Mam wrażenie że te z nas które które spodziewają się pierwszych dzieci chciałyby przyspieszyć i żeby już było po wszystkim żeby już były z nami dzieci a mające dzieci spokojnie czekają nic nie chce przyspieszać wręcz jak najdłuzej chcąc przetrzymac te dzieciaczki :D

Mam wrażenie że te z nas które które spodziewają się pierwszych dzieci chciałyby przyspieszyć i żeby już było po wszystkim żeby już były z nami dzieci a mające dzieci spokojnie czekają nic nie chce przyspieszać wręcz jak najdłuzej chcąc przetrzymac te dzieciaczki :D
Ja z jednej strony korzystam z ostatnich chwil a z drugiej boję się bo z każdym dniem mała rośnie a już wiem czym to pachnie. Amelka była ciut wieksza i urodziła się z krwiakiem na czole to co bedzie teraz [emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Pomierzyl Cie :) ? Sory ze tak dopytuje ale ja za tydzien dopiero i pomalu kisnę ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Powiem ci tak. W 1 ciazy na usg dziecko mialo miec 3 kg mial 3600. Urodzilam naturalnie. Teraz bedzie ok 4 kg moze wiecej moze mniej . Jak raz urodzilam ,,duzego ,, to mi beda kazac i tak probowac. A powiem ci ze z tego co widze to wlasnie drobne kobietki rodza duze dzieci . W 1 ciazy nawet mnie nie mierzyli . Tylko usg. Teraz narazie tez nic nikt nie mierzyl . Ja bym kochana probowala rodzic nawet jakby dziecko mialo 4 kg . Bo naprawde takie dzieci czasem wyskakuja szybko [emoji5] a jeszcze jak to twoja 1 ciaza a planujesz druga to.tym bardziej. Jak sie nasluchalam co sie czasem dzieje z bliznami po cc w kolejnych ciazach i jakie to czasem jest powazne to dziekuje. [emoji5][emoji5]

Kochana, czekam na pierwsze dziecko i zaciskam nogi. Dla mnie 37 tydzień to nawet ciut za wcześnie, aczkolwiek lekarz powiedział, że to bezpieczny termin. 31 maja skończę 37 tc.

Dla mnie z czysto praktycznego punktu poród teraz byłby problemem - musimy zakończyć diagnostykę starszaka (miały byc tylko te jedne badania sprzed tygodnia, ale pokomplikowało się i niestety jest jak jest), no i z racji tego, że drugi synek zapowiada się na kruszynkę to jednak im dłużej w brzuchu tym wiecej masy nabierze, więc i większe szanse by był silny i zdrowy :)

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Powiem ci tak. W 1 ciazy na usg dziecko mialo miec 3 kg mial 3600. Urodzilam naturalnie. Teraz bedzie ok 4 kg moze wiecej moze mniej . Jak raz urodzilam ,,duzego ,, to mi beda kazac i tak probowac. A powiem ci ze z tego co widze to wlasnie drobne kobietki rodza duze dzieci . W 1 ciazy nawet mnie nie mierzyli . Tylko usg. Teraz narazie tez nic nikt nie mierzyl . Ja bym kochana probowala rodzic nawet jakby dziecko mialo 4 kg . Bo naprawde takie dzieci czasem wyskakuja szybko [emoji5] a jeszcze jak to twoja 1 ciaza a planujesz druga to.tym bardziej. Jak sie nasluchalam co sie czasem dzieje z bliznami po cc w kolejnych ciazach i jakie to czasem jest powazne to dziekuje. [emoji5][emoji5]
No ja wlasnie chce naturalnie i nie mysle o cc. Wiec mam nadzieje uslyszec same dobre wiadomosci na dzien matki ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Do góry