reklama
karina88
Fanka BB :)
nieee ja mam drugie i chce już!Mam wrażenie że te z nas które które spodziewają się pierwszych dzieci chciałyby przyspieszyć i żeby już było po wszystkim żeby już były z nami dzieci a mające dzieci spokojnie czekają nic nie chce przyspieszać wręcz jak najdłuzej chcąc przetrzymac te dzieciaczki
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Monya81
Nie bój się [emoji4] wiesiołek i maliny nie mają przyspieszyć samego porodu, tylko usprawnić poród jak już się zacznie, bo szyjka będzie bardziej elastyczna, przez co szybciej się będzie otwierać. W pierwszej ciąży piłam maliny, i urodziłam w dniu terminu, ale poród przebiegał sprawnie bez opóźnień.
A gdyby któraś wyobraźni nie miała [emoji23]
To nie szyjka ma byc elastyczna, ale krocze. Maliny i wiesiołek uelastyczniają krocze, żeby nie popękało i łatwiej się otworzyło.
Ani jedno ani drugie nie przyspiesza porodu.
U
użytkownik 16
Gość
Hej dziewczyny. Dopiero na spokojnie się położyłam.
Wizyta oki. Zapis ktg wyszedł idealny. Mała ma między 3200-3500 wiec juz słusznych rozmiarów. Szyjka zgladzona i prawie 2 cm rozwarcia. Kolejna wizyta 1 czerwca.
Nie wiem czy to przez badanie ale pewnie tak- delikatnie plamie.
Ja żadnych wspomagaczy nie biorę i chyba nie będę już brała. Co ma być to bedzie[emoji4]
Wizyta oki. Zapis ktg wyszedł idealny. Mała ma między 3200-3500 wiec juz słusznych rozmiarów. Szyjka zgladzona i prawie 2 cm rozwarcia. Kolejna wizyta 1 czerwca.
Ja żadnych wspomagaczy nie biorę i chyba nie będę już brała. Co ma być to bedzie[emoji4]
Zając Czerwcowy
Wiedziałyście ?
Aleksandrax
I skurczy narazie nie ma?Hej dziewczyny. Dopiero na spokojnie się położyłam.
To juz chyba w kazdej chwili [emoji106]
*Vanilia*
Moderatorka
Aż sobie poczytalam. I dokładnie to tak że liście malin wzmacniają mięśnie macicy przez co skurcze są efektywniejsze, a wiesiołek właśnie podobno zmiękcza szyjke macicy, można również robić masaż tym olejem co uelastyczni krocze.To nie szyjka ma byc elastyczna, ale krocze. Maliny i wiesiołek uelastyczniają krocze, żeby nie popękało i łatwiej się otworzyło.
Ani jedno ani drugie nie przyspiesza porodu.
A tak podsumowując nic nie zostało udowodnione, więc takie trochę placebo [emoji23]
reklama