reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja to mam jakies wahania! Czasem chcialabym zeby to bylo juz, ale wczoraj jak poczulam ze cos jest inaczej i mialam wizje ze jakby to byly prawdziwe skurcze to bym musiala sie o 2 w nocy zbierac do szpitala, to mi sie odechcialo haha [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Haha ja to bym juz sie kapala i wlosy suszyla pewnie [emoji23] [emoji23] [emoji23]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Haha ja to bym juz sie kapala i wlosy suszyla pewnie [emoji23] [emoji23] [emoji23]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Rozczula mnie Twoja wizja porodu. Życzę Ci tego z całego serca[emoji8][emoji8][emoji8]

Ja jak zbierałam sie do szpitala to byłam w koszuli nocnej bo bolało tak bardzo ze nie miałam siły sie przebrać i szlam w nie zapiętych sandałach , bo mąż za Chiny w stresie sie mógł znaleźć klapków a potem zapiąć sandałów. Wiec co jakiś czas jeden oni spadał[emoji6]

Ostatnia edycja:
Witam w klubie hipopotamów [emoji6] kurcze wczoraj trochę spuchły mi nogi palce u rąk wieczorem jak serdelki. Poza tym całkiem nieźle mam nadzieję że dociągnę do 06.06

Ha już wiem dlaczego jestem taka słaba.Właśnie odczytałam wyniki morfologii i spadły mi mocno płytki krwi i limfocyty. Czy orientujecie się co można brać aby podwyższyć te parametry.Do tej pory było wszystko ok.

Rozczula mnie Twój wizja porodu. Życzę Ci tego z całego serca[emoji8][emoji8][emoji8]

Ja jak zbierałam sie do szpitala to byłam w koszuli nocnej bo bolało tak bardzo ze nie miałam siły sie przebrać i szlam w nie zapiętych sandałach , bo mąż za Chiny w stresie sie mógł znaleźć klapków a potem zapiąć sandałów. Wiec co jakiś czas jeden oni spadał[emoji6]
Przeciez ja mam bardzo pozytywną wizje porodu ;) a jak polozna mowila, ze jak skurcze beda co 15 minut to swiat i ludzie zdaze sie przygotowac ;) ciagle mam w glowie obraz mojej mamy, ktora miala skurcze co 7 minut - pamietam jak mowila do babci- i stala w lazience suszyla wlosy na szczotke ;) mam to w genach ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Matko a was nadrobić sie nie da! Ja na rozstępy używam bio oil i dodatkowo palmers. Szczerze to bio oil jak dla mnie dziala rewelacyjnie na swierze rozstępy bo schodza mi po kilku dniach [emoji16] mam tylko na boczkach i piersiach jak narazie. Jestem juz w domku i wkoncu nadrobie z jedzeniem bo ta dieta szpitalna jest tragiczna !! Musze wytrzymać jeszcze kilka dni i moge rodzic :-D

Przeciez ja mam bardzo pozytywną wizje porodu ;) a jak polozna mowila, ze jak skurcze beda co 15 minut to swiat i ludzie zdaze sie przygotowac ;) ciagle mam w glowie obraz mojej mamy, ktora miala skurcze co 7 minut - pamietam jak mowila do babci- i stala w lazience suszyla wlosy na szczotke ;) mam to w genach ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja co 15 minut miałam przez 9h. Tak wiec potwierdzam. Tylko trochę łapiesz takiego stresa, ze juz wiesz ze to to, ze w różną stonę moze iść. Ja skupiałam sie na spisywaniu czasów , bo to mi dawało jakieś poczucie kontroli. No i poszłam w wicie gniazda dla syna.
O sobie nie myślałam juz zupełnie. Było mi wszystko jedno jak wyglądam- a na codzień rzadko kiedy mam takie dni.

Mój gbs też ujemny [emoji4]
Tak miszecie o tych lekkich bólach a rozwijającej się szyjce, nie myślałam że to możliwe. Przepraszam jeśli nie które zgorsze ale właśnie mam biegunkę i zaczynam się bać hehe kurde już miałam wychodzić a teraz zastanawiam się czy z kibelka zejdę [emoji53]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Wybaczcie ze pociagne ten temat [emoji14] Ale u mnie też się coś dziwnego dzieje.
W niedzielę podczas prysznica mialam coś dziwnego jakby skurcz, cały brzuch się napiął i bolał razem z krzyżem, ale zupełnie zmieszalo mnie uczucie jakby parcia na 2 :/
Usiadłam po tym i nie pojawiło się ponownie, ale od tamtej pory mam że tak powiem luźną i robię kilka razy dziennie. Zaczynam się denerwować, na szczęście już jutro wizyta, a w czwartek zaczynam 37t.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Aleksandrax to ponoć naturalny proces ze przy skurczu chce ci się 2. Ja tez tak często mam ale częściej skurcz mam po oproznieniu pęcherza i to jest właśnie dziwne.

Do góry