reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurde dziewczyny odszedł mi kawałeczek czopa :( jak na czop to malutko, ale wiem na pewno, że to on. Gęsty, galaretowaty, lekko brązowy :/ sprawdziłam poziom pH na papierku lakmusowym i wyszło 8/9 więc odczyn zasadowy.
Niby wiem, że to nic nie oznacza bo często czop odchodzi na kilka tyg. przed porodem, ale aż mnie brzuch rozbolał od tego [emoji17]
Jutro jadę z dzieckiem do szpitala, trasa, stres, obciążenie fizyczne na miejscu...

74703e3kkwoaumma.png

reklama
U nas dziś gorąco :) pozdrawiam z Podkarpacia :) koszula i leginsy ale i tak gorąco. Nóg nie będę odsłaniać bo białasy ;P właśnie sobie lecę na mecz a później na dłuższy spacer do lasu . Oby burza nie przyszła.

Co do brzucha to mi ciężko powiedzieć czy opadł czy nie bo w ciągu dnia potrafi zmienić pozycję w zależności od tego jak się maleństwo ułoży. Raz jest wysoko a raz całkiem nisko jakbym zaraz urodzić miała :D

Kurde dziewczyny odszedł mi kawałeczek czopa :( jak na czop to malutko, ale wiem na pewno, że to on. Gęsty, galaretowaty, lekko brązowy :/ sprawdziłam poziom pH na papierku lakmusowym i wyszło 8/9 więc odczyn zasadowy.
Niby wiem, że to nic nie oznacza bo często czop odchodzi na kilka tyg. przed porodem, ale aż mnie brzuch rozbolał od tego [emoji17]
Jutro jadę z dzieckiem do szpitala, trasa, stres, obciążenie fizyczne na miejscu...

74703e3kkwoaumma.png
Ja juz 2 tyg chodze bez czopa...a poszedl caly z krwia

Nie, spojenie to boli wzgórek łonowy

74703e3kkwoaumma.png

Ah czyli u mnie to cała miednica boli. Nie spojenie. Kurczę bardzo nie fajny ten ból powiem wam czuje jakby mi się rozchodzila miednica. I jeszcze dziś tak mi nogi spuchly coś okropnego. Gdzie te moje szczuplutkie stopy???

Zając jedliśmy w tej włoskiej knajpie faktycznie bardzo dobre jedzenie. Dzięki za polecenie.

Właśnie wróciliśmy z Wrocławia powiem Wam ze padam to podróże to już nie dla mnie. :(

Tak chwalicie pogodę i ja zachwalę... mój telefon wróżył ciepły aczkolwiek pochmurny dzień - jako że dzień zaczęliśmy od Małej Gdyńskiej Filharmonii gdzie ubraliśmy się ładniej (chcieliśmy Młodej pokazać przygodę z rytmiką), to wzięłam do auta lekkie rzeczy na zmianę, ale w wersji na cebulkę. Jakie było moje zdziwienie (po przedstawieniu) jak się okazało, że ludzie na dworze paradują na krótkich rękawkach [emoji16]Szybko przebralismy się i wylądowaliśmy na plaży (oczywiście na placu zabaw [emoji6])... Młoda z płaczem była ściągana, mąż strzaskany a ja chociaż wygrzałam zatoki! Czuję że żyje [emoji1320]
1494779084-aaaaaa.jpeg

PS nie mam pewności ale chyba lekko opadł mi brzuszek, a leżąc na plecach nie duszę się tak jak zawsze... Więc zaczynam trzymać się na baczności

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry