reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja juz sie od rana zmachałam . Nie mam sił [emoji23][emoji23][emoji23] pracowity dzien dzis bo pare tortow do zrobienia dwa juz zrobione . Ostatnie torty przed rozwiazaniem [emoji16]
1494659902-aaaaaa.jpeg

1494659933-aaaaaa.jpeg
Zdolniacha z Ciebie

reklama
za mną fatalna noc , miałam skurcze równo co 15 min .Miałam już nawet nospe brać ale cały czas wmawiałam sobie że to ostatni i zaraz przejdzie , i tak się mordowałam do 5 rano ,aż padłam ze zmęczenia i zasnęłam .Wstałam niedawno bo obudził mnie kolejny skurcz :( ale to na 100 % są te przepowiadające tylko ( take bóle menstruacyjne tylko nieco silniejsze )Brzuch twardy jak kamień

za mną fatalna noc , miałam skurcze równo co 15 min .Miałam już nawet nospe brać ale cały czas wmawiałam sobie że to ostatni i zaraz przejdzie , i tak się mordowałam do 5 rano ,aż padłam ze zmęczenia i zasnęłam .Wstałam niedawno bo obudził mnie kolejny skurcz :( ale to na 100 % są te przepowiadające tylko ( take bóle menstruacyjne tylko nieco silniejsze )Brzuch twardy jak kamień
Obserwuj może zrobią się silniejsze i częstsze.

Witam sie z rana! Juz od godziny nie spie, w nocy pobudka 3 razy - takie zycie [emoji14]
Tak leze i sie zastanawiam, czy ktoras tak ma i czy to normalne, ze dzidzia rusza Wam sie prawie caly czas? Ja wystarczy ze nie stoje/nie chodze i juz! Caaaaaly czas! Rano jesZcze zanim sie do konca obudze - juz sZaleje, w aucie, na kanapie, prZy stole, wystarczy ze siedze albo leze i brZuch chodzi! To jest normalne? Kiedy Ona spi? [emoji14] boje sie ze bedzie nadpobudliwa

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj moja tak ma... czasami ma leniwe dni ,ale zazwyczaj to.caly czas ją czuję, siedze ,leżę , chodzę nie ma znaczenia dla mojego malego wierciuszka [emoji23]

5djylbetecfse5n6.png

To straszne. Mi tez od jakiegos tygodnia. Od lokci w dol. I bolą nienilosiernie. Rano musi minac dobre pol godz zanim cos wezme do rak.
Chyba zwiejsze dawke magnezu z wit b6. Teraz biore jakos gdzie jest napisane 1 tabletka ale moze zaczne brac jeszcze przed snem ? To jakis tragizm :(
A Ty jak sobie radzisz ?
w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
To dokup sam magnez np asmag forte..wit b moze i wiecej nie mozna ale magnez w ciazy ponoc trudno przedawkowac

Wezme i ja. Mimo, ze jest napisane zeby brac 1x dziennie.
Zając nie bój się brać więcej. Mi doktor mówił,że żeby coś podziałało na dolegliwości ciążowe to trzeba brać co najmniej 2-3 razy dziennie bo teraz jest dużo większe zapotrzebowanie na magnez,którego i tak nie da się przedawkować,więc żeby się nie bać.
BTW mam na myśli ten z dawką 100.
Do tego biorę aspargin,który też ma magnez a i tak czasem mam twardnienia brzucha a w badaniach magnez wyszedł mi lekko powyżej dolnej granicy. No i z pożywienia też raczej dużo magnezu dostarczam,więc to zapotrzebowanie musi być naprawdę duże,tym bardziej u aktywnych ciężarówek.

Zając nie bój się brać więcej. Mi doktor mówił,że żeby coś podziałało na dolegliwości ciążowe to trzeba brać co najmniej 2-3 razy dziennie bo teraz jest dużo większe zapotrzebowanie na magnez,którego i tak nie da się przedawkować,więc żeby się nie bać.
BTW mam na myśli ten z dawką 100.
Do tego biorę aspargin,który też ma magnez a i tak czasem mam twardnienia brzucha a w badaniach magnez wyszedł mi lekko powyżej dolnej granicy. No i z pożywienia też raczej dużo magnezu dostarczam,więc to zapotrzebowanie musi być naprawdę duże,tym bardziej u aktywnych ciężarówek.
Ten ktory ja biore ma 56 mg to chyba bez problemu ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Do góry