reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Poszłam za Waszym przykładem [emoji38] dziś zapas ruskich [emoji28]
1494595377-aaaaaa.jpeg

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Poproszę porcyjkę z małą ilością cebulki do szpitala pierwsze drzwi na lewo [emoji1]
To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
Tak. Ja właśnie urodziłam 37t 1d i mówili ze termin ok.

16udskjopmtfyunf.png

reklama
U mnie jutro 37.0 a do tej pory tylko parę skurczów na koncie. Dzisiaj się nalatałam bo i na zakupach byłam, ciastka z masłem orzechowym upieklam. Zaraz siadam do samochodu i jadę po siostrę bo na weekend przyjeżdża. A jutro jak pogoda dopisze mam nadzieje zjeść na obiad karkowke z grila.

Oj i ja mam ochote na grilla :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Według lekarza i położnej 4 dni ale ok [emoji6]

w57vyx8dubspq12k.png
Ja myślę tak jak ty ale ja mam stracha przed dużym bobasem a natura i tak swoje zrobi uwierzcie mi jak ma się coś przyspieszyć to głupie 4 pietro coś da a jak nie to nic nie da ja tak z synkiem miałam, schody, seks, liście malin, a położna przy porodzie powiedziała że mogłabym tyłkiem na Księżyc wejść i bym nie urodziła bo wszystko zamknięte i worek taki że jeszcze na bank z 2 tyg bym chodziła

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Sunnyday o tym czasie co ty jesteś to też chciałabym szyjkę skróconą i miękką :D

Właśnie masz niby racje. Ale nawet moj B bo byl ze mna na wizycie powiedzial lekarzowi ze przeciez w sumie juz jest bezpieczny termin. Na co lekarz ze niebezpieczenstwa nie ma, ale chyba lepiej zeby dziecko w inkubatorze lezec nie musialo i nie musialo byc dluzej w szpitalu i moglo od razu z nami byc. Wiec zeby tak bylo to lepiej, aby te 2 tyg sidzial w brzuchu jeszcze. Wiec ja juz nie wiem. To byl ordynator oddzialu wiec chyba wiedze jakas ma :p Jak widac co lekarz to opinia. Moze chodzi o procedury jakie sa w konkretnym szpitalu.

Anulka jestes na fit wczasach ;)

Dziewczęty wyraźcie swoje zdanie proszę :) co zabrac dla malej do szpitala do pupy ? Wiece, ze ja to kosmetykow niet dla niej na poczatku - tylko woda i maka ziemniaczana oczywiscie jak nic sie nie bedzie dzialo. Ale nie wiem czy mnie polozna ie przegoni z torebka maki do pupy dla malej ;) poza tym to bedzie swiezo urodzony bąbelek ta dupina bedzie tska delikatna... co wziac wiec ? Bepanten, krem z cynkiem czy krem bez cynku ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja biore Bepanten ;)

5djylbetecfse5n6.png

Właśnie masz niby racje. Ale nawet moj B bo byl ze mna na wizycie powiedzial lekarzowi ze przeciez w sumie juz jest bezpieczny termin. Na co lekarz ze niebezpieczenstwa nie ma, ale chyba lepiej zeby dziecko w inkubatorze lezec nie musialo i nie musialo byc dluzej w szpitalu i moglo od razu z nami byc. Wiec zeby tak bylo to lepiej, aby te 2 tyg sidzial w brzuchu jeszcze. Wiec ja juz nie wiem. To byl ordynator oddzialu wiec chyba wiedze jakas ma :p Jak widac co lekarz to opinia. Moze chodzi o procedury jakie sa w konkretnym szpitalu.

No wlasnie to tak w sumie na temat waszych rozważań udalo mi sie napisac ;p. Lekarz w szpitalu mi w karte wpisal dzis 37tydz., ale powiedzial ze bezpieczny termin dopiero za 2 tyg jest. :)

No wlasnie to tak w sumie na temat waszych rozważań udalo mi sie napisac ;p. Lekarz w szpitalu mi w karte wpisal dzis 37tydz., ale powiedzial ze bezpieczny termin dopiero za 2 tyg jest. :)
Dokladnie no ale jak zechce wyjsc juz za pare dni to powstrzymywac nie beda [emoji2] pozatym niestety nog nie zacisniemy hehe przyjdzie czas i sie urodzi [emoji6] wiecznie w ciazy chodzic nie mozemy hihi [emoji16]

reklama
Ja radzę Bephanten. I nie smarować za każdym razem, tylko w rwzie małego zaczerwienienia. Osobiście używałam bephanten na własnej skórze czy to odparzenia czy tatuaże i uważam że jest bardzo dobry.
Polecam ten z bephanten baby extra. ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Zabrzmiało jak dobra reklama, ale muszę się zgodzić, bo w przypadku jakichkolwiek zaczerwień bardzo nam pomógł. A ten cały Sudocrem o którym tyle się mówi... jak dla mnie przereklamowany!

Ja jestem dzisiaj wyjatkowo słaba.. To chyba ciśnienie bo wczoraj było lato i 24C a dziś deszcz i 10C.Poza tym coś dłonie mi puchną po nocy to bardzo dziwne bo nogi nie. Ruchy dziecka też jakieś słabsze ostatnio. Byle dotrzymać do wtorkowej wizyty.
Ja też dziś jakaś nie do życia. U nas w poniedziałek padał śnieg, następnego dnia 10 stopni i piękne słońce... dziś jeszcze cieplej, ale wietrznie, a ja ciagle z tym zatkanym nosem. Grrrr
I zaczęły mi się przepowiadające!

Ale na pociechę napiszę, że widziałam dzisiaj naszą Tośkę :) Z badań okaz zdrowia, niestety o wadze 2800 (same spójrzcie na to zdjęcie, pyza jak nic), więc prawdopodobnie będzie powtórka z "rozrywki" na porodzie...
1494602586-aaaaaa.jpeg

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Do góry