reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Aaaaa zaraz sie wlasna slina zaksztusze hahha [emoji23] ide zrobic cos do jedzenia z ziemniakami [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam po kapieli odgrzewam zapiekanke z batatow ;) a w miedzyczasie wciagnelam troche wczorajszego sushi. Troche podjadlam i moge lezec w wannie ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
tak :) choć mój lekarz mówi że ten skończony 37t to jest umowna granica i jeśli dziecko bedzie maleńkie to i tak mu wpiszą "oznaki wcześniactwa". Ale to są rzadkie przypadki jak nasze dwie mamusie z okruszkami ;) Na ogół w 38 tc to już są normalne duże zdrowe bobasy :)

w57vyx8dubspq12k.png

Wy tu juz chcecie rodzic w 38t, a ja się zastanwiam czy znów nie przenoszę. Ale synek na usg w 38t nie miał jeszcze 3kg i ostatecznie urodził się ostatniego dnia 41t z wagą 3500, po masażu szyjki i długim spacerze.
Ciekawe jak ten będzie przybierać pod koniec.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.

37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.
Nieee broń Boże nie będę nic przyspieszać czy coś. Ale poczuje się spokojniej że będzie już donoszona bo w tej ciąży mam ciągle wrażenie że urodze szybciej. Najlepiej jak wyjdzie koło terminu ;)

reklama
U mnie jutro 37.0 a do tej pory tylko parę skurczów na koncie. Dzisiaj się nalatałam bo i na zakupach byłam, ciastka z masłem orzechowym upieklam. Zaraz siadam do samochodu i jadę po siostrę bo na weekend przyjeżdża. A jutro jak pogoda dopisze mam nadzieje zjeść na obiad karkowke z grila.

Do góry