reklama
Sasankaa
Fanka BB :)
O kurde [emoji2] myślałam że po 21 majaWedług mojego lekarza, położnych i tego co się orientuje to tak
Zając Czerwcowy
Ja tam po kapieli odgrzewam zapiekanke z batatow a w miedzyczasie wciagnelam troche wczorajszego sushi. Troche podjadlam i moge lezec w wannieAaaaa zaraz sie wlasna slina zaksztusze hahha [emoji23] ide zrobic cos do jedzenia z ziemniakami [emoji14]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bellax123!
tak choć mój lekarz mówi że ten skończony 37t to jest umowna granica i jeśli dziecko bedzie maleńkie to i tak mu wpiszą "oznaki wcześniactwa". Ale to są rzadkie przypadki jak nasze dwie mamusie z okruszkami Na ogół w 38 tc to już są normalne duże zdrowe bobasyTo jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
Malinowa123
Ja tak samoTo u mnie jeszcze tydzien i 1 dzien i moge rodzic
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Aleksandrax
Wy tu juz chcecie rodzic w 38t, a ja się zastanwiam czy znów nie przenoszę. Ale synek na usg w 38t nie miał jeszcze 3kg i ostatecznie urodził się ostatniego dnia 41t z wagą 3500, po masażu szyjki i długim spacerze.
Ciekawe jak ten będzie przybierać pod koniec.
Ciekawe jak ten będzie przybierać pod koniec.
U
użytkownik 167877
Gość
37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.
Sasankaa
Nieee broń Boże nie będę nic przyspieszać czy coś. Ale poczuje się spokojniej że będzie już donoszona bo w tej ciąży mam ciągle wrażenie że urodze szybciej. Najlepiej jak wyjdzie koło terminu37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.
reklama
U
użytkownik 16
Gość