reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Aaaaa zaraz sie wlasna slina zaksztusze hahha [emoji23] ide zrobic cos do jedzenia z ziemniakami [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam po kapieli odgrzewam zapiekanke z batatow ;) a w miedzyczasie wciagnelam troche wczorajszego sushi. Troche podjadlam i moge lezec w wannie ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
tak :) choć mój lekarz mówi że ten skończony 37t to jest umowna granica i jeśli dziecko bedzie maleńkie to i tak mu wpiszą "oznaki wcześniactwa". Ale to są rzadkie przypadki jak nasze dwie mamusie z okruszkami ;) Na ogół w 38 tc to już są normalne duże zdrowe bobasy :)

w57vyx8dubspq12k.png

Wy tu juz chcecie rodzic w 38t, a ja się zastanwiam czy znów nie przenoszę. Ale synek na usg w 38t nie miał jeszcze 3kg i ostatecznie urodził się ostatniego dnia 41t z wagą 3500, po masażu szyjki i długim spacerze.
Ciekawe jak ten będzie przybierać pod koniec.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To jak dziś mam 36t 5d to w niedzielę czyli za 2 dni będzie donoszona?
Czy w poniedziałek - 37t 1d?
37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.

37.0 to ciaza donoszona . Czyli dziecko nie bedzie wczesniakiem w dokumentach. Co nie oznacza ze moze nie miec cech wczesniaczych .
Od 38 tyg - 42tyg powinno sie rodzic. Mimo iz 37 tydzien teoretycznie ciaza donoszona . Jest to pogranicze po miedzy wczesniakiem a nie i uwierzcie mi roznienie to potem bywa . Zdarza sie ze potem maluchy musza sie jeszcze dogrzewac itp.
Nieee broń Boże nie będę nic przyspieszać czy coś. Ale poczuje się spokojniej że będzie już donoszona bo w tej ciąży mam ciągle wrażenie że urodze szybciej. Najlepiej jak wyjdzie koło terminu ;)

reklama
U mnie jutro 37.0 a do tej pory tylko parę skurczów na koncie. Dzisiaj się nalatałam bo i na zakupach byłam, ciastka z masłem orzechowym upieklam. Zaraz siadam do samochodu i jadę po siostrę bo na weekend przyjeżdża. A jutro jak pogoda dopisze mam nadzieje zjeść na obiad karkowke z grila.

Do góry