reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mój tak z 3 tygodnie mógłby jeszcze posiedzieć ,boję się trochę bo ostatnio coś częściej mam ćmienie jak na okres.Mam nadzieję ,że to tylko przepowiadacze czy coś takiego i że nie zwiastuje porodu w najbliższych dniach

reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj o 5.52 zostałam mamą Karola ;-) 2.5 tyg przed terminem. Zdrowy , waga 2750 g . A teraz czas na karmienie .. [emoji7]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Gratulacje*** alez te dzieciaki spiesza sie na ten swiat! A tu tak ziiimnoooo;)

Martusia gratulacje! Szybki poród na medal. Zuch Mama!
A jednak plamienia były sygnałem [emoji6]

Tulcie się, karmicie się i śpijcie spokojnie i długo.

Mój tak z 3 tygodnie mógłby jeszcze posiedzieć ,boję się trochę bo ostatnio coś częściej mam ćmienie jak na okres.Mam nadzieję ,że to tylko przepowiadacze czy coś takiego i że nie zwiastuje porodu w najbliższych dniach
Ja tez mam takie i to od 2,5 tygodnia :) moj lekarz mowi ze to jest normalne i skorcze przepowiadajace tez juz mam wiec sie nie martw :) jednak macica przygotowuje się do ogromnego wysilku [emoji2] dzis do 4 nie spalam bo mialam skurcze i bole

Ja tez mam takie i to od 2,5 tygodnia :) moj lekarz mowi ze to jest normalne i skorcze przepowiadajace tez juz mam wiec sie nie martw :) jednak macica przygotowuje się do ogromnego wysilku [emoji2] dzis do 4 nie spalam bo mialam skurcze i bole

A jest ci do tego niedobrze? bo mi czasem niedobrze jak w I trymestrze.
Piję właśnie sok pomidorowy bo być może to znów potas tak jak kiedyś. Jeszcze kilka dni i będę spokojniejsza o dzidzię

A jest ci do tego niedobrze? bo mi czasem niedobrze jak w I trymestrze.
Piję właśnie sok pomidorowy bo być może to znów potas tak jak kiedyś. Jeszcze kilka dni i będę spokojniejsza o dzidzię
Czasami zdarza mi sie ze jest niedobrze ale to bardzo rzadko i przeważnie jak mam pusty zoladek np po nocy... fakt ja mialam bardzoooo ciezko poczatek ciazy [emoji20] toaleta to moja przyjaciółka byla

@Martusia1991 moje gratulacje , dzielna mama a Karolek cudowny :)
Właśnie wstałam i tak sobie myślę sprawdzę czy któraś się rozpakowała , teraz to poleci jedna za drugą :)

reklama
Martusia piękny ten Twój Karolek [emoji16]

mam wrażenie że teraz porody przebiegają jakoś szybciej, ja też rodziłam niecałe 6 godzin. Podobno drugi poród idzie szybciej, a do szpitala mam ponad 40 km, może nie urodze w aucie [emoji23]
I też myślę że pozytywne nastawienie dużo pomaga. podeszłam do porodu jak do zadania które trzeba wykonać, i nie ma miejsca na słabości i uzalanie się nad sobą. Na pewno histerią nie przyspieszę niczego. No i świadomość że z każdym skurczem bliżej do zobaczenia maleństwa [emoji7]

thgfikgneziy9g6d.png

Do góry