reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

w Irlandii jest tak samo , jeśli mama czuje się dobrze i jest zadowolona z ruchów dziecka , zmierza ci ciśnienie i to koniec wizyty. Ja usg miałam w listopadzie ostatnie i więcej mieć nie będę . Położna ręcznie mi sprawdza ułożenie dziecka :confused2: lux opieka
Mi dzisiaj też pomacala brzuch po czym powiedziała że mały jest obrocony [emoji44] tylko skąd ona wie że na dole jest głowa a nie pupa ??? Kopniaki czuje z boku wiec wydaje mi się że jest też taka opcja ze pupa na dole jest . Ale ok . Przecież nie będę się kłócić z wykształcona w tym kierunku panią :-) mają magiczne dłonie...

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

reklama
Mi dzisiaj też pomacala brzuch po czym powiedziała że mały jest obrocony
emoji44.png
tylko skąd ona wie że na dole jest głowa a nie pupa ??? Kopniaki czuje z boku wiec wydaje mi się że jest też taka opcja ze pupa na dole jest . Ale ok . Przecież nie będę się kłócić z wykształcona w tym kierunku panią :-) mają magiczne dłonie...
u mnie czuć przez brzuch taka twarda kulkę przy samym pępku, cały czas tam jest a jak się rusza to czuje przez skore taka malutka kulkę przy żebrach zawsze prawa strona .Tak mi się wydaje że to wybrzuszenie przy pępku to pupa a żebra atakuje stopami .

A ja mam tak zawsze na drugi a nawet i na trzeci dzień właśnie po przytulaniu :-) dluuuugi ciągnący się glut ....

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Ale zawsze zawsze czy zawsze w ciazy? [emoji12] ja w sumie raczej tak nie miewam, przynajmniej sobie nie przypominam. Tzn. czesto cos mi tam pozniej cieknie itp, ale nigdy w takiej formie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie czuć przez brzuch taka twarda kulkę przy samym pępku, cały czas tam jest a jak się rusza to czuje przez skore taka malutka kulkę przy żebrach zawsze prawa strona .Tak mi się wydaje że to wybrzuszenie przy pępku to pupa a żebra atakuje stopami .
Mam podobnie, byłam dziś na wizycie i tak jak widziałam na usg to układ sie zgadza, tam gdzie sie wypycha koło pępka to pupa.

Z drugiej strony taki system panuje tu kupe lat więc widocznie się sprawdza :-) a w Irlandii też jak np rano urodzisz to wieczorem jak wszystko ok to do domu puszczają? Wszystkie moje koleżanki tego samego dnia w domu były... poza jedną która miała cesarke ..

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Ale zawsze zawsze czy zawsze w ciazy? [emoji12] ja w sumie raczej tak nie miewam, przynajmniej sobie nie przypominam. Tzn. czesto cos mi tam pozniej cieknie itp, ale nigdy w takiej formie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Zawsze w ciazy :-) tzn było kilka razy gdzie tylko ciekło ale przeważnie właśnie mam taki gesty mleczny sluz :-) pewnie jak nie wszystko wyleci to się pewnie zamienia w taki glut i do tego wydzielina z pochwy ... myślę że nie ma się czym martwić :-)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

a tym czasem mój nadal boi się mnie dotknąć :( posmyra mnie tu i tam i myśli ze to załatwia sprawę a jeszcze muszę za nim chodzić i o to żebrać . Dodatkowo w trakcie zabawy musi mnie co 5 min zapytać czy aby napewno nic mnie nie boli :baffled:

reklama
Dokładnie to samo pomyślałam haha[emoji16]
Dla nas to 6 tyg połogu to pewnie masakra będzie... No chyba że będziemy tak zmęczeni życiem, że nawet seksy nam w głowie nie będą [emoji23]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
No ja to tak ostatkami sił wytrzymuje narazie [emoji85][emoji85] od początku mamy zakaz ale jak sobie pomyślałam że nie dość że całą ciążę to jeszcze 2 miesiące połogu to powiedziałam trudno zaryzykujemy po tym 36tc bo mnie rozerwie od środka ciśnienie [emoji23][emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry