reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No ponoć w 2017r ma paść rekord urodzeń. Kurde będziemy rodzić w samochodach, to może jednak zacznę od Kartuz...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi miejscami to faktycznie jajca, może lepiej przed wyjazdem obdzwonić dyżurki i zapytać czy maja miejsca? Redłowo podobno mimo otwarcia (po remoncie) nie miało gotowych sal i odsyłali rodzące z kwitkiem [emoji85]
Do Kartuz to mam bliżej od rodziców, przy następnych odwiedzinach u nich planuje już ze spakowana torbą w bagażniku w razie W [emoji23]
A jakie krążą opinie np o Kościerzynie? U nich jest porodówka?

I teraz wez dostań dziecmo do zlobka, przedszkola a pozniej na studia panstwowe ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

Dokładnie! Ale pamietam, że my do państwowego żłobka (Gdynia) startowaliśmy jakoś z 200 pozycji, a ostatecznie dostałaby się po 15 miesiącach oczekiwania... tyle, że zapisywaliśmy się tuż po Jej urodzeniu [emoji23]Z prywatnymi tez jakoś super nie było... nie łatwo do tych o dobrych opiniach, więc polecam nie czekać zbyt długo z zapisem, jeżeli któraś rozważa taką opcję.

A znoszenie ciąży... dla mnie zdecydowanie 1.ciąża była łatwiejsza. Lżejsza (nawet kilogramowa) i mniej infekcji złapanych, w tej co chwile problem z zatokami. W obu najlepszy II trymestr, bo góry mogłam przenosić. Wymiotów w żadnej, ale w 2. przez cały 1. trymestr modliło. Trudny bilans :D Lepsze podsumowanie będzie po porodzie :D

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja mam dokladnie tak samo.. pierwsza ciaza idealna, mnostwo energii, super samopoczucie do dnia porodu. Pracowalam dlugo, polecialam jeszcze na wczasy ( 7h w samoloci, a reraz 1h w aucie mnie wykancza), i nie moge uwierzyc, ze 2 ciaza mnie tak wykancza... mam wszystkie mozliwe dolegliwosci..

Ale wiele moich kolezanek to potwierdza, ze druga ciaze znosily duzo gorzej. Trzecia za to znowu super;)

na 3 to juz mnie nikt napewno nie namowi....;)

Bo całą noc miałam nieregularne co 10-15 min. Położna kazała czekać. Nad ranem zaczęły się robić na tyle bolesne, ze wzięłabym w szpitalu znieczulenie, położna kazała przyjeżdżać. Zanim zeszłam do samochodu były juz co 5 min, a po kilku minutach jazdy samochodem co 2 i pojawiły się parte (jechałam na klęczkach na podłodze przy tylnich siedzeniach). Wiec przy rejestracji byłam juz praktycznie na wylocie.

O matulu ciekawe jak u mnie bedzie Hmm ,jakies 2 miesiace temu juz dokladnie nie pamietam dwie babki urodzily u nas w drodze do szpitala ,ha to dopiero byly szybkie porody.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak miałam parę razy. Ale ja mam całą gamę ruchów. Mój młody praktycznie cały czas się rusza. Jest mu bez różnicy czy to dzień czy noc. Czasem tylko na chwileke przestaje. Mam wrażenie że nawet przez sen kopie. :p I powiem wam ze nawet nie przeszkadza mu ze ma mało miejsca. Teraz np. odkrył nowy level ruchów kopanie i odpychanie się od biorą mamy trenuje to codziennie. :)

Mój też się praktycznie cały czas rusza. A najlepsze jest to,że rano wstaje i mały budzi się mniej więcej po ok 5 minutach. W nocy to samo. Ja nie śpię a za chwilę On nie śpi. Całkiem Mu się ostatnio poprzestawiało
Ja tez wole III trymestr niz pierwszy, zdecydowanie! W pierwszym mialam ochote sie pochlastac i moze wstyd sie przyznać, ale juz w pewnym momencie nie chcialam tej ciazy ...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja aż tak nie miałam,ale ciągle odliczałam do ok 12 tygodnia :) Wtedy dni się ciągły a teraz tygodnie lecą moment

Ja tez wole III trymestr niz pierwszy, zdecydowanie! W pierwszym mialam ochote sie pochlastac i moze wstyd sie przyznać, ale juz w pewnym momencie nie chcialam tej ciazy ...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj ja to samo! Zresztą musiałam brać hormony na podtrzymanie co źle wpływało na mnie, senność, stany depresyjne... do tego wymioty z krwią bo już przełyk był tak podrażniony... non stop chore zatoki - generalnie nic tylko się pochlastać ;) teraz na samo wspomnienie mi słabo

74703e3kkwoaumma.png

Z tymi miejscami to faktycznie jajca, może lepiej przed wyjazdem obdzwonić dyżurki i zapytać czy maja miejsca? Redłowo podobno mimo otwarcia (po remoncie) nie miało gotowych sal i odsyłali rodzące z kwitkiem [emoji85]
Do Kartuz to mam bliżej od rodziców, przy następnych odwiedzinach u nich planuje już ze spakowana torbą w bagażniku w razie W [emoji23]
A jakie krążą opinie np o Kościerzynie? U nich jest porodówka?

Dokładnie! Ale pamietam, że my do państwowego żłobka (Gdynia) startowaliśmy jakoś z 200 pozycji, a ostatecznie dostałaby się po 15 miesiącach oczekiwania... tyle, że zapisywaliśmy się tuż po Jej urodzeniu [emoji23]Z prywatnymi tez jakoś super nie było... nie łatwo do tych o dobrych opiniach, więc polecam nie czekać zbyt długo z zapisem, jeżeli któraś rozważa taką opcję.

A znoszenie ciąży... dla mnie zdecydowanie 1.ciąża była łatwiejsza. Lżejsza (nawet kilogramowa) i mniej infekcji złapanych, w tej co chwile problem z zatokami. W obu najlepszy II trymestr, bo góry mogłam przenosić. Wymiotów w żadnej, ale w 2. przez cały 1. trymestr modliło. Trudny bilans :D Lepsze podsumowanie będzie po porodzie :D

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Kościerzyna nie ma dobrych opinni ale wiesz jak to jest, jak ciężki poród to i opinia gorsza.

reklama
Ja rodzę w Kartuzach.... Ty to może zgadamy się na jedną datę hahhaa ;)
Czekaj smakuje się i możemy jechać ;)
Mojego męża dwie ciocie tam pracują i słyszałam że odkąd ordynator przyjmuje prywatnie w Gdańsku pacjentki przyjeżdżają rodzić do Kartuz i też ciężko o miejsce. Moja sąsiadka wczoraj tam urodziła drugi raz po terminie i ten balonik jej wkladali, męczyła się długo i nie wiem czy po terminie chciałbym tam leżeć.

Do góry