D
Deleted member 158674
Gość
No ponoć w 2017r ma paść rekord urodzeń. Kurde będziemy rodzić w samochodach, to może jednak zacznę od Kartuz...
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi miejscami to faktycznie jajca, może lepiej przed wyjazdem obdzwonić dyżurki i zapytać czy maja miejsca? Redłowo podobno mimo otwarcia (po remoncie) nie miało gotowych sal i odsyłali rodzące z kwitkiem [emoji85]
Do Kartuz to mam bliżej od rodziców, przy następnych odwiedzinach u nich planuje już ze spakowana torbą w bagażniku w razie W [emoji23]
A jakie krążą opinie np o Kościerzynie? U nich jest porodówka?
I teraz wez dostań dziecmo do zlobka, przedszkola a pozniej na studia panstwowe
Dokładnie! Ale pamietam, że my do państwowego żłobka (Gdynia) startowaliśmy jakoś z 200 pozycji, a ostatecznie dostałaby się po 15 miesiącach oczekiwania... tyle, że zapisywaliśmy się tuż po Jej urodzeniu [emoji23]Z prywatnymi tez jakoś super nie było... nie łatwo do tych o dobrych opiniach, więc polecam nie czekać zbyt długo z zapisem, jeżeli któraś rozważa taką opcję.
A znoszenie ciąży... dla mnie zdecydowanie 1.ciąża była łatwiejsza. Lżejsza (nawet kilogramowa) i mniej infekcji złapanych, w tej co chwile problem z zatokami. W obu najlepszy II trymestr, bo góry mogłam przenosić. Wymiotów w żadnej, ale w 2. przez cały 1. trymestr modliło. Trudny bilans Lepsze podsumowanie będzie po porodzie
Ostatnio edytowane przez moderatora: