reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No ja byłam na samej konsultacji to krzyczeli że na patologii nie ma miejsca ale może tym razem wystarczy mi porodówka to sprubóję [emoji3]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
To co tam się dzieje to szok... Dzikie tłumy, Ale nie tylko na klinicznej, bo jedna dziewczyna przyjechała z Wejherowa i po drodze zaliczyła 2 szpitale i wszędzie nie ma miejsc... Jakiś wyż demograficzny się szykuję.

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

reklama
Heduś a Ty z okolic??? To ja tym bardziej przesyłam moc uścisków i duuużo zdrówka bo tak blisko, to mam pewność że dolecą [emoji6][emoji8][emoji182][emoji182][emoji182]

Dajesz Majka[emoji44] co tam się wydarzyło?

16udskjopmtfyunf.png
Dziewczyna opowiadała że jedna rodziła i lekarz przez 3 godziny do niej nie zszedł i dziecko zmarło uduszone pępowina. W ogóle miała jakiś zbiór negatywnych opinii. Ja to z przymrużeniem oka słucham takich opowieści ale rodzić bym już tam nie poszła.

To co tam się dzieje to szok... Dzikie tłumy, Ale nie tylko na klinicznej, bo jedna dziewczyna przyjechała z Wejherowa i po drodze zaliczyła 2 szpitale i wszędzie nie ma miejsc... Jakiś wyż demograficzny się szykuję.

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

No ponoć w 2017r ma paść rekord urodzeń. Kurde będziemy rodzić w samochodach, to może jednak zacznę od Kartuz...

@Arya88 takie ruchy sa zupelnie normalne, mialam tak i w pierwszej i w tej ciazy, i to nie oznacza ze dziecko sie zdenerwowalo. Pytalam kiedys lekarza, powiedzial ze dziecko ma niedojrzaly do konca uklad nerwowy i niektore ruchy, odruchy sa mimowolne, takie tiki, ktore moga jeszcze sie utrzymywac dlugo po urodzeniu. U mnie sie sprawdzilo, bo nawet po urodzeniu Janek mial taki tik szczegolnie lewa nozka, na jakby skorcze szybciutkie, i to bylo niezalezne od niego.

c55f3e3kq403a9og.png

Oby tak było, bo odczucie strasznie. Nawet nie jak mimowolny tik, tylko jakby chciał sie wydostać, no kurka nie wiem, jak jakiś atak - serio się wystraszyłam. Mam nadzieję, że więcej się to nie pojawi.
Co innego takie ruchy jakby mimowolnie ruszał poszczególnymi partiami - to odczuwam często

74703e3kkwoaumma.png

Ja mam dokladnie tak samo.. pierwsza ciaza idealna, mnostwo energii, super samopoczucie do dnia porodu. Pracowalam dlugo, polecialam jeszcze na wczasy ( 7h w samoloci, a reraz 1h w aucie mnie wykancza), i nie moge uwierzyc, ze 2 ciaza mnie tak wykancza... mam wszystkie mozliwe dolegliwosci..

Ale wiele moich kolezanek to potwierdza, ze druga ciaze znosily duzo gorzej. Trzecia za to znowu super;)
U mnie druga lepsza [emoji6]. Nie mowie, ze zupelnie bezproblemowa, poczatki fatalne byly ( zreszta w pierwszej tez), ale reszta w podownaniu z pierwsza to cud miod [emoji6] . Ale tez od wielu osob slyszalam, ze druga ciaza gorsz jest.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam wrażenie ,że III trymestr lepiej przechodzę niż 1. Brzuch mi nie ciąży,na ciele nie przytyłam(oprócz brzucha),ogólnie samopoczucie ok tylko ostatnio mam strasznego lenia na wszystko i większość dnia nic mi się nie chce a jeszcze niedawno byłam wulkanem energii,siły jeszcze mam,kondycję też. Pierwszy to mdłości,niemożność wejścia do kuchni,zmycia naczyń,gotowania itp,ograniczona dieta. Wolę III trymestr :D
Ja tez wole III trymestr niz pierwszy, zdecydowanie! W pierwszym mialam ochote sie pochlastac i moze wstyd sie przyznać, ale juz w pewnym momencie nie chcialam tej ciazy ...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ponoć w 2017r ma paść rekord urodzeń. Kurde będziemy rodzić w samochodach, to może jednak zacznę od Kartuz...

U mnie w mieście też dużo się rodzi. Wczoraj mielieśmy porodowkę obejrzeć a dziewczyny rodziły nawet w poporodowej. Tam są 3 sale porodowe, jedna przed porodowa- z 4 łóżkami i wszystko było zajęte[emoji32] więc zrobili im miejsce na poporodowej..
I teraz wez dostań dziecmo do zlobka, przedszkola a pozniej na studia panstwowe ;)

w57v9jcgnqknki9s.png
Trzeba będzie kombinować ;)
Oby tak było, bo odczucie strasznie. Nawet nie jak mimowolny tik, tylko jakby chciał sie wydostać, no kurka nie wiem, jak jakiś atak - serio się wystraszyłam. Mam nadzieję, że więcej się to nie pojawi.
Co innego takie ruchy jakby mimowolnie ruszał poszczególnymi partiami - to odczuwam często

74703e3kkwoaumma.png
Arya ja tak mam. To są podobno jakieś odruchy. A teraz mamy mało wód, dzieci są większe i bardziej czuć.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Do góry