reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny co do ruchów maleństwa. Czy Wy też macie czasem takie uczucie jak się dzidzia rusza jakby np nóżką robiła takie przyśpieszone ruchy? np Jakby otrzepywała nogę z błota czy jakby rybka ruszała ogonem jak ktoś wcześniej napisał ? Nie wiem czy to normalne,zdarzyło się tak kilka razy a poza tym ruchy są normalne.

Ja tak miałam parę razy. Ale ja mam całą gamę ruchów. Mój młody praktycznie cały czas się rusza. Jest mu bez różnicy czy to dzień czy noc. Czasem tylko na chwileke przestaje. Mam wrażenie że nawet przez sen kopie. :p I powiem wam ze nawet nie przeszkadza mu ze ma mało miejsca. Teraz np. odkrył nowy level ruchów kopanie i odpychanie się od biorą mamy trenuje to codziennie. :)

reklama
Vanilla a co wyszlo w moczu?

Dzis w nocy po polnocy mialam stresa, ale to chyba takia skurcze przepowiadajace byly. Twardnial mi bardzo bolesnie brzuch co ok 8-9minut, wzielam nospe, poszlam polezec w wannie i po jakis 20 minutach troszke zelzalo. Poszlam spac, ale na szczwscie ok. Ufff...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

O matusiu bałabym się urodzić w aucie [emoji43] a i u mnie trzecia ciąża to też jakaś masakra, zęby lecą mimo że mały brzuch w porównaniu z synami to jakoś ciężko i dłuży mi się ostatni trymestr, ale pociesza też fakt że już mogę w miarę bezpiecznie latać bo 33 tc to nie 28 i malutka już silniejsza a gin mi nic nie napominała żeby teraz uważać za 3 tyg wizyta to już będzie 36 tc potem z tydzień i wracam do sexsu bo strasznie mi się tęskni

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
A jakimiś suplementami z wapniem się wspomagasz?

Cześć. U nas dziś o wiele lepsza pogoda niż w ostatnich dniach. Słońce :-D Szykuje urodziny męża, ale w tym roku skromnie. Sałatka, ciacho, kawka, herbatka :) będziemy świętować w wąskim gronie. Wczoraj byłam bardzo niewyspana, więc jak padłam to spalam dziś do 10:-D zapowiada się super dzionek :)

A co do ruchów, to czuję małą tak wysoko pod żebrami, a czasami jakby w pachwinach. Mam wrażenie, że opanowała całą przestrzeń w moim brzuchu :-D

No właśnie słyszałam że dają tam nawet znieczulenie ale strasznie ciężko się dostać. Zastanawiam się jednak czy nie spróbować bo myślałam żeby jechać na zaspe ale w sumie mogę zachaczyć najpierw o kliniczną. Zobaczę jaka będzie sytuacja, może pójdzie normalnie i szybko to pojadę do Kartuz i tyle.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
No o miejsce rzeczywiście ciężko, jeszcze na samą porodówkę jakoś można się wcisnąć a na patologie już trudno, jak leżałam to łóżko góra godzinę puste stało. Na oddziale po porodowymnie nie ma miejsc i ja leżałam w na innym oddziale tzw. przedłużonego pobytu.
Ale jeśli chodzi o porodówkę to naprawdę polecam, położne są tak super że czułam się jak w prywatnej klinice.

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Heda a ja dopiero wyłapałam, że Ty też z Trójmiasta. W jakim szpitalu są Twoje maluszki? (Nie pytałam widzę że na Klinicznej). Bo zaskoczyło mnie, że Ty już nie w szpitalu, a dzieci tak? Coś przegapiłam z opowieści, przepraszam...

Dlaczego jestem zaskoczona? Nie wiem jak się to ma w sytuacji z wcześniakami, ale w każdej innej (infekcje u dziecka, bakterie i inne nieprawidłowości wymagające badań lub dalszego leczenia) w Redlowie na położniczym nie wypisują matki, dopóki dziecko nie jest zdrowe (chyba że na życzenie). Sama spędziłam w szpitalu tydzień, leżałam na sali z babką, która była już prawie miesiąc, znajoma tez miesiąc spędziła... A Ty masz sytuacje, gdzie nie dość że dojeżdżasz.

Wytrwałości w dojazdach!

A co do Wejherowa, to jakoś nie umiałabym się zdecydować (nasłuchałam się tez zbyt wielu dziwnych opinii). Jak w Redłowie nie będzie miejsc, pojadę na Zaspę z nadzieją, że spotkam tam swojego lekarza :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Po pierwsze chciałam wyjść bo mam zaległości z wyprawka i kupę innych spraw. A póki laski w inkubatorach to i tak niewiele tam mogę, jak już będą w łóżeczkach to moge tam wrócić do hotelu i się nimi zajmować. Na klinicznej też nie ma miejsc by matka z dzieckiem mogła leżeć aż tyle.

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

reklama
No o miejsce rzeczywiście ciężko, jeszcze na samą porodówkę jakoś można się wcisnąć a na patologie już trudno, jak leżałam to łóżko góra godzinę puste stało. Na oddziale po porodowymnie nie ma miejsc i ja leżałam w na innym oddziale tzw. przedłużonego pobytu.
Ale jeśli chodzi o porodówkę to naprawdę polecam, położne są tak super że czułam się jak w prywatnej klinice.

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

No ja byłam na samej konsultacji to krzyczeli że na patologii nie ma miejsca ale może tym razem wystarczy mi porodówka to sprubóję [emoji3]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry