reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja miałam tak kiedyś. Dokładnie tak jak opisujesz. A nie zdenerwowalas się wczoraj albo nie robiłaś czegoś co mogło małego zdenerwowac.
Ja dzień wcześniej byłam u lekarza na badaniu.A ja już wiem że mój maly tego nie lubi. I jeszcze wtedy lekarz macal główkę i próbował ja upchnąć wyżej bo młody jest bardzo nisko od 3 wizyt. Oczywiście nic to nie dało bo od razu wrócił na miejsce. Ale później był bardzo niespokojny w nocy tak się rzucał. Może mu sie to śniło... podobno dzieci teraz bardzo dużo śnią. Też się wystraszylam i miałam na Ip jechać tym bardziej że rano przestał i dopiero koło 9 troszke się poruszył. Tego dnia był bardzo spokojny.Ale później się unormowalo.

Nie, nic nerwowego nie miałam. Teraz mały się przeciąga, czuję go także jestem już spokojna, ale jak się powtórzy to na pewno porozmawiam z lekarzem bo na pewno w I ciąży czegoś takiego nie czułam. To nawet trudno opisać dokładnie

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Dziewczyny co do ruchów maleństwa. Czy Wy też macie czasem takie uczucie jak się dzidzia rusza jakby np nóżką robiła takie przyśpieszone ruchy? np Jakby otrzepywała nogę z błota czy jakby rybka ruszała ogonem jak ktoś wcześniej napisał ? Nie wiem czy to normalne,zdarzyło się tak kilka razy a poza tym ruchy są normalne.
Tak mam...jakby zadrzalo z zimna

Dziewczyny co do ruchów maleństwa. Czy Wy też macie czasem takie uczucie jak się dzidzia rusza jakby np nóżką robiła takie przyśpieszone ruchy? np Jakby otrzepywała nogę z błota czy jakby rybka ruszała ogonem jak ktoś wcześniej napisał ? Nie wiem czy to normalne,zdarzyło się tak kilka razy a poza tym ruchy są normalne.
Nie. U mnie sie rusza duzo ostatnio znowu, wypina sie we wszysykie mozliwe strony ale jakis przyspieszonych ruchow nie zauwazylam...

w57v9jcgnqknki9s.png

Monya A czemu tak dlugo czekalas na wyjazd do szpitala? Tak ci kazali?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo całą noc miałam nieregularne co 10-15 min. Położna kazała czekać. Nad ranem zaczęły się robić na tyle bolesne, ze wzięłabym w szpitalu znieczulenie, położna kazała przyjeżdżać. Zanim zeszłam do samochodu były juz co 5 min, a po kilku minutach jazdy samochodem co 2 i pojawiły się parte (jechałam na klęczkach na podłodze przy tylnich siedzeniach). Wiec przy rejestracji byłam juz praktycznie na wylocie.

Nie, nic nerwowego nie miałam. Teraz mały się przeciąga, czuję go także jestem już spokojna, ale jak się powtórzy to na pewno porozmawiam z lekarzem bo na pewno w I ciąży czegoś takiego nie czułam. To nawet trudno opisać dokładnie

74703e3kkwoaumma.png

Może nawet nie zauważyłaś. Ja wtedy też się nie stresowalam wizyta. To po prostu ewidentnie młodemu nie odpowiadało ze ktoś mu tam gmeral. Może jakiś dźwięk albo coś w tym stylu. U mnie się już nie powtorzyło. Ale zauwzylam że taki bardziej nerwowy jest po wizytach. Może też bardziej zwracam.na to uwagę bo normalnie pewnie bym nie zauważyła.

O matusiu bałabym się urodzić w aucie [emoji43] a i u mnie trzecia ciąża to też jakaś masakra, zęby lecą mimo że mały brzuch w porównaniu z synami to jakoś ciężko i dłuży mi się ostatni trymestr, ale pociesza też fakt że już mogę w miarę bezpiecznie latać bo 33 tc to nie 28 i malutka już silniejsza a gin mi nic nie napominała żeby teraz uważać za 3 tyg wizyta to już będzie 36 tc potem z tydzień i wracam do sexsu bo strasznie mi się tęskni

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki [emoji3] odebrałam wyniki moczu i nie wiem jak zinterpretować [emoji19] chyba muszę do lekarza zadzwonić i się dowiedzieć czy muszę robić ten posiew czy nie....

Długi weekend rozpoczęty[emoji5] miłego dnia mamuśki

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
@Arya88 takie ruchy sa zupelnie normalne, mialam tak i w pierwszej i w tej ciazy, i to nie oznacza ze dziecko sie zdenerwowalo. Pytalam kiedys lekarza, powiedzial ze dziecko ma niedojrzaly do konca uklad nerwowy i niektore ruchy, odruchy sa mimowolne, takie tiki, ktore moga jeszcze sie utrzymywac dlugo po urodzeniu. U mnie sie sprawdzilo, bo nawet po urodzeniu Janek mial taki tik szczegolnie lewa nozka, na jakby skorcze szybciutkie, i to bylo niezalezne od niego.

c55f3e3kq403a9og.png

Do góry