reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wróciłam z zakupów. To nie do wiary, że zakupy stały sie dla mnie przykrym obowiazkiem. Nie mam siły... Dzis czuje jakby mi ktos przywiazal wielki ciezki kamien do brzucha, ktory ciągnie mnie w dół... Brzuch sie stawia dzis jakoś często... I jakos tak kłuje mnie tam na dole- w szyjce... Któraś tak ma???

Ja mam kłucia na dole,chociaż ciężko stwierdzić czy to akurat w szyjce, bo kłuje mnie przy ruchach maleństwa i to czasem wyżej czasem niżej. Gin stwierdził ,że to normalne i teraz przy coraz większym dziecku te odczucia bólowe będą coraz bardziej dokuczliwe i bolesne.
Główka nie uciska na szyjkę u mnie ,bo po USG stwierdził,że jest balotująca i to dobrze na tym etapie ,więc faktycznie to musi być wina ruchów i Jego duzej głowy :D

Ja też dzisiaj wizytuję. Zobaczymy, czy się dziecko odwróciło główką w dół. Położna daje Mu dwa tygodnie. Jeżeli przez ten czas się nie odwróci mam się zapisywać na CC :(
Proszę o kciukasy :)

Trzymam kciuki :) u mnie się maleństwo obróciło też niedawno,więc głowa do góry :) chociaż przez ostatnie kilka dni lubił się jeszcze przekręcać. Prawdopodobnie obrócił się końcem 32 tygodnia. Też nie mam pojęcia jak to zrobił bo ma już ponad 2 kilo. Do tego chyba jest długi bo Jego tyłek właśnie wbija mi się pod żebra i czuję jakby mi zaraz miało je połamać :( a jak się przeciąga to czuję jego ręce w nogach! a nogi jakby mi rozwalały wszystko pod zebrami bądź wychodziły gardłem. Co dziwne nie mam zgagi :D

Momentu obrotu nie czułam bo jego przeciąganie jest już bolesne ,więc pewnie nie robiło to różnicy ,bądź zrobił to w nocy.

Bosh zaraz mi rozwali żebro :(

reklama
Generalnie jak nie ma wskazań typu niska masa urodzeniowa,czy wcześniak to raczej nie ma po co kupować. Dziecko musi mieć swoje miejsce do spania i nie powinno tam być żadnych poduszek itd.-w odniesieniu do śmierci łóżeczkowej.Aa i monitory są bardzo wrażliwe ,więc jeżeli ktoś używa nie powinien mieć w pobliżu urządzeń ,np komórki itp bo dają często fałszywy sygnał. I co ważne nie używa się monitoru w kołysce,bo jest ruchoma i to też może dać fałszywy sygnał. Chyba to tyle :D

Cześć, ale naprodukowałyście! Tylko jeden dzień mnie nie było :)

Muszę się pochwalić - wygrałam w konkursie BB Brzuszki!!!! Dostanę bon zniżkowy do Happy Mum na sukienkę :D A nie sądziłam, że coś się uda, bo nie przesyłałam nikomu linka do głosowania ;) Jupi!

Ostatnia edycja:
Do końca życia nie zapomnę chyba tego uczucia jakie mi towarzyszyło po porodzie (cc) jak cała sala lekarzy poprosiła mnie o podniesienie koszuli by ocenić jak rana się goi - a tam gacie z siatki [emoji15][emoji85][emoji13]
Ich miny też zdradzały, że zaraz wybuchną śmiechem

74703e3kkwoaumma.png
He he, ale dla nich to chyba normalne powinno byc? Przeciez nie Ty jedna...[emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję dobrych informacji :-)

An, mój wcześniak z niską masa urodzeniowa, ani razu się nie włączył. Kuzynka dziecko donosila i bezdech miało 4 razy, pierwszy raz dobrze ze zauważyli i kupili monitor.

reklama
A ja właśnie wróciłam z badań. Okazalo się ze ten moj roztrzepany gin nie dal mi skierowania na hbs [emoji21] na szczęście koszt żaden wiec zrobilam prywatnie, ale z tego wszystkiego zapomniałam o gbs[emoji34] Pytanko do mądrych mam kiedy najpóźniej robi sie gbsa i czy jest konieczny czy wystarczy hbs? Bo juz się zakrecilam [emoji12]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry