reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny co polecacie na cellulit w ciąży bo już nie mogę patrzeć na swoje uda i pośladki. Jak sądzicie przysiady są bezpieczne w ciąży bo raczej od mojej ginekolog się tego nie dowiem
Jeśli ciąża nie jest zagrożona, to można ćwiczyć. Byle się nie forsować. Ja tam nie znam sposobu na cellulit. . . Nawet przed ciąża miałam i nie umiałam z nim sobie poradzić. Ogólnie na poprawę napięcia skóry mi pomagało regularne szorowanie ostrą gąbka pod prysznicem i wcieranie kremów ujędrniających. Słyszałam, że modne jest teraz szczotkowanie ciała na sucho w walce z cellulitem.

reklama
Mam pytanie jakie snaki bierzecie do szpitala ,orzeszki ,batoniki czy moze w ogole nic? Nie wiem co jest wskazane,przeczytalam tylko gdzies w papierach od poloznej zeby nie pic mleka ,ale tez nie wiem dlaczego ,musze sie podpytac aha i u nas zalecaja jakies energy drink bez kofeiny.Co u was podpowiadaja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

I tak z ciekawosci - przy kp kiedy wraca miesiaczka ? Pytam bo moja kolezanka karmila syna, ktory ma rok i 4 msc i dopiero go odstawila i mowi ze chyba dostanie okresu.

p19u9jcg81ehxczt.png
Jakoś po niecałym 1,5 roku, w okresie kiedy karmilam już tylko w nocy.

Już mam dość tej pogody, wszyscy pokolei chorzy w domu i się zarazamy, synek zdarzył tydzień pochodzić do przedszkola i znów...
Dziś jadę do endo, tsh mi spadło do 0,3 :/

O jakie snacki chodzi? 3 lata temu pamiętam że mówili że pic tylko moge i dopiero jak urodziłam dostałam kanapkę. Ale zabieram wałówkę na pobyt po porodzie.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Mam pytanie jakie snaki bierzecie do szpitala ,orzeszki ,batoniki czy moze w ogole nic? Nie wiem co jest wskazane,przeczytalam tylko gdzies w papierach od poloznej zeby nie pic mleka ,ale tez nie wiem dlaczego ,musze sie podpytac aha i u nas zalecaja jakies energy drink bez kofeiny.Co u was podpowiadaja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

U mnie położna polecała landrynki, bo sobie można ssać, ale w razie konieczności uśpienia i intubacji treść żołądka sie nie cofa. No, ale najlepiej to przed wyjazdem do szpitala porządnie się najeść ;)

74703e3kkwoaumma.png

Już mam dość tej pogody, wszyscy pokolei chorzy w domu i się zarazamy, synek zdarzył tydzień pochodzić do przedszkola i znów...

O jakie snacki chodzi? 3 lata temu pamiętam że mówili że pic tylko moge i dopiero jak urodziłam dostałam kanapkę. Ale zabieram wałówkę na pobyt po porodzie.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Niskie TSH nie jest tak groźne jak wysokie. Moje ostatnio wynosiło 0,06 coś tam ;) ani endokrynolog ani ginekolog nie panikowali - endo dostosował leki :)

74703e3kkwoaumma.png

m3sxyx8dzur8ghzn.png
No mi też tsh spadło do 0,25 więc to może taki czas ciąży. Obniżyli mi dawkę euthyroxu i zobaczymy.

Niskie TSH nie jest tak groźne jak wysokie. Moje ostatnio wynosiło 0,06 coś tam ;) ani endokrynolog ani ginekolog nie panikowali - endo dostosował leki :)

74703e3kkwoaumma.png

Jakies przekaski wlasnie zeby miec w razie W ,wiadomo ze po prodxie nakarmia,ale moze w miedzy czasie Hmm no nie wiem,ale dla meza wezme cos slodkiego zeby mi nie odpadl jak mu cukier z wrazenia spadnie[emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam jakieś biszkopty ,batoniki, ciastka itp a później mąż mi paczki :D przywiózł ale praktycznie nic z tego nie zjadłam, bo jakoś nie miałam ochoty. Ale wezmę właśnie jakieś batoniki w razie W ;)

Mój pierwszy szpitalny posiłek co dostałam to była sucha bułka :)

reklama
Ja karmilam 22 miesiace, a okres wrocil mi po roku od porodu. Wczesniej mialam nieregularne a po ciazy wszystko sie unormowalo.

A na porodowce mialam ze soba wode i mentosy owocowe, to mi wystarczylo, nawet nie myslalam o jedzeniu. Niestety po cc, dostalam dopiero przepyszny kleik nastepnego dnia i bylam mega glodna, wiec maz przywiozl mi sucharki. ;)

Do góry