reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja karmilam 22 miesiace, a okres wrocil mi po roku od porodu. Wczesniej mialam nieregularne a po ciazy wszystko sie unormowalo.

A na porodowce mialam ze soba wode i mentosy owocowe, to mi wystarczylo, nawet nie myslalam o jedzeniu. Niestety po cc, dostalam dopiero przepyszny kleik nastepnego dnia i bylam mega glodna, wiec maz przywiozl mi sucharki. ;)
Długo karmilas, marzy mi się tyle :)

reklama
Na porodówce raczej nie powinno się jeść, ale warto coś zabarać na czas po porodzie. Jeśli ktoś będzie rodził w dzień to w nocy może być już bardzo głodny.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ta Hafija to mam wrażenie że wszystkie rozumy pozjadala. Oczywiście jej nie atakuje poprostu jej przekaż do mnie nie przemawia.
U mnie okres wrócił po około 8 miesięcy i zaraz byłam w ciąży.
Co do cellulitu, ja nawet mam na plecach (!!:-()
Nie sądzę żeby dało się coś z tym zrobić, bo to woda która zatrzymuje się tak strasznie podczas ciąży robi swoje. Pamiętam swoje nogi i stopy po cc, skóra była tak napięta od wody że aż błyszczala.
Cellulit podjerzejwm zejdzie nam po ciazy. Jestem pelna nadziei ze tak bedzie, bo pamietam jak skonzylam brac tabletki anty i momentalnie pozbylam sie cellulitu :) wiec ta woda chyba zejdzie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Cześć dziewczyny, ja ostatnio mało się udzielam ale podczytuje i za wszystkie mocno trzymam kciuki:)
My już jesteśmy po usg 3 trymestru i wszystko jest ok, to co wyszło na połówkowy i miało się wchłonąć do 30 tc to się wchłonęło więc mega ulga:) Dzidzia zdrowa wczoraj na kontrolnej wizycie ważyła już 2200:) Siedzi sobie miednicowo i już raczej się nie odwróci dlatego dzisiaj jadę zapisać się na cc na 31 maja.
Myslalam ostatnio o Tobie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mam pytanie jakie snaki bierzecie do szpitala ,orzeszki ,batoniki czy moze w ogole nic? Nie wiem co jest wskazane,przeczytalam tylko gdzies w papierach od poloznej zeby nie pic mleka ,ale tez nie wiem dlaczego ,musze sie podpytac aha i u nas zalecaja jakies energy drink bez kofeiny.Co u was podpowiadaja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja nie biore zadnych przekasek. Nasza polozna mowila zeby juz raczej w domu zjesc ostatni posilek. A do szpitala tylko wode i w trakcie porodu nie jemy. A o moje wyzywienie po poridzie zadba maz ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Te wszystkie założenia odnośnie karmienia mozna sobie między wiersze włożyć. Zupełnie inaczej myśli się jak się w ciąży nawet nie jest, potem w ciąży jakieś plany mamy, a potem przychodzi życie i nagle mama, która nie chciała karmić karmi i to długo, inna chciała do pol roku, a karmi 2 lata, jeszcze inna chciała karmić a jednak zdecydowała się odstawić itd. ;) wyjdzie w praniu hehe

74703e3kkwoaumma.png

Ja też nie biorę jedzenia dla siebie na porodowke.

Hafija do mnie tez nie przemawia- mimo, ze karnilam chyba dluzej do Niej ;)

Na cellulit po porodzie polecam masaż banka chinska plus szorowanie szczota ; ) u mnie mega efekty

reklama
Do góry