reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja bym się bardziej umęczyła gdybym miała się rozstać z dzieckiem na kilka godzin [emoji38]

oar8pg4nab30d7zr.png
A nie wiem jak to bedzie :) ale nie wyobrazam sobie wesela z poltoramiesiecznym maluchem :) chyba bede wolala ja zostawic w domu :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Bardzo dobry plan ! Moja przyjaciolka w sierpniu na to wesele che nam wynajac pokoj zeby moja mama tam siedziala z mama ale to bez sensu bo z sali do mamy domu jest niecale 10 km wiec ... mielismy tez taki plan na wesele w lipcu w zamosciu ale od nas to 300 km a nie chce jechac w taka dluga podroz z miesiecznym maluchem. Wiec wesele darujemy.

p19u9jcg81ehxczt.png

Bo najciezej dziecko zostawic [emoji26] . Jeszcze takie trzy dni na porod to okey, ale jesli ktos dluzej musi w szpitalu lezec, to pewnie oszalec mozna z tesknoty.
U mnie w piersiach tez susza. W pierwszej ciazy tez nic mi nie lecialo.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png

Bardzo dobry plan ! Moja przyjaciolka w sierpniu na to wesele che nam wynajac pokoj zeby moja mama tam siedziala z mama ale to bez sensu bo z sali do mamy domu jest niecale 10 km wiec ... mielismy tez taki plan na wesele w lipcu w zamosciu ale od nas to 300 km a nie chce jechac w taka dluga podroz z miesiecznym maluchem. Wiec wesele darujemy.

p19u9jcg81ehxczt.png

Mam nadzieje ze sie uda:) co prawda opole tez 200km od nas, ale to awaryjna sytuacja - to wesele bedzie tylko raz w zyciu, wiec damy jakos rade:) a jak Mala nie bedzie chciala byc z tesiowa to ja po prostu posiedze z nia w pokoju;) maz musi byc;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej martwiła bym się o siebie tutaj. Co do pokoju o doskakiwania my na naszym weselu tak zrobiliśmy kilku parom z maluszkami. Niektórzy wytrwali do końca , jedna para zdecydowała mimo to wracać do domu. Wszystko zależy od maluszka i samopoczucia mamy.

oar8pg4nab30d7zr.png

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png

Będzie dobrze. Trzymam kciuki.

oar8pg4nab30d7zr.png

Mam nadzieje ze sie uda:) co prawda opole tez 200km od nas, ale to awaryjna sytuacja - to wesele bedzie tylko raz w zyciu, wiec damy jakos rade:) a jak Mala nie bedzie chciala byc z tesiowa to ja po prostu posiedze z nia w pokoju;) maz musi byc;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bedzie chciala siedziec bedzie ;) to my bardziej przezywamy ;)
Fakt na takim weselu musicie byc a u nas to dalsi znajomi wiec... mowi sie trudno :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dacie radę kobietki na weselach:) My mamy teraz zaproszenie na 29 kwietnia ale nie idziemy. No bo ja ani się nie pobawię ,wiem bo nawet krótki spacer mnie meczy.To co , będe siedziała i żarła ;) ? A po drugie chyba w trampkach musiałabym wystartować :) No i wreszcie w kopertę też trzeba włozyć itp.A tak będę to leżeć i odpoczywać ;)

Do góry