reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wątpie, żeby czekała. Ale to taka patolka. Przez nią i mnie nasi mężowie się nie przyjaźnią- a Byli przyjaciółmi od dziecka. Jej byly mąż był alkoholikiem i wysiadła mu trzustka jak miał 30lat. Ona została z 2dzieci i zamiast się nimi zająć łaziła pijana w białej mini(Okolice sylwestra). Jej życie nie moja sprawa, ale jak wypaliła do mnie , że ona nie wyjdzie na balkon palić i będzie paliła przy mnie ( ciąża z Amelią) bo ONA paliła w każdej ciąży i jej dzieci są normlane. Miarka się przebrała. Nie mamy z nimi żadnego kontaktu tylko tyle co nam opowiada siostra mojego męża , bo mieszkają obok siebie. Podobno sobie pozwalała na alkohol i teraz mają problem. Nawet testy genetyczne miała dziewczynka zrobione.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Gaya no nie ogląda małego wogole, a jak wczoraj zapytałam to już pisałam co usłyszałam. No żenada roku!!

Ja na pewno bym zmienila, placi sie za to zeby byc dobrze "obsluzonym", nie robi Ci łaski, to sa informacje krore Ci sie naleza. Tym bardziej jezeli za to placisz.. to tylko jego lenistwo/brak dobrej woli ze nie robi Ci usg na kazdej wizycie i nie odp na pytania- moim zdaniem powinny byc jakies wytyczne jak powinna wygladac wizyta i tyle. Dlatego ja bym zmienila;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nikogo nie porównuje [emoji6] chodziło mi o to, że najlepiej jest się zorientować jak to jest z tym alkoholem przy karmieniu , bo można niechcący zrobić krzywdę. Ja np. nie wiedziałam wczesniej, że może mieć aż takie skutki na rozwój dziecka.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja mialam problemy ze sciagnieciem mleka, tzn dlugo to trwalo, a efekt byl niewielki. I wiem, ze niektore kobiety tak maja. Wiec raczej sie meczyc nie bede. A jakbym chciala na imprezie poszalec to w ogole musialabym chyba przez caly miesiac przed sciagac [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam tak samo. Więc raczej odciągania nie bedzie znowu. 9mcy wytrzymałam to wytrzymam jeszcze trochę. W wakacje. Złowieszcze bedzie tak zmęczony, że alko nie bedzie nawet w pierwszej 100 potrzeb, a potem na jesieni/w zimę to juz się tak nie chce.

Na okres ciazy i karmienia o alkoholu mowy nie ma, nawet slynne Karmi na laktacje moze miec do 0,5%.

Co do cukierkow. W marcu mlody mial urodziny, wyslalam meza po cukierki, a ona pakowal jak byly w pudelkach troche takich , troche tamtych i przyniosl smaki Brandy i Orgnge, Rum, Cherry [emoji50] oczywiscie powybieralam i jeszcze raz do sklepu wyslalalam.

No malego drineczka jak wczesniej sciagnie pokarm czemu nie ;) ja mam 12 sierpnia wesele i planuje tam maly kieliszek wina ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Zając i planujesz zabrać Małą na wesele? Ja mam 26 sierpnia i nie wiem czy taki dwumieisęczny bobas się będzie nadawał na taką imprezę. W sumie to na weselach jest głośno, tyle ludzi...

Co do lekarza...też bym zmieniła. Na końcówce wizyty bedą częstsze i tym bardziej badania powinny byc dokładne , żeby ewentualnie cos zdziałać przy porodzie lub zmienić formę przyjścia na świat. Poza tym 9-10 tyg spokojnej głowy jest bezcennne.

reklama
Zając i planujesz zabrać Małą na wesele? Ja mam 26 sierpnia i nie wiem czy taki dwumieisęczny bobas się będzie nadawał na taką imprezę. W sumie to na weselach jest głośno, tyle ludzi...

Ja z moim synkiem byłam jak miał jakies 5 tyg. Oczywiście nie byliśmy na całym weselu , ale dla mnie to była fajna odskocznia.

oar8pg4nab30d7zr.png

Do góry