reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja bym się bardziej umęczyła gdybym miała się rozstać z dzieckiem na kilka godzin [emoji38]

oar8pg4nab30d7zr.png
A nie wiem jak to bedzie :) ale nie wyobrazam sobie wesela z poltoramiesiecznym maluchem :) chyba bede wolala ja zostawic w domu :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Bardzo dobry plan ! Moja przyjaciolka w sierpniu na to wesele che nam wynajac pokoj zeby moja mama tam siedziala z mama ale to bez sensu bo z sali do mamy domu jest niecale 10 km wiec ... mielismy tez taki plan na wesele w lipcu w zamosciu ale od nas to 300 km a nie chce jechac w taka dluga podroz z miesiecznym maluchem. Wiec wesele darujemy.

p19u9jcg81ehxczt.png

Bo najciezej dziecko zostawic [emoji26] . Jeszcze takie trzy dni na porod to okey, ale jesli ktos dluzej musi w szpitalu lezec, to pewnie oszalec mozna z tesknoty.
U mnie w piersiach tez susza. W pierwszej ciazy tez nic mi nie lecialo.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png

Bardzo dobry plan ! Moja przyjaciolka w sierpniu na to wesele che nam wynajac pokoj zeby moja mama tam siedziala z mama ale to bez sensu bo z sali do mamy domu jest niecale 10 km wiec ... mielismy tez taki plan na wesele w lipcu w zamosciu ale od nas to 300 km a nie chce jechac w taka dluga podroz z miesiecznym maluchem. Wiec wesele darujemy.

p19u9jcg81ehxczt.png

Mam nadzieje ze sie uda:) co prawda opole tez 200km od nas, ale to awaryjna sytuacja - to wesele bedzie tylko raz w zyciu, wiec damy jakos rade:) a jak Mala nie bedzie chciala byc z tesiowa to ja po prostu posiedze z nia w pokoju;) maz musi byc;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej martwiła bym się o siebie tutaj. Co do pokoju o doskakiwania my na naszym weselu tak zrobiliśmy kilku parom z maluszkami. Niektórzy wytrwali do końca , jedna para zdecydowała mimo to wracać do domu. Wszystko zależy od maluszka i samopoczucia mamy.

oar8pg4nab30d7zr.png

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png

Będzie dobrze. Trzymam kciuki.

oar8pg4nab30d7zr.png

Mam nadzieje ze sie uda:) co prawda opole tez 200km od nas, ale to awaryjna sytuacja - to wesele bedzie tylko raz w zyciu, wiec damy jakos rade:) a jak Mala nie bedzie chciala byc z tesiowa to ja po prostu posiedze z nia w pokoju;) maz musi byc;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bedzie chciala siedziec bedzie ;) to my bardziej przezywamy ;)
Fakt na takim weselu musicie byc a u nas to dalsi znajomi wiec... mowi sie trudno :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dacie radę kobietki na weselach:) My mamy teraz zaproszenie na 29 kwietnia ale nie idziemy. No bo ja ani się nie pobawię ,wiem bo nawet krótki spacer mnie meczy.To co , będe siedziała i żarła ;) ? A po drugie chyba w trampkach musiałabym wystartować :) No i wreszcie w kopertę też trzeba włozyć itp.A tak będę to leżeć i odpoczywać ;)

Do góry