reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Że mnie wyszło piękne umyte dziecko. Poważnie [emoji3] w trakcie parcia odchodzily wody i córka była wykąpana [emoji23] zero krwi, zero łez więc wszystko jest możliwe. Taki trochę filmowy poród

thgfikgneziy9g6d.png
Wooooooow super też tak teraz będę miała [emoji23] moja mała nie dość że nie wyszła czysta to wydaliła smułkę na mój brzuch i mężowi kazali to wycierać [emoji23] też nie miał oporów hehe

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój od początku mówił,że będzie przy porodzie.Ja sama również tego chcę i nie wyobrażam sobie by Go nie było przy mnie.W końcu we dwoje raźniej a ja sama tam nie chce być i panikować.
Tym bardziej ,że On zabawny człowiek więc pewnie nie będę się nudzić:D.
Do tego widzieć Go takiego ,prawdopodobnie wzruszonego,gdy nasze dzieciątko przyjdzie na świat-bezcenne.
My wszystko robimy razem,więc poród tym bardziej tylko przy Jego asyście.

Dziewczyny w 28tc.Na jakiej wysokości jest wasza macica? W sensie jej dno?
Bo czytałam,że powinna być 2-3 palce nad pępkiem a moja jest już praktycznie przy żebrach a 3 palce nad pępkiem była w 25tc. Dzidzia 2 tygodnie starsza według USG.Czy to znaczy,że urodzę szybciej i powinnam być wcześniej przygotowana czy to zupełnie normalne?

Efta moja też bardzo wysoko, aż trudno mi oddychać momentami. Lekarz ostatnio mówił że wszystko w normie a mała też normalnych rozmiarów. To że Twój maluszek jest tydzień do przodu nie znaczy że szybciej urodzisz. Może urodzić się w terminie tylko być poprostu większy.:-) moja Karola pod koniec ciąży była 3 tygodnie do tyłu w pomiarach a urodziła się w dniu wyznaczonego terminu.

thgfikgneziy9g6d.png

Mój od początku mówił,że będzie przy porodzie.Ja sama również tego chcę i nie wyobrażam sobie by Go nie było przy mnie.W końcu we dwoje raźniej a ja sama tam nie chce być i panikować.
Tym bardziej ,że On zabawny człowiek więc pewnie nie będę się nudzić:D.
Do tego widzieć Go takiego ,prawdopodobnie wzruszonego,gdy nasze dzieciątko przyjdzie na świat-bezcenne.
My wszystko robimy razem,więc poród tym bardziej tylko przy Jego asyście.

Dziewczyny w 28tc.Na jakiej wysokości jest wasza macica? W sensie jej dno?
Bo czytałam,że powinna być 2-3 palce nad pępkiem a moja jest już praktycznie przy żebrach a 3 palce nad pępkiem była w 25tc. Dzidzia 2 tygodnie starsza według USG.Czy to znaczy,że urodzę szybciej i powinnam być wcześniej przygotowana czy to zupełnie normalne?

Hm u mnie 3 nad pępkiem w 27 ale nie wiem czy to ma znaczenie przy szybciejszym lub późniejszym porodzie.

To była przenośnia :) a mąż tez będzie karmił piersią? :D
To też była "przenośnia" bo ja za swoim mężem skoczyłabym w ogień i on za mną też.
A tak wogóle to na pewno bym nie stała bezczynnie i patrzyła jak go biją:) a porównanie tego do karmienia piersia to raczej nie bardzo...

Ostatnia edycja:
Efta moja też bardzo wysoko, aż trudno mi oddychać momentami. Lekarz ostatnio mówił że wszystko w normie a mała też normalnych rozmiarów. To że Twój maluszek jest tydzień do przodu nie znaczy że szybciej urodzisz. Może urodzić się w terminie tylko być poprostu większy.:-) moja Karola pod koniec ciąży była 3 tygodnie do tyłu w pomiarach a urodziła się w dniu wyznaczonego terminu.

thgfikgneziy9g6d.png
Oj moja tez wysoki bo ciezko mi oddychac... poza tym dzis caly dzien ciagnie mnie podbrzusze. Kurna zaczynam narzekac ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Mój brzuch mam dosc wysoko ponad pepkiem chyba już żeber sięga i też od ponad tygodnia mam problem z leżeniem czy siedzeniem nawet bo mnie tak dusi od środka że oddychać nie moge. Ale tydzień temu jak byłam i lekarza mała była głowa w dół ale jeszcze wyraźnie się przekrecala w różne strony ale wczesniej czułam kopniaki właśnie pod zoladkiem i miałam mega zgage. Potem się Mała odwróciła i kopala w dół. I od tego czasu ja czuje ruchy kopniaki i pchanie się jej w podbrzuszu tylko. Zresztą brzuch mi się obniżył sama to widzę w lustrze a i mama mi wczoraj zwróciła uwagę na to. Zaczynam schizowac czy to ma związek ze skracaniem się mojej szyjki. Dziś to tak kopala w szyjke i pęcherz że aż mi się płakać chciało. Za to ruchów powyżej pępka nie czuję wogole. Jedyny plus to brak zgagi... kontrola szyjki u.lekarza za tydzień... zwariuje przez 7 dni. Pierwszy trymestr wariowalam że strachu. Drugi było pięknie i przyjemnie lekko i bez objawowo. Za to trzeci znów powrót do schizowania się zapowiada.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Do góry