reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

dla mnie absurdem jest opłata za poród rodzinny , nie wiem za co to się płaci ?przecież taki tata nie przychodzi na poród jak na spektakl w teatrze tylko jest tam po to żeby wspierać mamę .Jak dobrze że u nas jest wszytko za darmo i tak tez powinno być w Polsce nie tak dobra wola szpitala ale to powinno być normą .

reklama
Nie możliwe raczej przy cc nie moga przebywać osoby podstronne po i przed cc tak ale w trakcie nie.

Jeśli cesarka planowana to w niektórych szpitalach mogą.

oar8pg4n1kii9v0d.png

sa szpitale w polsce które na to zezwalaj sa tez takiegdzie jest to zabronione , u nas w Irlandii noga uczestniczy tatusiowie nawet przy cc

U mnie na Żelaznej mogą przy planowanej, bo wtedy jest czas na przygotowanie, przebranie ojca. Przy cesarkach, które wychodzą nagle w trakcie liczą się minuty i wtedy nikt nie chce zajmować się ojcem. W tych sytuacjach ojciec nie moze byc przy cc.

oar8pg4n1kii9v0d.png

dla mnie absurdem jest opłata za poród rodzinny , nie wiem za co to się płaci ?przecież taki tata nie przychodzi na poród jak na spektakl w teatrze tylko jest tam po to żeby wspierać mamę .Jak dobrze że u nas jest wszytko za darmo i tak tez powinno być w Polsce nie tak dobra wola szpitala ale to powinno być normą .

W Polsce nie trzeba płacić za poród rodzinny, w sensie, że mąż może byc z żoną (czy partner czy przyjaciółka) - jest to zagwarantowane prawem i za to się nie płaci. Co innego prywatna sala itd.

7u223e3kwboc3bjp.png

Hej! Jestem po badaniu przepływów. Pani dr mówiła podczas badania że wszystko jest ok a w opisie mam napisane : Upośledzone przepływy???!!! Nie zdążyłam zapytać , bo później dopiero zobaczyłam :( nie wiem co myśleć :(

Hej! Jestem po badaniu przepływów. Pani dr mówiła podczas badania że wszystko jest ok a w opisie mam napisane : Upośledzone przepływy???!!! Nie zdążyłam zapytać , bo później dopiero zobaczyłam :( nie wiem co myśleć :(

Ale ona Ci tak napisała ?

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
W Polsce nie trzeba płacić za poród rodzinny, w sensie, że mąż może byc z żoną (czy partner czy przyjaciółka) - jest to zagwarantowane prawem i za to się nie płaci. Co innego prywatna sala itd.
są sytuacje gdzie jednak opłaty są pobierane np znieczulenie bez wskazań lekarskich a jedynie na życzenie pacjentki , poród rodzinny przy CC jeśli szpital daje taką możliwość , płaci się za ubranko ochronne dla taty .Dlatego trzeba się dobrze rozeznać we wszystkich ewentualnych dopłatach w danym szpitalu.i to własnie mi się niepodoba że niby poród rodzinny za darmo to i tamto też ale za to już jest dopłata .Rozumiem jeszcze osobny pokój ale cała reszta powinna być bezpłatna .

reklama
Wyniki mam takie : tętnica pępkowa PI 1,07 , tętnica środkowa mózgu PI 1,56 , współczynnik 1,46 i wniosek mam : Upośledzony przepływ łożyskowy????!!! Nie wiem co myśleć o tym , nie zapytałam, bo za późno to przeczytałam. Na necie znalazłam takie normy , pierwsze PI 1,10, drugie PI poniżej 2- 1,8 i wskaźnik 1,37 +- 0,4 , do 2,34 +- 0,5 . Co ja mam o tym myśleć???

Do góry