reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiecie co sobie ubzdurałam ...
Lekarz po usg wpisal że ,,serce - do oceny ( zła wizualizacja) ,, caly czas o tym.mysle ze moze cos mu sie tam nie podobało i jeszcze raz chcial dokladnie zobaczyć ... zwariuje... niby przegladal, ale caly czas mówił ze dzidziol ułożony plecami i źle widać serce... że za dwa tygodnie moze bedzie obrucona przodem to bedzie można dokladnie.zbadac. a ja mysle że może cos mu sie nie podobało i coś jest nie tak skoro.wdzystko udało sie sprawdzic a serca nie. (Buzki nie dało sie obejrzec bo była odwrocowa ) :(

5djylbetecfse5n6.png
Nie martw sie :) coreczce mojej kolezanki tez nie udalo sie dokladnie zbadac serducha bo sie odwrocila i powtarzala usg 3 razy. Za 4 razem sie udalo i za 4 tygodnie rodzi zdrowa core :) lekarz jest po porstu dokladny i chce sprawdzic to male serduszko najdokladniej jak to mozliwe a ze maly zlosnik nie chce wspolpracowac... ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Prosze mezow ustawic ! Nalezy Wam sie odpoczynek.
Moj nie pozwala mi dzwigac, przesuwac itp wrecz mi z rak wyrywa ale... pomocy w sprzataniu to nie mam ;) zreszta nie chce ;) aktualnie wychodzi z domu o 5 wraca o 21 bo dlubie przy aucie- i dobrze moge lezec w spokoju bo tak to zawsze cos. Je i po sobie nie pozmywa a ja nie moge jak cos mi w zlewie stoi musze na biezaco wiec on co chwila je a ja zmywam...;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Fuuuj, nie lubie pączków :D Ale przygotowałam się na tłusty czwartek w nieco innej formie: upiekłam dwie babki łaciatki. Wyszły pięęęękne. Mam nadzieje, że równie dobrze smakują.

Wiecie co.. wkurza mnie strasznie mój mąż. Jest gorszy, niż przed ciążą, w żaden sposób nie stara się mi pomóc. Jak potrzebuje, żeby mi coś zrobił na przykład przeniósł ciężki przedmiot to muszę się prosić pięć godzin aż w koncu sama to zrobie.. codziennie problemy z głupim łóżkiem, które trzeba rozkładać i składać. Rozłożyć czasem rozłoży jak chce sie położyć, ale o złożeniu mogę zapomnieć ;/ Jest pyskaty, arogancki i o wszystko mu chodzi. Mam serdecznie dość.
Może się poczuł zbyt pewnie i ma wylane. Wtedy potrzebna jest burza ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Może się poczuł zbyt pewnie i ma wylane. Wtedy potrzebna jest burza ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie kto wie czy nie. Hajtnęliśmy się w styczniu, zamieszkał tu + ciąża. W dodatku mieszkamy z moimi rodzicami, wiec gdy tylko dochodzi do jakiejs wojny to przylatuje mój tato i nas wręcz prooosi, żebyśmy się nie kłócili. On ma taki charakter.. no niby do rany przyłóż, ale zamiata problemy pod dywan, bo boi sie konfrontacji. A jak mam się kłócić z Pawłem i tatą jednocześnie to wniosek będzie jeden: babie w ciąży przewraca się w dupie :p

Fuuuj, nie lubie pączków :D Ale przygotowałam się na tłusty czwartek w nieco innej formie: upiekłam dwie babki łaciatki. Wyszły pięęęękne. Mam nadzieje, że równie dobrze smakują.

Wiecie co.. wkurza mnie strasznie mój mąż. Jest gorszy, niż przed ciążą, w żaden sposób nie stara się mi pomóc. Jak potrzebuje, żeby mi coś zrobił na przykład przeniósł ciężki przedmiot to muszę się prosić pięć godzin aż w koncu sama to zrobie.. codziennie problemy z głupim łóżkiem, które trzeba rozkładać i składać. Rozłożyć czasem rozłoży jak chce sie położyć, ale o złożeniu mogę zapomnieć ;/ Jest pyskaty, arogancki i o wszystko mu chodzi. Mam serdecznie dość.

Też jest w Ciąży[emoji23] Mój mąż jak się "brzydko" do mnie odezwie to ja się do niego nie odzywam przez 2dni. Zawsze przychodzi i przeprasza. Poprostu potrzebuje czasu na przemyślenie. A Ty nie noś nic ciężkiego. Najlepiej wytłumacz mu jak zły wpływ ma noszenie ciężarów przez ciężarną. Przecież to nie żarty. Ja czasem mówię do mojego męża , że mu zapakuje do łóżka np. Śmieci jak ich długo nie wynosi [emoji16] a jak choinki nie wynosił drugi dzień to zapytałam czy potrzebuje pomocy i czy do teścia mam zadzwonić [emoji16] następnego dnia już choinki nie było. A z łóżkiem to może zróbcie podział obowiązków. U nas to działa każdy ma cos innego do zrobienia. Np. Ja dziele pranie(ew. prasuje) i wstawiam pralkę - on rozwiesza i zmywa naczynia. On odkurza ja zmywam podłogi. A z posłaniem łóżka to zależy od dnia. Jeśli ma na rano to ja ściele a jeśli na inna zmianę to on:)

f2w3rjjgwqepia0h.png

Wiecie co sobie ubzdurałam ...
Lekarz po usg wpisal że ,,serce - do oceny ( zła wizualizacja) ,, caly czas o tym.mysle ze moze cos mu sie tam nie podobało i jeszcze raz chcial dokladnie zobaczyć ... zwariuje... niby przegladal, ale caly czas mówił ze dzidziol ułożony plecami i źle widać serce... że za dwa tygodnie moze bedzie obrucona przodem to bedzie można dokladnie.zbadac. a ja mysle że może cos mu sie nie podobało i coś jest nie tak skoro.wdzystko udało sie sprawdzic a serca nie. (Buzki nie dało sie obejrzec bo była odwrocowa ) :(

5djylbetecfse5n6.png
widocznie musi być inaczej dziecko, u mnie na połówkowym tez tak lekarka powiedziała ze wszystko sprawdziła oprócz serduszka bo leżał maluch juz nie pamiętam, ale chyba buzka do dolu. Kazała chwile sie przejść żeby sie odwrócił i akurat zrobił fikolka i po chwili jak tylko byl w druga stronę zobaczyła i wszystko bylo z serduchem ok. Także to na pewno tylko złe ułożenie do obserwacji! Spokojnie:)

Mierzę 4 razy dziennie, mój diabetolog twierdzi że od nie wyspania i stresu cukier skacze. U mnie jak śpię 6-7 godzin cukier ok 99 a jak się ładnie wyspie najlepiej do 9 to cukier ok. 84 więc spora różnica. Lekarka kazała mi zwrócić uwagę na to co jem na kolację, najlepiej by był to posiłek wysoko białkowy i najlepiej bez węglowodanów.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
A masz cukrzyce? Czy tylko cukier Ci wariuje? A jak po glukozie? Bo u mnie po glukozie spadl... no nic skontroluje go pare razy, zobaczymy.

Laski na problemy z hemoglobina polecam jeszcze pietruszke zielona :). Przypomnialam.sobie o niej niedawno. Nie lubie, ale w koktajlu nawet fajnie smakuje :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co to jest to pierwsze ? Ślina leci na sam widok [emoji39][emoji7]

f2w3rjjgwqepia0h.png
Pierożki pieczone [emoji4][emoji39] Farsz normalny jaki chcesz- Ja dałam mięso zmielone z suszonymi pomidorami, podsmażone pieczarki z cebulką i porem. Ciasto półkruche, białko do smarowania i zapiekasz. Pychota [emoji39] polecam [emoji4]
A jaki serek masz na myśli?

7u223e3kwboc3bjp.png
Tam w przepisie jest zwykły serek waniliowy typu Amelia, ale ja dodaję jeszcze kostkę zwykłego białego twarogu. Nigdy nie szukałam ale myślę że jest coś podobnego bez laktozy. Ja kupuję tylko mleko bez laktozy bo moja córka nie może zwykłego, ale jogurty i serki zwykłe- nic Jej nie jest [emoji4]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry